Belépés
Bécs kipipálva
... volt a végén). Itt legalább biztonságban volt a kocsi, mert Bécsben parkolni eléggé zűrös. Tanultak Pestből?
Vacsoráztunk Ernővel, de megint belefutottam egy nem túl jó ételbe. A marhapofa nem lábszárból készül, és amúgy puha. A tálalás szép volt.
Vacsora után a Collégium, szép este. Könnyedén próbáltam levezetni a találkozót, szerintem nem vallottam kudarcot.
Éjj...
2022-09-30 20:28:08
Olívabogyós marhapofa
Olívabogyós marhapofa

Hozzávalók

60 dkg marhapofa
30 dkg felaprított füstölt szalonna (kolozsvári például)
30 dkg sárgarépa
30 dkg olívabogyó
5 dl fehérbor
5 dl víz
4 gerezd fokhagyma
4 db közepes vöröshagyma
10 szál kakukkfű

bors
0,5 dl olívaolaj...
2017-07-08 23:26:58
Bocuse d'Or: francia győzelem született, a magyar séf különdíjat nyert
... marhából készült mangalicaszalonnával, kakukkfűvel és petrezselyem jus-vel, ehhez húsos raviolival készült gulyás, gombával töltött répa, konfitált sütőtökkel és marinált céklával, valamint marhapofa és ökörfarok rillette karórépapürével és céklával, és végül hagymakompót hagymalekvárral és szarvasgombával társult.
A nemzetközi zsűriben Paul Bocuse alapítón, valamint a legut...
2013-01-30 20:23:38
Bocuse d'Or: Széll Tamás bemutatta versenyfogásait
... marhából készült mangalicaszalonnával, kakukkfűvel és petrezselyem jus-vel, ehhez húsos raviolival készült gulyás, gombával töltött répa, konfitált sütőtökkel és marinált céklával, valamint marhapofa és ökörfarok rillette karórépapürével és céklával, és végül hagymakompót hagymalekvárral és szarvasgombával társult.
A francia műsorközlő azt mondta: reméli, hogy a magyar fogás...
2013-01-30 16:52:25
x
...-





Szűcs Dezsőné [Vera]


Gyümölcsös kavart
4 egész tojást kikavarunk 30 dkg cukorral, 3 evőkanál forró vízzel. Belerakunk egy vaníliás cukrot vagy reszelt citromhéjat, vagy mindkettőt, 1 csomag sütőport citromlével felfuttatva, 30 dkg lisztet. Ezt kikavarjuk, a végén hozzákavarunk 1 dl olajat. Zsírozott, lisztezett tepsib...
2011-05-10 21:11:49
Húsbavágóan bizalmas ....
Húsbavágóan bizalmas - az 5 legjobb hentes

Nem csak nosztalgikus fantazmagória a régi idők hentes-vásárló közti tisztes bizalma. Újra reneszánszát éli a minőségi hús felfedezése, és ezzel együtt a hentes szakma megbecsülése is visszanyeri megkopott fényét. Lássuk a legnevesebbeket!

Az alapanyag a gasztronómia alfája és ómegája - mondják sokszor, nem is ...
2011-03-11 11:22:31
1 
Címkék: Széll Tamás, Tanultak Pestből, Vacsoráztunk Ernővel, Paul Bocuse, Szűcs Dezsőné, tálalás szép, nemzetközi zsűriben, francia műsorközlő, magyar fogás, vaníliás cukrot, végén hozzákavarunk, régi idők, hentes szakma, gasztronómia alfája, versenyfogásait, szarvasgombával, karórépapürével, hagymalekvárral, legnevesebbeket, hozzákavarunk, fantazmagória, hagymakompót, belefutottam, gasztronómia, vacsoráztunk, petrezselyem, megbecsülése, nosztalgikus, biztonságban, reneszánszát, felaprított, kakukkfűvel, felfuttatva, citromhéjat, vöröshagyma, olívabogyós, húsbavágóan, citromlével, felfedezése, visszanyeri, lábszárból, nemzetközi, kolozsvári, sütőtökkel, raviolival, hozzávalók, különdíjat, találkozót, olívabogyó, belerakunk, mindkettőt, műsorközlő, kikavarunk, gyümölcsös, kikavarjuk, lisztezett, marhapofa, fokhagyma, sárgarépa, zsírozott, kipipálva, ökörfarok, konfitált, bemutatta, vallottam, született, megkopott, olívaolaj, alapanyag, próbáltam, könnyedén,
© 2013 TVN.HU Kft.