Regisztráció  Belépés
Három ukrán fogvatartottat próbált eddig felkeresni az ukrán ombudsman Oroszországban, egyikhez sem engedték be
... nagykövetével, amire bírósági engedélyt is kaptak. A moszkvai Lefortovo börtön vezetése azonban nem engedélyezte számukra a belépést. Az intézmény helyettes vezetője közölte velük, hogy a szövetségi büntetés-végrehajtási szolgálat hoz döntést ebben a kérdésben, ezért minden dokumentumukat oda küldték.
Múlt csütörtökön az emberi jogi megbízott Oroszországba érkezve elsőként a ...
2018-06-18 19:53:25
Donald Trump hétfőn terjeszti elő tervét az opiát tartalmú szerek okozta válság leküzdésére
...
Donald Trump - a first ladyvel együtt - a válság által leginkább sújtott, északkeleti New Hampshire szövetségi államba utazik, és ott vázolja fel a tervezet részleteit.
Andrew Bremberg, a Fehér Ház belpolitikai kérdésekkel foglalkozó igazgatója vasárnap este rövid tájékoztatót tartott újságíróknak az elnök, illetve a kormányzat terveiről. E szerint Donald Trump várhatóa...
2018-03-19 07:05:12
Március 15. - Kitüntetések - Magyar Érdemrend középkeresztje
... valamint a kárpátaljai magyarság megmaradása iránt elkötelezett lelkipásztori és egyházi vezetői szolgálata elismeréseként;

BERND STORCK, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya részére a magyar labdarúgó-válogatott élén végzett kiváló, többek között a csapat 2016. évi Európa Bajnokságon való sikeres szereplését eredményező munkája elismeréseként;
M...
2018-03-15 18:12:37
Meghalt Oskar Gröning elítélt auschwitzi lágerőr
... bűnrészessé a haláltáborban 1944. május 16-tól július 11-ig, az úgynevezett magyar akció (Ungarn-Aktion) idején végzett tevékenységével.
Az ítéletet 2016-ban megerősítette a német szövetségi legfelső bíróság (BGH), amely szerint az elítéltnek számos módon volt szerepe a tömeggyilkosságokban.
A náci párt fegyveres szervezete, az SS önkéntesen csatlakozó tagjaként legkeve...
2018-03-12 20:37:35
Német kormányalakítás - Megszavazták a német szociáldemokraták a koalíciós szerződést
... is hat tárca jut, és fele-fele arányban jelöltek nőket és férfiakat. A CSU három tárcát kap, hétfőn jelentik be, hogy kikből lehetnek miniszterek. Horst Seehofer pártelnök várhatóan szövetségi belügyminiszterként folytatja pályafutását.
Az új szövetségi kormány - Angela Merkel negyedik kormánya, és harmadik nagykoalíciós kormánya - várhatóan március 14-én, a tavaly szeptembe...
2018-03-05 07:04:28
A 90 éve született Kubala Lászlóra emlékeztek Madridban
...
"Olyan ember volt, aki nagyon jól képviselte hazánkat annak ellenére, hogy nem volt spanyol" - mondta róla Vicente del Bosque volt spanyol szövetségi kapitány (2008-2016) a csütörtök éjszakába nyúló ünnepségen a madridi CaixaFórum kulturális központban.
Felidézte, hogy ő maga is hosszú évekig játszott a válogatottban Kubala vezetése alatt, akit született vezetőnek tart, ...
2017-12-15 09:53:45
Lázár János: Almási István politikai úriember volt
... Orbán Viktor miniszterelnök is.
Lázár János, Hódmezővásárhely korábbi polgármestere méltatásában kifejtette, mentorát, segítőjét, mesterei egyikét veszítette el, akitől leginkább a szövetségi hűség fontosságát tanulta meg. Ilyet csak a legkülönbektől, a politikai úriemberektől lehet elsajátítani - fogalmazott.
Mint mondta, Almási István a szó teológiai értelmében is ök...
2017-12-01 17:39:48
Ady Endre születésére emlékeztek a romániai Érmindszenten
... vallotta, úgy kell magyarnak lenni a 20. században, hogy a magyarsággal és a magyarságtudattal megértjük a körülöttünk lévő népeket, és ők is meg kell értsenek bennünket" - mondta a szövetségi elnök. Utalt arra, Adyt elfogadták az Osztrák-Magyar Monarchia más nemzetiségű írói, költői és szellemi vezetői is, ez pedig azt mutatja, hogy lázadása és útkeresése megértésre talált.
...
2017-11-18 13:12:04
Vádat emeltek Németországban két egykori náci lágerőr ellen
... mintegy 110 ezer ember közül nagyjából 60 ezren haltak meg.
A dortmundi ügyészség a nemzetiszocialista diktatúra idején elkövetett bűncselekmények feltárásával megbízott speciális szövetségi ügyészség (ZSt) észak-rajna-vesztfáliai kirendeltségeként járt el a két egykori lágerőr ellen.
A ZSt évtizedekig nem kezdeményezett vádemelést lágerőrök ellen, mert úgy látta, hogy ...
2017-11-15 19:53:58
Magyarország-Costa Rica - Győzelemmel zárta az évet a válogatott
...
Szélesi Zoltán megbízott szövetségi kapitány együttese a 36. percben szerezte a találkozó egyetlen gólját Nikolics Nemanja, az MLS gólkirálya révén. A szakvezető egy-egy győzelemmel és vereséggel zárta a kapitányi időszakát.
A magyarok három mérkőzést nyertek meg és hatot vesztettek el a 2017-es évben, és nem jutottak ki a jövő nyári, oroszországi világbajnokságra.
...
2017-11-14 22:44:18
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Donald Trump, Magyar Érdemrend, Meghalt Oskar Gröning, Kubala Lászlóra, Lázár János, Almási István, Magyarország-Costa Rica, Andrew Bremberg, Fehér Ház, BERND STORCK, Európa Bajnokságon, Horst Seehofer, Angela Merkel, Orbán Viktor, Osztrák-Magyar Monarchia, Szélesi Zoltán, Nikolics Nemanja, ukrán ombudsman, opiát tartalmú, német szociáldemokraták, koalíciós szerződést, romániai Érmindszenten, moszkvai Lefortovo, intézmény helyettes, emberi jogi, first ladyvel, válság által, tervezet részleteit, kormányzat terveiről, kárpátaljai magyarság, csapat 2016, haláltáborban 1944, úgynevezett magyar, ítéletet 2016-ban, német szövetségi, elítéltnek számos, náci párt, tavaly szeptembe, csütörtök éjszakába, madridi CaixaFórum, válogatottban Kubala, szövetségi hűség, politikai úriemberektől, magyarságtudattal megértjük, körülöttünk lévő, szövetségi elnök, dortmundi ügyészség, találkozó egyetlen, szakvezető egy-egy, kapitányi időszakát, magyarok három, 2017-es évben, jövő nyári, hódmezővásárhely, világbajnokságra,
© 2013 TVN.HU Kft.