Belépés
Küldetés a világhoz
... utóda. Erdő Péter bíboros-prímást arra kértük, hogy ismertesse meg olvasóinkkal a II. vatikáni zsinatot lezáró pápa életét és működését.
- A Vatikán szeptember 22-én ideiglenes megállapodást kötött Kínával. Hogyan értékelhető a VI. Pál által képviselt Ostpolitik e megállapodás fényében, mely lépéseket sokan üdvözöltek, mások bíráltak akkor és most?
- VI. Pál személyes el...
2018-10-15 10:54:57
Brexit - Blair: újabb népszavazást kell tartani az EU-tagságról
... elemzőműhely - Tony Blair Institute for Global Change - online fórumán csütörtökön közzétett tanulmányban kiemeli: az intézet által megbízott gazdasági szakértők számításai szerint ha megállapodás híján az EU-val folytatott brit kereskedelem a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályrendszerére tér át - ami vámok megjelenését jelentené -, a brit hazai össztermék (GDP) értéke 2030...
2018-10-11 13:12:43
Tarlós: nagy mértékben nőnek a főváros kompetenciái a kormányfővel aláírandó megállapodással
... - fejtette ki.
Az ellenzéki reakciókról szólva közölte, hogy némi zűrzavart érzékelt. Az ügyben megszólalt politikusok valójában nem tudják, hogy mi van az említett széleskörű megállapodásban, amely nem csak a főpolgármester közvetlen választásáról és a budapesti fejlesztési tanácsról szól.
Tarlós István közölte, a miniszterelnökkel megegyeztek központinak mondható kérdé...
2018-10-11 13:02:05
Orbán: vállalni kell a sikereinket!
... Márpedig komoly akadémiákat csak nagy egyéniségek köré lehet építeni - mondta.
Megjegyezte: e tekintetben most a kajakos Kovács Katalinnal dolgoznak együtt, és közel vannak a megállapodáshoz az úszó Hosszú Katinkával is.
Orbán Viktor felidézte: Rátgéber László mondta, hogy "vagy játékos vagy, vagy játékszer". Ez nemcsak a sportban van így, emelt fővel lehet veszíteni, "d...
2018-10-11 11:31:57
Brexit - Bank of England: a brit bankrendszer elviselné a megállapodás nélküli Brexitet is
... szakadék széle) kifejezés a brit politikai és gazdasági közbeszédben azt a Brexit-változatot jelöli, amelynek alapján a brit EU-tagság a jövőbeni kapcsolatrendszer feltételeiről szóló megállapodás nélkül szűnne meg, és így a kilépési feltételek fokozatos életbe léptetésére tervezett átmeneti időszak is elmaradna.
A Bank of England stresszhelyzeti tesztje szélsőséges forgatókö...
2018-10-09 14:22:15
Brexit - Brit kamarai szövetség: a globális válság óta a leglassabb növekedés várható a brit gazdaságban
... zárják ki az újabb recesszió lehetőségét sem a brit gazdaságban, különösen abban az esetben, ha a brit EU-tagság az unióhoz fűződő majdani kereskedelmi kapcsolatok feltételeiről szóló megállapodás nélkül szűnik meg.
A The UK in a Changing Europe (Az Egyesült Királyság a változó Európában) nevű, elsősorban az Európai Unió és Nagy-Britannia gazdasági-kereskedelmi kapcsolatrends...
2018-10-08 21:00:52
Horvát kormányfő: a bosznia-hercegovinai kollektív államelnökség horvát tagjának megválasztása rossz a horvátok
... elmúlt négy évben Horvátország segítségével nagy előrelépést tett Bosznia európai integrációja felé.
Kiemelte: az Európai Unióban Horvátország gyakran hangsúlyozta, hogy a daytoni megállapodás értelmében mindhárom államalkotó népcsoport számár biztosítani kell a legitim képviseletet. Ez fontos a kohézióhoz és Bosznia-Hercegovina jó működéséhez - jelentette ki.
Komsic, a...
2018-10-08 18:50:18
Brexit - Abe: Japán "tárt karokkal várná" Nagy-Britanniát a csendes-óceáni szabadkereskedelmi partnerségben
... Nagy-Britannia elveszíti ugyan az "Európa kapujaként" jelenleg betöltött szerepét, de továbbra is globális kihatású erőcentrum marad.
A növekvő kínai befolyás ellensúlyának szánt megállapodást hosszú évekig tartó tárgyalások után 2016. február 4-én, az új-zélandi Aucklandben írta alá az ázsiai-csendes-óceáni térség 12 állama, amelyek együttesen a világgazdasági szintű hazai ö...
2018-10-08 11:01:55
Brexit - Skót miniszterelnök: "elkerülhetetlen" Skócia függetlenné válása
... vall, hogy a Brexit "karnyújtásnyi közelségbe" hozhatja a függetlenségpártiak többségbe kerülését, különösen akkor, ha Nagy-Britannia úgy lép ki az Európai Unióból, hogy nem sikerül megállapodásra jutnia az EU-val a Brexit utáni kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok feltételrendszeréről.
A Panelbase közvélemény-kutató cég által 1024 fős skót választói minta bevonásával elvégzett...
2018-10-07 13:51:25
Szaúdi koronaherceg: Trumppal sok mindent elértünk a Közel-Keleten
... a fegyverzeteinek több mint 60 százalékát az Egyesült Államoktól kívánja beszerezni. Utalva Donald Trump 2017 májusában Rijádban tett látogatására és az ott aláírt amerikai-szaúdi megállapodásra, hangoztatta, hogy ezzel az egyezménnyel mindenki jól járt, mert munkahelyeket teremt majd mind az Egyesült Államokban, mind Szaúd-Arábiában. Rijád nem fog külön fizetni a biztonságáért - ...
2018-10-06 07:04:40
1 2 3 ...............377 378 ........565 566 ........753 754 755 
Címkék: Erdő Péter, Tony Blair Institute, Global Change, Kereskedelmi Világszervezet, Tarlós István, Kovács Katalinnal, Hosszú Katinkával, Orbán Viktor, Rátgéber László, Changing Europe, Egyesült Királyság, Európai Unió, Európai Unióban Horvátország, Európai Unióból, Egyesült Államoktól, Utalva Donald Trump, Egyesült Államokban, főváros kompetenciái, kormányfővel aláírandó, brit bankrendszer, megállapodás nélküli, globális válság, leglassabb növekedés, brit gazdaságban, intézet által, brit hazai, ellenzéki reakciókról, ügyben megszólalt, említett széleskörű, főpolgármester közvetlen, budapesti fejlesztési, miniszterelnökkel megegyeztek, kajakos Kovács, úszó Hosszú, brit politikai, brit EU-tagság, jövőbeni kapcsolatrendszer, kilépési feltételek, újabb recesszió, unióhoz fűződő, változó Európában, daytoni megállapodás, legitim képviseletet, növekvő kínai, új-zélandi Aucklandben, világgazdasági szintű, fegyverzeteinek több, egyezménnyel mindenki, elkerülhetetlen, megállapodásban, stresszhelyzeti,
© 2013 TVN.HU Kft.