|
|
|
... hat-e.
1. Mazsolát az ízületi gyulladásra
Több nagymama is kipróbálta már a módszert, ehhez egy marék barna mazsolát áztassunk be pár evőkanál ginbe, majd az alkoholos mazsolaszemeket tegyük rá egy gézre, és azt erősítsük a fájó testrészekre. Az enyhülés pár perc múlva hatni fog.
2. A zeller elűzi a kellemetlen leheletet
Egy friss zellerszárat rágju... |
2017-03-23 13:14:29 |
|
|
|
|
|
|
... mellé még egy golyót a pom-pomnak. Nyújtsunk ki egy kis darab tésztát a sapka karimájának; helyezzük a sapka alá.
Ollóval vágjunk ki 1-1 rést a szemeknek, helyezzünk mazsolaszemeket a résekbe. Adjunk 2-3 csepp piros ételfestéket az egyik sárgájához; óvatosan kenjük be a sapkát, az orcát és az orrot. A másik tojássárgáját pedig kenjük a tésztára.
Fedjük be laz... |
|
2013-10-21 07:50:18 |
|
|
|
|
|
|
... vagy húsz szem mazsolát. Mintha hallottam volna, amint számolta őket, s nem is tudom, csakugyan volt-e ennyi, mert összekeveredett a kenyérmorzsával. A morzsákat elfújta, aztán a mazsolaszemeket egyenként megette kocsányostól, mert nem láttam, hogy egyet is eldobott volna; elfogyasztotta a kenyérdarabkákat is, melyekre szösz tapadt a zsebéből, úgyhogy penészesnek tűntek. Annyira k... |
2013-02-13 14:51:31 |
|
|
|
|
|
|
... belekeverjük a zselatint, hozzáadunk még egy evőkanál vizet és folyósra melegítjük. A tejszínből nagyon kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a boros tojásmasszát, a mazsolaszemeket és a zselatint.
A ruhából kibontott piskótatekercset megkenjük a boros-tejszínes krémmel, majd összetekerve a tetejére is kenünk. Az egész tekercset óvatosan alufóliába csomagolju... |
|
2011-03-07 18:09:57 |
|
|
|
|
|
|
... tejbe belekeverem a zselatint, hozzáadok még egy evőkanál vizet és folyósra melegítem. A tejszínből nagyon kemény habot verek, majd óvatosan beleforgatom a boros tojásmasszát, a mazsolaszemeket és a zselatint.
A ruhából kibontott piskótatekercset megkenem a boros-tejszínes krémmel, majd összetekerve a tetejére is kenek. Az egész tekercset óvatosan becsomagolom alufóliáb... |
|
2011-02-21 16:39:43 |
|
|
|
|
|
|
... tejbe belekeverem a zselatint, hozzáadok még egy evőkanál vizet, és folyósra melegítem. A tejszínből nagyon kemény habot verek, majd óvatosan beleforgatom a boros tojásmasszát, a mazsolaszemeket és a zselatint. A ruhából kibontott piskótatekercset megkenem a boros-tejszínes krémmel, majd összetekerve a tetejére is kenek. Az egész tekercset óvatosan becsomagolom alufóliába, és a hű... |
2011-01-13 22:44:14 |
|
|
|
|
|
|
... porcukorral és a reszelt tökkel. A réteslapokat olvasztott zsírral meglocsoljuk, kettőt-kettőt egymásra helyezünk, megtöltjük a tökös-mákos keverékkel, egyenletesen rászórjuk a mazsolaszemeket. Ezután a rétest felcsavarjuk, előbb olvasztott zsírral, majd tojással elkevert tejföllel is áthúzzuk. Középmeleg sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve, esetleg forró lekvárral is meglocs... |
2011-01-07 10:25:20 |
|
|
|
|
|
|
... kenjük meg a torta oldalát és tetejét a maradék krémmel. Ezután következik a díszítés, a "hab a tortán". Verjünk fel 4 dl tejszínt, és nyomózsákból kinyomva díszítsük a tortánkat. Mazsolaszemeket is rakjunk rá!
Alufóliával feltétlen fedjük le, mert kiszárad a hűtőben! A mazsolát beáztathatjuk rumba, így finomabb, zamatosabb lesz a krém. Nagyon finom sütemény! Érdemes kipróbál... |
2010-12-24 07:09:11 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Mindenféle gyümölcsből - frissből, mélyhűtöttből vagy befőttből, déligyümölcsből - vegyesen is készíthetjük. Tehetünk bele mazsolaszemeket, diógerezdeket, hámozott mandulát, kimagozott duzzasztott aszalt szilvát is. A gyümölcsöket megtisztítjuk, felszeleteljük. Ízlés szerint néhány tabletta - meleg vízben feloldott - Polisett-tel ízesítjük.
Elkészítés... |
2010-12-06 21:06:47 |
|
|
|
|
|
|
... kenjük meg a torta oldalát és tetejét a maradék krémmel. Ezután következik a díszítés, a "hab a tortán". Verjünk fel 4 dl tejszínt, és nyomózsákból kinyomva díszítsük a tortánkat. Mazsolaszemeket is rakjunk rá!
Alufóliával feltétlen fedjük le, mert kiszárad a hűtőben! A mazsolát beáztathatjuk rumba, így finomabb, zamatosabb lesz a krém. Nagyon finom sütemény! Érdemes kipróbál... |
2010-11-25 04:34:10 |
|
|
|
|