Belépés
Receptek
... petrezselyem, zsír, só, bors, liszt.
Elkészítése: A szalonnát kockára vágjuk, kiolvasztjuk, és beletesszük a karikára vágott gombát, valamint a feldarabolt csirkét. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Vizet nem kell önteni alá, mert a gomba vizet ereszt, és az elegendő a csirke párolásához. Ha puha, zsírjára sütjük, a húst egy tűzálló tálra szedjük, a meg...
2011-01-26 20:02:57
Receptek
... margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka pálinkával, jól elkeverjük. Ha már kezd elpárologni, öntünk rá 3 dl bort és fedő alatt p...
2011-01-26 19:55:12
Tészta húsgombóccal
... parmezánforgács
bors

Elkészítés: A kenyeret vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, a tojássárgájával, a reszelt sajttal, a felaprított mortadellával meg a citromhéjjal. Megsózzuk, megborsozzuk, és kis gombócokat formázunk belőle. A finomra vágott hagymát olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombócokat, a felkarikázott kolbászt, és közepes láng...
2011-01-26 16:35:16
B receptek
... összevágott vöröshagymát és olajjal, egy kevés vízzel hígított ecettel vagy citromlével ízesítjük. Meghintjük vágott kaporral, zöldpetrezselyemmel vagy apróra vágott fejes salátával, megborsozzuk, és ízlés szerint mustárt adunk hozzá. Összekeverjük, tetejét vágott újhagymával meghintjük. Zöldpetrezselyemmel díszítjük. A salátát kész majonézzel is ízesíthetjük. Díszíthetjük paradic...
2011-01-24 16:40:05
B receptek
... meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A zöldbabot 2-3 cm darabokra vágjuk, és kevés vízben megpároljuk. A heringet 3 cm darabokra vágjuk. A majonézt vegyítjük a reszelt hagymával, megborsozzuk, és az egészet összekeverjük.

Hússaláta

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg burgonya, 20 dkg főtt marhahús, 2 kemény tojás, 3 kovászos uborka, 5 dkg konzerv zöldborsó,...
2011-01-24 16:05:23
B receptek
... burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. A forró burgonyát összekeverjük az apróra vágott heringgel, meghintjük a hagymával, leöntjük olajjal, megszórjuk morzsával, megborsozzuk, ízlés szerint megsózzuk, és sütőben megsütjük. Forrón tálaljuk.

Burgonyás franciasaláta heringgel (hidegen)

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 hering...
2011-01-24 16:00:43
A töpörtyűkészítés titkai
... tojások megkenésére szánt tojást. Megdaráljuk a tepertőt.

A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk ( 35 X 25 cm nagyságúra), és megkenjük a darált töpörtyűvel. Enyhén megborsozzuk. A tésztát a hosszabb oldala mentén harmadokra osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldalt hajtjuk a középsőre. Ezután alulról fölfelé haladva a tésztát félbe hajtjuk. VIGYÁZZUNK, HOGY A ...
2011-01-24 11:46:17
Gombás szelet sajttal
... egy-egy szelet sajtot. Egy evőkanál vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd ráteszünk kb.15 dkg összevagdalt gombát és megpároljuk.A keveréket elosztjuk a hússzeleteken és megborsozzuk. A hússzeleteket kettéhajtjuk és fogpiszkálóval összetűzzük. A maradék vajon mind a két oldalukat hirtelen megpirítjuk.Mellétesszük a maradék gombát, és fedő alatt puhára pároljuk....
2011-01-23 12:01:05
B receptek
... burgonyát a karikára vágott hagymával együtt feltesszük főni. A tejfölt elkeverjük a liszttel, az apróra vágott kaporral, és behabarjuk a levest. Pár percnyi forralás után megsózzuk, megborsozzuk. Külön edényben kifőzött metélt vagy kockatésztával tálaljuk.

Burgonyaleves gombával, céklával és uborkával

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg burgonya, 10 dkg száríto...
2011-01-23 10:13:05
B Receptek
... Liszttel megszórjuk, húslevessel feleresztjük, és sűrű mártást készítünk belőle. A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a mártásba tesszük. Erősen megborsozzuk, megsózzuk, és kis lángon 5 percig főzzük. Sok zöldpetrezselymet adjunk hozzá, és forrón tálaljuk.

Főtt burgonya tojással
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2-3...
2011-01-21 19:54:08
1 2 3 .................106 107 108 .........160 161 .........212 213 214 
Címkék: HOGY, töpörtyűkészítés titkai, szalonnát kockára, karikára vágott, feldarabolt csirkét, gomba vizet, csirke párolásához, tűzálló tálra, másik nagyobb, füstölt szalonnát, csirkét megfelelő, szalonnás hagymára, pohárka pálinkával, darált hússal, reszelt sajttal, felaprított mortadellával, finomra vágott, felkarikázott kolbászt, kevés vízzel, salátát kész, majonézt vegyítjük, reszelt hagymával, egészet összekeverjük, forró burgonyát, apróra vágott, megkelt tésztát, darált töpörtyűvel, hosszabb oldala, jobb oldalt, tésztát félbe, evőkanál vajon, keveréket elosztjuk, hússzeleteket kettéhajtjuk, maradék vajon, maradék gombát, tejfölt elkeverjük, burgonyát héjában, mártásba tesszük, töpörtyűkészítés, tojássárgájával, parmezánforgács, megfonnyasztjuk, fogpiszkálóval, kockatésztával, mortadellával, hússzeleteken, összekeverjük, burgonyaleves, felkarikázott, hússzeleteket, franciasaláta, bedörzsöljük, babérlevelet, citromhéjjal, megborsozzuk, feleresztjük, megfuttatjuk, kinyomkodjuk, kettéhajtjuk, kiolvasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.