Regisztráció  Belépés
Partnerségi megállapodást kötött az ITM és a Siemens a szakképzés fejlesztésére
...
Palkovics László az aláírási ünnepségen kiemelte, a megállapodás alapján induló pilot program magában foglalja a pályaorientáció, a felvételi rendszer, a képzési tartalmak, a tanulószerződés, a szakképzési vizsgarendszer fejlesztését, kiterjed a szaktanárok és oktatók továbbképzésére a legkorszerűbb ipari folyamatokhoz kapcsolódó területeken.
Közölte, a 2018-2022 között ...
2018-08-06 14:01:25
Stratégiai megállapodást kötött Budapest és a Mol
... kiterjesztenék, generális együttműködést terveznek a Mollal, és példaként említette a kultúra és a sport támogatásának kérdését is.
Hernádi Zsolt szövetségre lépésnek nevezte a megállapodás megkötését, és azt mondta, hogy ez a szövetség egyetlen közös érdeken alapszik: "együtt akarjuk jobbá tenni Budapestet".
A megállapodás lehetőségen jelent arra, hogy kicseréljék a tap...
2018-06-15 13:41:32
Az MFB 75 millió eurós hitelkeretről írt alá megállapodást
... hitelrészletet várhatóan a napokban folyósítják.
A bank közleményében ismerteti: az MFB stratégiai célja, hogy élénkítse saját forrású hitelezési tevékenységét. Az új hitelkeret-megállapodás révén hosszú futamidejű forrásokat tud bevonni a piacon elérhetőnél kedvezőbb kamatozással.
Az Európa Tanács Fejlesztési Bankja (Council of Europe Development Bank, CEB) által nyújto...
2018-06-13 17:12:59
Krónika 3. rész (államközi egyezmények)
...

Magyar-kínai egyetértési megállapodás diplomáciai célú ingatlanok vásárlásáról


Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára elmondta: a javaslat rendezi a hosszú ideje napirenden levő, Magyarország pekingi nagykövetsége részére bérelt ingatlan megvásárlását, valamint a...
2018-06-12 13:31:34
Sztáray Zoltán: A bukaresti titkos szerződés
... azért, hogy jelentékeny német erőket lekötve, csökkenjen a szövetségesekre nehezedő nyomás Verdunnál. Sok huzavona után, végül is a szövetségesek megállapodtak a románoknak átnyújtandó megállapodás szövegében s ezt Brătianu 1916. augusztus 9-én vette át a négy hatalom bukaresti követeitől; azután, hogy a tárgyalások már napok óta folytak. A mindig mindenkivel szemben bizalmatlan B...
2018-06-08 19:54:23
Szijjártó: Magyarország és Ausztrália egyetért a migráció kérdésében
... Európai Uniónak, Közép-Európának és Magyarországnak érdeke a minél szorosabb együttműködés vele.
Közölte: a múlt héten beterjesztették az Országgyűlés elé az EU-Ausztrália keretmegállapodás ratifikációját, a választás után az új összetételű törvényhozásnak lesz lehetősége a ratifikálására, így Magyarország lehet a harmadik uniós tagállam, amely ezt megteszi.
Szijjártó Pé...
2018-02-22 13:38:06
Választható lesz a szakképzés anyagának egy része
... az iskolai rendszerű szakképzésben ellátott feladatok után a szakképző iskola nem állami fenntartója akkor jogosult költségvetési hozzájárulásra, ha az adott feladatra szakképzési megállapodást kötött, vagy ha a fővárosban vagy a megyében e törvény vagy a nemzeti köznevelésről szóló törvény alapján szakképzési feladatellátási kötelezettsége van.
A törvényben rögzítették, hogy...
2017-12-12 12:30:46
Szijjártó Péter: Magyarország oktatási és gazdasági megállapodásokat kötött Thaifölddel
... együttműködésben.
A thai kormány készen áll arra, hogy az intézmény "mindenben megfeleljen az új magyar felsőoktatási előírásoknak" - mutatott rá a politikus.
Az oktatási megállapodások keretében jövő szeptembertől évente negyven ösztöndíjas hallgató érkezik Thaiföldről Magyarországra - tudatta a miniszter.
A tárcavezető egyúttal elmondta, hogy a thai hatóságok fel...
2017-11-19 10:51:32
Krónika 2. rész (magyar-mongol kétoldalú szerződések, kínai orvostudományi egyetem)
... kapcsolatok felülvizsgálatáról szóló 2003-as kormányhatározat alapján a Külgazdasági és Külügyminisztérium feladata az ilyen nemzetközi szerződések áttekintése és a hatályban tartandó megállapodások beazonosítása. Hozzátette: a kormány a keleti nyitás politikájának részeként törekszik a magyar-mongol kapcsolatrendszer sokoldalú fejlesztésére, így 2013-ban megkezdődtek a tárgyaláso...
2017-11-16 12:10:49
Szijjártó: a lehető legátfogóbb szabadkereskedelmi megállapodásra van szükség Nagy-Britanniával
... közölte: Magyarország érdeke, hogy a gazdaság és az üzleti élet számára kiszámíthatóság jellemezze a Brexit-tárgyalásokat és azok végeredményét. Remélhetőleg olyan átmenetei kereskedelmi megállapodás is lesz, amely biztosítja a zavartalan működést és átláthatóságot a gazdasági szférának - fűzte hozzá.
Azt is mondta, hogy ha nem sikerülne mély és átfogó szabadkereskedelmi megá...
2017-09-14 17:33:58
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Sztáray Zoltán, Szijjártó Péter, Palkovics László, Hernádi Zsolt, Európa Tanács Fejlesztési Bankja, Europe Development Bank, Menczer Tamás, Európai Uniónak, Szijjártó Pé, Thaiföldről Magyarországra, szakképzés fejlesztésére, bukaresti titkos, migráció kérdésében, szakképzés anyagának, lehető legátfogóbb, aláírási ünnepségen, megállapodás alapján, felvételi rendszer, képzési tartalmak, szakképzési vizsgarendszer, legkorszerűbb ipari, 2018-2022 között, sport támogatásának, megállapodás megkötését, szövetség egyetlen, megállapodás lehetőségen, napokban folyósítják, bank közleményében, piacon elérhetőnél, javaslat rendezi, hosszú ideje, szövetségesekre nehezedő, szövetségesek megállapodtak, románoknak átnyújtandó, négy hatalom, mindig mindenkivel, minél szorosabb, múlt héten, választás után, harmadik uniós, iskolai rendszerű, szakképző iskola, adott feladatra, fővárosban vagy, nemzeti köznevelésről, törvényben rögzítették, thai kormány, oktatási megállapodások, tárcavezető egyúttal,
© 2013 TVN.HU Kft.