Regisztráció  Belépés
Uniós tárgyalók a megújuló energiaforrások felhasználásának növeléséről állapodtak meg
... nélkül.
Az uniós jogszabály arra szólít fel, hogy a tagországok fokozatosan szüntessék meg a főként Délkelet-Ázsiából származó pálmaolaj importját, és számolják fel a megújuló energiaforrások felhasználásának a kistermelők előtt álló akadályait.
Az intézkedések segíteni kívánják az Európai Uniót abban, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását az 1990-es szinthez k...
2018-06-14 13:11:42
InfoRádió - Palkovics: új munkamegosztást hoznak létre az állami vállalatok irányításában
... atomenergia továbbra is fontos szerepet játszik az ország energiaellátásában, a cél, hogy az országban a széndioxid, az üvegházhatású gázok kibocsátása tovább csökkenjen, a megújuló energiaforrások, például a geotermikus és napenergia szerepe nőjön.
A mostani korszak, a negyedik ipari forradalom kihívásainak megfelelően a minisztérium fő stratégiai területei közé tartozik a ...
2018-06-04 20:40:23
Elindult a Nemzeti Közművek napelem szolgáltatása
... szükséges minden eszköz telepítésén át az engedélyek beszerzéséig a teljes folyamatot a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Optimum Zrt. végzi.
A végfelhasználók számára a megújuló energiaforrások közül a napenergia hasznosítása a legkényelmesebb és legelterjedtebb. A Nemzeti Közművek által telepített, a közcélú villamos hálózattal párhuzamosan működő napelemes rendszerek napelem...
2018-06-04 12:44:35
Gyors ütemben bővülnek a magyar-vietnami gazdasági kapcsolatok
... bővítésére a mezőgazdaság és az élelmiszeripar, a gyógyszer és a vegyipar, a vízügy, az egészségügy, az infokommunikációs, a gépipar, a védelmi ipar, a környezetvédelem és a megújuló energiaforrások területén lát lehetőséget a magyar kormány - tette hozzá a pénzügyi tárca vezetője.
Az elmúlt években lépésről-lépésre egy modern, többdimenziós együttműködés alakult ki a két ors...
2018-05-28 19:38:32
Süli: korszerűek és biztonságosak lesznek az új paksi blokkok
... paksi blokkot, hanem azon, hogy mi lesz a következő "energetikai lába" a magyar ellátásnak.
Süli János emlékeztetett, hogy a magyar energiastratégia az atomenergia, a megújuló energiaforrások, valamint a szén- és földgázerőművek hármasára épít.
Az atomerőmű és a megújulók nem ellenfelei egymásnak, hanem szervesen kiegészíthetik egymást - emelte ki.
Ezt mondta a mini...
2018-05-16 07:19:20
Áder: a városoké a kulcsszerep a klímavédelemben
... költenek majd klímavédelemre, energiahatékonyságra és fenntarthatóságra - közölte, és példaként említette, hogy a közintézmények jelentős részét energiahatékonnyá teszik, megújuló ...
2018-05-14 18:14:22
Palkovics: a technológiai kihívások megoldására jött létre az új minisztérium
... térségek, települések kiválasztása széles körű társadalmi konszenzus eredménye kell, hogy legyen.
Kepli Lajos országgyűlési képviselő (Jobbik) és Schmuck Erzsébet a megújuló energiaforrások felhasználásáról, különös tekintettel a szélerőművekről kérdezték még a miniszterjelöltet.
Palkovics László szerint elsősorban azt kell megvizsgálni, milyen típusú energia, legyen a...
2018-05-14 15:48:07
Katalán válság - Katalán elnökjelölt: a független katalán köztársasággal mindenki jogokat nyerne
... gazdasági prosperitásra irányuló kormányprogram bemutatása. Utóbbiban olyan konkrét célok szerepelnek mint például 1100 eurós bruttó minimálbér bevezetése, vagy kizárólag me...
2018-05-14 13:53:46
Üzembe helyezték Bosznia első szélerőműparkját
... kapacitással rendelkeznek.
Az Elektroprivreda HZHB profitja tavaly 90 százalékkal csökkent a nagy szárazság és a magas hőmérséklet miatt, így megnőtt az igény az alternatív energiaforrásokra.
A szerdán megnyitott szélerőműpark építése 13 évig tartott, és 82 millió euróba került, amit német kölcsönből tudtak fedezni.
A hírek szerint további befektetők is érdeklődn...
2018-03-14 16:22:12
Átvette Siklóson a távhőszolgáltatást a Veolia
... növelése és a meglévő mérés alapú elszámolás fejlesztése érdekében.
A társaság kitért arra is, hogy a Veolia néhány éven belül Siklós távhőellátását is jelentős részben megújuló energiaforrásokra kívánja átállítani, függetlenítve a rendszert az importból származó tüzelőanyagoktól.
A Veolia Energia Magyarország Zrt. vállalatcsoport jelenleg több mint 1000 főt foglalkozta...
2018-03-13 11:02:08
1 2 3 ............42 43 ......63 64 ......83 84 85 
Címkék: Nemzeti Közművek, Átvette Siklóson, Európai Uniót, Nemzeti Közművekhez, Optimum Zrt, Süli János, Kepli Lajos, Schmuck Erzsébet, Palkovics László, Elektroprivreda HZHB, Veolia Energia Magyarország Zrt, megújuló energiaforrások, állami vállalatok, magyar-vietnami gazdasági, technológiai kihívások, független katalán, uniós jogszabály, tagországok fokozatosan, főként Délkelet-Ázsiából, kistermelők előtt, intézkedések segíteni, üvegházhatást okozó, 1990-es szinthez, üvegházhatású gázok, mostani korszak, negyedik ipari, engedélyek beszerzéséig, teljes folyamatot, végfelhasználók számára, napenergia hasznosítása, közcélú villamos, védelmi ipar, magyar kormány, pénzügyi tárca, elmúlt években, magyar ellátásnak, magyar energiastratégia, közintézmények jelentős, szélerőművekről kérdezték, nagy szárazság, magas hőmérséklet, alternatív energiaforrásokra, szerdán megnyitott, hírek szerint, meglévő mérés, társaság kitért, importból származó, környezetvédelem, felhasználásának, felhasználásáról,
© 2013 TVN.HU Kft.