Regisztráció  Belépés
Március 15. - Kitüntetések - Magyar Érdemrend középkeresztje
... színvonalú munkája elismeréseként;

DR. LÁNG GYÖRGY, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Országos Onkológiai Intézete bázisán működő Mellkassebészeti Klinika megbízott igazgatója, egyetemi tanár részére a hazai mellkassebészet és tüdőtranszplantáció terén végzett kimagasló tevékenysége, több évtizedes egyetemi oktatói pályafutása elismeréseként;
...
2018-03-15 18:12:37
Az óbabiloni Vízözön-történet
... 80-as éveitől kezdték megfejtett szövegeket ,,sémita szemszögből rekonstruálni."
Az 1753-ban alapított londoni British Múzeumban Georg Smith[4], a táblák rendezésével megbízott rézmetsző vette észre, hogy az egyazon lelőhelyről származó táblatöredékeken meglepően sokszor fordul elő a víz ékjele. Az alaposabb vizsgálat kiderítette, a táblák a vízözön történetének kb...
2018-02-13 21:32:33
A 90 éve született Kubala Lászlóra emlékeztek Madridban
... egyik fia, ifjabb Kubala László, és megjelent a spanyol futballélet több korábbi kiemelkedő személyisége is.
A megemlékezésen Juan Luis Larrea Sarobe, a Spanyol Labdarúgó Szövetség megbízott elnöke felidézte a magyar futball aranykorát és méltatta a spanyolok által "Laszyként" emlegetett sportembert. "Vele új idők kezdődtek a spanyol futballban" - fogalmazott.
Győri Eni...
2017-12-15 09:53:45
Magyarország-Costa Rica - Győzelemmel zárta az évet a válogatott
...
Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány együttese a 36. percben szerezte a találkozó egyetlen gólját Nikolics Nemanja, az MLS gólkirálya révén. A szakvezető egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta a kapitányi időszakát.
A magyarok három mérkőzést nyertek meg és hatot vesztettek el a 2017-es évben, és nem jutottak ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra.
...
2017-11-14 22:44:18
Magyarország-Costa Rica - Ismét három csatárt küld pályára Szélesi
...
Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány a kapuban ezúttal a ferencvárosi Dibusz Dénesnek szavazott bizalmat.
A találkozó 20.15-kor kezdődik az osztrák Alexander Harkam sípjelére a Groupama Arénában.
A magyar válogatott kezdőcsapata:Dibusz Dénes - Bese Barnabás, Kádár Tamás, Vinícius Paulo, Szabó János - Varga József, Pátkai Máté, Nagy Dániel - Ugrai Roland, Nik...
2017-11-14 19:43:57
Magyar-Costa Rica-i - Szélesi jobb mentalitást vár a játékosoktól
... szurkolóknak. Szerinte lehet pontatlanabbul játszani, de csúszni-mászni kell a sikerért. Hozzátette, reméli, hogy "minden játékosnál van tükör és bele tud nézni anélkül, hogy összetörne".
A megbízott szakvezető arról is beszámolt, hogy Dzsudzsák Balázs csapatkapitány térdsérülés miatt nem léphet pályára Costa Rica ellen, így Kádár Tamás viseli majd a kapitányi karszalagot....
2017-11-13 17:13:47
Magyar-Costa Rica-i - Sallai Roland visszatért a klubjához
... hogy pályára tudott volna lépni kedden, egy komolyabb sérülés veszélye oly mértékű lett volna, hogy a szakmai stáb úgy döntött, nem szabad vállalni ennek a kockázatát". Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány Sallai helyére nem hív meg újabb játékost a keretbe.
A Telkiben készülő kerettagok vasárnap délelőtt az edzőteremben dolgoztak, este pedig bő egyórás edzésen vettek...
2017-11-12 21:14:08
Magyar-Costa Rica-i - Varga Roland sérülés miatt kikerült a keretből
... találattal vezető ferencvárosi csatárnak, aki csütörtökön nem lépett pályára Luxemburgban, ahol a csapat 2-1-es vereséget szenvedett barátságos mérkőzésen.
Varga kiesésével Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány immár négy futballistára nem számíthat, ugyanis Fiola Attila, Guzmics Richárd és Elek Ákos már Luxembourgban sem volt hadra fogható.
A magyar válogatott ke...
2017-11-10 17:22:56
Luxemburgi-magyar - Újabb kínos vereség
... Nikolics Nemanja egyenlített. A második játékrészben a több mint félórát emberelőnyben futballozó Luxemburg Marvin Martins révén a 85. percben szerezte meg a győztes gólt, így Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány, aki a kapus Kovácsik Ádám személyében újoncot is avatott, vereséggel mutatkozott be a kispadon.
A magyarok idei utolsó mérkőzésükön jövő hét kedden 20.15-tő...
2017-11-09 22:23:28
Magyar labdarúgó-válogatott - Fiola és Guzmics kihagyja a barátságos meccseket
... arról, hogy a helyükre szükséges-e más játékosok meghívása.
A válogatott további alapemberei közül az ugyancsak sérült Szalai Ádám és Kleinheisler László játékára sem számíthat a megbízott szövetségi kapitány. A magyar együttes csütörtökön Luxemburggal idegenben, Costa Ricával pedig öt nappal később a Groupama Arénában játszik.
Vasárnap 17 futballista érkezett meg Telkib...
2017-11-05 21:44:10
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Magyar Érdemrend, Kubala Lászlóra, Magyarország-Costa Rica, Magyar-Costa Rica-i, Sallai Roland, Varga Roland, LÁNG GYÖRGY, Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Országos Onkológiai Intézete, Mellkassebészeti Klinika, British Múzeumban Georg Smith, Kubala László, Juan Luis Larrea Sarobe, Spanyol Labdarúgó Szövetség, Győri Eni, Szélesi Zoltán, Nikolics Nemanja, Dibusz Dénesnek, Alexander Harkam, Groupama Arénában, Dibusz Dénes, Bese Barnabás, Kádár Tamás, Vinícius Paulo, Szabó János, Varga József, Pátkai Máté, Nagy Dániel, Ugrai Roland, Dzsudzsák Balázs, Costa Rica, Fiola Attila, Guzmics Richárd, Elek Ákos, Luxemburg Marvin Martins, Kovácsik Ádám, Szalai Ádám, Kleinheisler László, Costa Ricával, óbabiloni Vízözön-történet, barátságos meccseket, hazai mellkassebészet, 1753-ban alapított, táblák rendezésével, egyazon lelőhelyről, alaposabb vizsgálat, vízözön történetének, spanyol futballélet, megemlékezésen Juan, magyar futball, spanyolok által, spanyol futballban, találkozó egyetlen,
© 2013 TVN.HU Kft.