Regisztráció  Belépés
Lepsényi: a Knorr-Bremse Budapesten építette fel a világ legnagyobb vasúti fékgyárát
... körülményeket biztosító épületegyüttesében folytathatja a kutatás-fejlesztési, valamint gyártótevékenységét.
Rámutatott: a magyar kormánnyal az elsők között írtak alá stratégiai megállapodást, a vállalat 320 új munkatársnak adott munkát a mostani bővítéssel. Ezzel a foglalkoztatottak létszáma 1500 fölé emelkedett, közöttük 500 mérnököt foglalkoztatnak. A beruházás eredményeké...
2017-10-17 17:26:34
Külföldi egyetemek - A CEU arra kéri a kormányt, írja alá a letárgyalt megállapodást
... alapító okiratával összhangban van.
Szólt arról is: a diszkrimináció gyanúját vetheti fel, hogy egy másik intézmény esetében a magyar kormány Maryland állammal már aláírta a megállapodást, New Yorkkal nem, holott a két dokumentum szövege szinte megegyezik.
Michael Ignatieff szerint a helyzet megoldása az, ha az emberi erőforrások minisztere mint a kormány oktatási ügyek...
2017-10-17 17:16:47
Krónika 8. rész (Waclaw Felczak Alapítvány, bűnügyi és határmenti együttműködések)
... a kapcsolattartás könnyítését a határon túli magyarsággal.
Mesterházy Attila, az MSZP vezérszónoka a gazdasági kapcsolatok és a magyarság szempontjából is fontosnak nevezte a megállapodást, amelynek elfogadását pártja támogatni fogja.
Bana Tibor, a Jobbik vezérszónoka is a nemzetpolitikai szempontok érvényesítésével érvelt és üdvözölte az új közúti létesítmények kialakít...
2017-10-17 16:16:38
Külföldi egyetemek - Gulyás: elfogadtuk a Velencei Bizottság kritikáját
... érintett egyetemek, köztük a "Soros-egyetem" további működésének nem lesz akadálya - mondta.
A CEU-ra vonatkozó kérdésre megjegyezte: New York állammal a magyar kormánynak kell megállapodást kötnie - ha a CEU teljesíti a törvényi követelményeket -, majd az Országgyűlés elé hozni.
Más parlamenti kérdésekre kitérve Gulyás Gergely beszélt a Czeglédy-ügyben megkárosított diá...
2017-10-17 15:25:24
Krónika 6. rész (nemzetközi megállapodások, Kormánytisztviselői Döntőbizottság)
... Bosznia-Hercegovina európai integrációs törekvéseit is. A Nyugat-Balkán szerepe meghatározó a migráció elleni küzdelemben - tette hozzá.
Legény Zsolt (MSZP) arról beszélt, hogy a társulási megállapodást 2008-ban írták alá. Az EU támogatja az országnak a jogállamiság és a demokrácia megszilárdításának érdekében tett lépéseit - közölte.
Bana Tibor (Jobbik) azt mondta, hogy...
2017-10-17 14:25:19
Szijjártó: a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb kapcsolata Magyarországnak
... szerb üzemanyagpiacon, 55 benzinkútjával 20 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak. További jelentős előrelépést jelent majd, hogy a Richter gyógyszeripari vállalat hamarosan megállapodást köt a szerb egészségügyi minisztériummal arról, hogy az egyik legjelentősebb termékük felkerüljön a társadalombiztosítási listára.
Szijjártó Péter bejelentette, néhány olyan megállapo...
2017-10-17 13:46:25
Meghosszabbították a külföldi felsőoktatási intézményeknek szabott határidőt
... felsőoktatási törvény módosításáról a kormány kezdeményezésére.
A Trócsányi László igazságügyi miniszter által jegyzett indítvány arra hivatkozott, hogy a jogszabály szerinti nemzetközi megállapodást eddig csak a McDaniel College Budapesttel kötötte meg Magyarország, a többi intézmény esetében a tárgyalási szakaszban tartanak.
A kormány - részben a Velencei Bizottság vél...
2017-10-17 12:13:00
Ukrán oktatási törvény - Szijjártó: megoldás csak az lehet, ha hatályon kívül kerül a jogszabály egy része - BŐ
... kárpátaljai magyarok azt kérték a kormánytól, hogy harcoljon ebben a kérdésben, hiszen az új ukrán oktatási törvény súlyosan sérti a kisebbségi jogokat és az EU-Ukrajna társulási megállapodást is.
Szijjártó Péter emlékeztetett, a társulási szerződés kimondja, Ukrajnának folyamatosan erősítenie kell a kisebbségi jogok tiszteletét.
Azt mondta, az ukrán nyelv oktatását kell...
2017-10-17 09:11:33
Ukrán oktatási törvény - Szijjártó: megoldás csak az lehet, ha hatályon kívül kerül a jogszabály egy része
... kárpátaljai magyarok azt kérték a kormánytól, hogy harcoljon ebben a kérdésben, hiszen az új ukrán oktatási törvény súlyosan sérti a kisebbségi ...
2017-10-17 08:21:07
A magyar EU-csatlakozás tapasztalatairól tartott előadást Takács Szabolcs Montenegróban
... komoly feltételeket teljesítenek, ezzel párhuzamosan nem kapják meg a bátorító üzeneteket - fűzte hozzá.
Montenegró 2007. október 15-én írta alá a stabilizációs és társulási megállapodást az Európai Unióval, a csatlakozási tárgyalások pedig 2012 júniusában kezdődtek meg. Azóta Montenegró és az Európai Unió között a 35 tárgyalási fejezetből 28-at nyitottak meg, és hármat ideig...
2017-10-16 17:24:32
1 2 3 .............502 503 .......754 755 .......1004 1005 1006 
Címkék: Knorr-Bremse Budapesten, Waclaw Felczak Alapítvány, Velencei Bizottság, Kormánytisztviselői Döntőbizottság, Takács Szabolcs Montenegróban, Michael Ignatieff, Mesterházy Attila, Bana Tibor, Gulyás Gergely, Legény Zsolt, Szijjártó Péter, Trócsányi László, McDaniel College Budapesttel, Európai Unióval, Azóta Montenegró, Európai Unió, világ legnagyobb, letárgyalt megállapodást, szomszédos országok, legjobb kapcsolata, külföldi felsőoktatási, magyar EU-csatlakozás, magyar kormánnyal, elsők között, mostani bővítéssel, foglalkoztatottak létszáma, beruházás eredményeké, diszkrimináció gyanúját, másik intézmény, magyar kormány, helyzet megoldása, emberi erőforrások, kormány oktatási, kapcsolattartás könnyítését, határon túli, gazdasági kapcsolatok, magyarság szempontjából, nemzetpolitikai szempontok, magyar kormánynak, törvényi követelményeket, migráció elleni, társulási megállapodást, szerb egészségügyi, egyik legjelentősebb, kormány kezdeményezésére, jogszabály szerinti, többi intézmény,
© 2013 TVN.HU Kft.