|
|
|
... még melegen meghámozzuk és áttörjük. A vajat habosra keverjük, majd a tojások sárgáját egyenként beledolgozzuk. A tejfölt, a kihűlt burgonyát meg a sajtot hozzáadjuk, utánasózzuk, megborsozzuk, és a kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk. Egy gyűrű- vagy kuglófformát kivajazunk, a burgonyás masszával megtöltjük, majd vízzel félig telt tepsibe állítjuk. Előmelegített s... |
2011-01-20 19:50:23 |
|
|
|
|
|
|
... szilva, törött bors, cukor, zöldpetrezselyem, kapor, só ízlés szerint.
A padlizsánt leforrázzuk, a héját lehúzzuk, karikára vágjuk, és kipréseljük a levét. Ezután megsózzuk, megborsozzuk, lisztben megforgatjuk, és mindkét oldalán olajban megsütjük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikára vágjuk, és mindkét felén aranyszínűre sütjük. Az aszalt szilvát kiválogatjuk, kim... |
|
2011-01-20 16:40:20 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlni, beleütjük a tojást, 2-3 dkg lisztet hintünk rá, még egyszer összekeverjük, majd hűlni hagyjuk. A megdarált nyers húst vagy a kész nyers hústölteléket ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A burgonyamasszából rudat alakítunk, egyforma darabokra felvágjuk. Minden darabot lisztes kézzel lepény alakúra formálunk. A lepényekre 1-1 kávéskanál tölteléket teszünk, majd burgony... |
2011-01-20 15:48:18 |
|
|
|
|
|
|
...
Kuirdák kazah módra
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 40 dkg tüdő, szív, máj, 40 dkg faggyú, 2 fej vöröshagyma, törött bors és só ízlés szerint.
Az összevágott vöröshagymát és az apró darabokra vágott tüdőt, szívet és májat a faggyúval együtt megsütjük. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát. Kevés levest adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, ... |
|
2011-01-20 14:00:59 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, áttörjük vagy megdaráljuk. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és zsírban megpirítjuk. Vajat kikeverünk, a tojássárgákat egyenként adjuk hozzá, megborsozzuk, és elkeverjük a burgonyával és hagymával. A tojások fehérjéből habot verünk, és belekeverjük a masszába. Vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba tesszük, vízzel telt... |
|
2011-01-19 21:26:56 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá, és kemény tésztát gyúrunk belőle. A tésztát ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Apróra összevágott hagymát zsírban kissé megpirítunk, petrezselymet teszünk bele, jól megsózzuk, megborsozzuk, és összedolgozzuk a megdarált tepertővel. A keveréket egyenletesen szétkenjük a tésztán. Ezután a tésztát szorosan összecsavarjuk, és 5 cm hosszú darabokra vágjuk. Az így elkészített roládo... |
2011-01-19 21:23:41 |
|
|
|
|
|
|
... megszórásához, só és törött bors ízlés szerint.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük vagy megdaráljuk. Vajat, tojást, lisztet és reszelt sajtot adunk hozzá, megsózzuk, megborsozzuk. Belisztezett kezünkkel elkészítjük a galuskatésztát. Nem túl mély lábasban, lobogva forró sós vízbe téve megfőzzük. 15 percnyi főzés után leszűrjük, edénybe tesszük. Megszórjuk ... |
2011-01-19 19:36:17 |
|
|
|
|
|
|
... húsleves, 2 dl tejföl, só, törött bors ízlés szerint.
A hagymát apróra vágjuk, zsírban megpároljuk, meghintjük a liszttel, és tovább pirítjuk. Felengedjük húslevessel, megsózzuk, megborsozzuk, majd időnként megkeverve addig főzzük, míg a hagyma teljesen szétfő. Szükség szerint a levét vízzel pótolhatjuk. Átszűrjük, belekeverjük a tejfölt, és még egyszer felforraljuk. Egy kev... |
2011-01-18 19:16:13 |
|
|
|
|
|
|
... felverjük a tojások megkenésére szánt tojást. Megdaráljuk a tepertőt.
A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk (. 35 X 25 cm nagyságúra), és megkenjük a darált töpörtyűvel. Enyhén megborsozzuk. A tésztát a hosszabb oldala mentén harmadokra osztjuk, és először a bal, majd a jobb oldalt hajtjuk a középsőre. Ezután alulról fölfelé haladva a tésztát félbe hajtjuk. VIGYÁZZUNK, ... |
2011-01-17 19:43:15 |
|
|
|
|
|
|
... halak levét leöntjük, és a húst egy tálkában villával összetörjük.
2.) Hozzáadjuk az apróra vágott lila-hagymát és petrezselymet, a sajtokat, majd a mustárt és a majonézt, végül megborsozzuk, és villával krémes állagúra dolgozzuk az egészet. Pirítósra kenjük, lila-hagymát karikázunk rá, és azonnal fogyasztjuk.
Tonhalas szendvicskrém, lila-hagymával Tonhalas szendvi... |
2011-01-17 11:36:55 |
|
|
|
|