Belépés
Ukrán válság - Súlyos veszteségeket szenvedett a hadsereg a Donyec-medencében
...
A sajtóközlemény szerint az "orosz megszállók" 28-szor nyitottak tüzet az ukrán állásokra, ebből 12-szer a minszki egyezmények által tiltott nehéztüzérségi fegyverekkel.
A tüzérségi támadások következtében két katona halt meg és három szenvedett sérüléseket. Két másik katona életét robbanószerkezet oltotta ki.
A felderítés jelentése szerint az ukrán fegyveres erők h...
2018-10-11 14:52:05
Kukorica- és paprikanapot tartanak Ópusztaszeren
... ültettek először, kezdetben dísznövényként nevelték, majd később gyógyításra is használták. A fűszernövényt a 18. század második felében kezdték el nagyobb területeken termeszteni a Kárpát-medencében, a 19. század elején pedig a Szeged környéki tanyákon is megjelent, majd a térség egyik jellegzetes kultúrnövényévé vált. A paprika hagyományos feldolgozásának eszközeit az emlékpark ...
2018-10-11 10:01:53
Felújított óvodákat keresett föl a Vajdaságban Grezsa István
... mondta.
A Vajdaság egészét tekintve két új intézmény felépítése és 73 megújítása a cél, és ennek több mint fele már el is készült. A programra több mint egymilliárd forint jut. A Kárpát-medencében összesen 38,5 milliárd forintot szán a kormány óvodafejlesztésre. Ebből 150 új létesítmény épül, és közel 450 fog megújulni.
Folyik az óvodaprogram harmadik szakaszának az elő...
2018-10-10 18:42:12
Potápi: ma a nemzetpolitika középpontjában a jövő megalapítása áll
... olyan terve, hogy lehetőséget teremt ebben a kicsiny házban minden magyar tájegység bemutatkozására, ezáltal pedig néhány éven belül Dobronak nevét mindenhol ismerni fogják a Kárpát-medencében" - fogalmazott az államtitkár.
Ezzel párhuzamosan még két átadási ünnepség volt a Muravidéken. Pártosfalván elkészült a kéttannyelvű óvoda felújítása, amelyet a Kárpát-medencei óvodafe...
2018-10-10 16:01:56
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat adatai szerint a Wagner nevű orosz zsoldoshadsereg tagjainak 10 százaléka ukrán
... állománya, tagjai szerződésesek, háromhavonta vagy hosszabb időközönként váltják őket.
Elmondta, hogy a zsoldoshadseregnek sok olyan ukrán állampolgár a tagja, akik harcoltak a Donyec-medencében, majd 3-4-szer voltak Szíriában, ahol szintén harci cselekményekben vettek részt.
Huszkov közölte: az SZBU-nak olyan bizonyítékok vannak a birtokában, amelyek azt igazolják, ho...
2018-10-08 16:42:48
Időjárás-jelentés
... vidékeken jóval magasabb a maximum; többnyire 19 és 25 fok közötti, de a Balkán-félszigeten néhol megközelíti, a Pireneusi-félszigeten meg is haladja a 30 fokot. Hétfő estig a Kárpát-medencében fokozatosan megszűnik az említett frontrendszer érintőleges hatása, a következő napokban anticiklon helyeződik a medence fölé.
Várható időjárás hétfő estig:
----------------------...
2018-10-07 14:41:29
Úszó-vk - Hosszú 200 vegyesen is nyert, újabb két világcsúcs a Duna Arénában
... küzdelmeit rendezték meg: a Bohus Richárd, Horváth Dávid, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar négyes a nyolcadik lett.
A világkupa-sorozat első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött a múlt hétvégén, és most Budapesten zárult. A harmadik, zárószakaszra - ugyancsak 25 méteres medencében ...
2018-10-06 19:11:29
Aradi vértanúk - Kövér kultúrharc folyik a magyarság ellen
... az 1848-49-es magyar forradalom, hőseink teljesítménye és mártíriuma kötelez bennünket, hogy a XXI. században is legyünk a megmaradás emberei, maradjunk a megmaradás nemzete a Kárpát-medencében és a megmaradást választó európai sorstársainkkal együtt tegyünk meg mindent, hogy Európa is megmaradjon a keresztény kultúrájú népek közös otthonának.
A XIX. században a magyar szabad...
2018-10-06 18:21:26
Potápi: a bukovinai székelyek megőrizték kultúrájukat
... nekünk, utódoknak meg kell őrizni - hangoztatta a bukovinai székely származású politikus.
Potápi Árpád János úgy fogalmazott: "ez a székely ház hirdeti (.), hogy mi itt a Kárpát-medencében nem csak átutazó vendégek vagyunk, hanem ennek a tájnak ősi lakói, és reméljük, hogy a jövőben is államalkotó nép lehetünk".
Amikor emlékezünk a mögöttünk hagyott valóságra, szüleinkr...
2018-10-06 15:41:06
Úszó vk - Hosszú 400 méter vegyesen is a legjobb volt
... Dominik vidáman annyit mondott, reméli, minden évben lesz világkupa a Duna Arénában, ugyanis fantasztikus érzés ilyen közönség előtt úszni.
A világkupa-sorozat első szakaszát nagymedencében, Kazanyban, majd Dohában rendezték, a második etap rövidpályán Eindhovenben kezdődött a múlt hétvégén, és most Budapesten zárul. A harmadik, utolsó szakaszra - ugyancsak 25 méteres medencé...
2018-10-05 20:24:23
1 2 3 ............309 310 .......464 465 ......618 619 620 
Címkék: Vajdaságban Grezsa István, Ukrán Biztonsági Szolgálat, Duna Arénában, Bohus Richárd, Horváth Dávid, Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Potápi Árpád János, nemzetpolitika középpontjában, jövő megalapítása, magyarság ellen, bukovinai székelyek, legjobb volt, sajtóközlemény szerint, ukrán állásokra, minszki egyezmények, tüzérségi támadások, felderítés jelentése, ukrán fegyveres, térség egyik, paprika hagyományos, programra több, kormány óvodafejlesztésre, óvodaprogram harmadik, kicsiny házban, kéttannyelvű óvoda, említett frontrendszer, következő napokban, medence fölé, nyolcadik lett, világkupa-sorozat első, második etap, múlt hétvégén, 1848-49-es magyar, megmaradás emberei, megmaradás nemzete, megmaradást választó, keresztény kultúrájú, magyar szabad, bukovinai székely, mögöttünk hagyott, robbanószerkezet, zsoldoshadsereg, bemutatkozására, kultúrnövényévé, feldolgozásának, cselekményekben, sorstársainkkal, sajtóközlemény, nehéztüzérségi, nemzetpolitika, dísznövényként, nagymedencében, középpontjában,
© 2013 TVN.HU Kft.