|
|
|
... kibélelünk.
4. A mártáshoz az olajat apránként a tojássárgájához keverjük, majd ezt a majonézt a tejföllel dolgozzuk össze.
5. A porcukorral és a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele.
6. A húsleveskockát 1,5 dl vízben föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 ek vízzel kikevert zselatint is. Kevergetve épp c... |
2010-08-10 17:34:55 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelünk.
4. A mártáshoz az olajat apránként a tojássárgájához keverjük, majd ezt a majonézt a tejföllel dolgozzuk össze.
5. A porcukorral és a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele.
6. A húsleveskockát 1,5 dl vízben föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 ek vízzel kikevert zselatint is. Kevergetve épp c... |
|
2010-08-10 15:40:12 |
|
|
|
|
|
|
... kibélelünk.
4. A mártáshoz az olajat apránként a tojássárgájához keverjük, majd ezt a majonézt a tejföllel dolgozzuk össze.
5. A porcukorral és a mustárral ízesítjük, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlevet csepegtetünk bele.
6. A húsleveskockát 1,5 dl vízben föloldjuk, majd beleöntjük az előzetesen 8 ek vízzel kikevert zselatint is. Kevergetve épp c... |
2010-08-10 09:05:20 |
|
|
|
|
|
|
... frissen őrölt bors
1 púpos evőkanál barna cukor
3és féldl víz
1 dl száraz fehérbor
A tálaláshoz 1 csokor friss petrezselyem
A csirkecombokat megborsozzuk és egy mérőkancsóban összekeverjük a vizet a szójaszósszal. A libazsírt egy 28 cm átmérőjű serpenyőben mérsékelt lángon megolvasztjuk, majd erősítünk a lángon, és a csirkecombokat 3-4 pe... |
|
2010-08-09 11:02:34 |
|
|
|
|
|
|
... friss, zöldsaláta keverék
A mézet és a balzsamecetet összekeverjük kézi habverővel egy nagyobb tálban, aztán a pulykamellfilét kb. 3x1 cm hosszú csíkokra vágjuk, megsózzuk-megborsozzuk, és beleforgatjuk a mézes-balzsamecetes keverékbe.
A sütéshez egy 28 cm átmérőjű serpenyőben mérsékelt lángon kevergetve összeolvasztjuk a vaj és az olaj felét, majd 5-6 perc a... |
|
2010-08-09 10:57:01 |
|
|
|
|
|
|
... gomba főzővízével higított vörösbort, a köménymagot, a babérleveleket és a mézet.
Az ételhez annyi vizet öntünk, amennyi épp ellepi, finoman megsózzuk, kifejezetten erősen megborsozzuk, és nagy lángon 2 percig forraljuk. Ezután lefedjük, és mérsékelt tűzön, néha megkeverve, 30 percig főzzük. Végül lekapjuk róla a fedőt, belekeverjük a szalonnapörcöket, és nagy lángon 1-... |
2010-08-09 10:41:43 |
|
|
|
|
|
|
... dl tejszín
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
A tálaláshoz:
1 marék friss korinaderzöld
A csirkemellfilét kb. 5x1 cm-es csíkokra vágjuk, megsózzuk-megborsozzuk, majd előpirítjuk a csirkét. A vajat és 2 evőkanál olajat mérsékelt tűzön összeolvasztjuk egy 30 cm átmérőjű, kb. 6 cm magas peremű teflonserpenyőben, aztán nagy lángon 3 perc alatt átpirítj... |
2010-08-09 09:01:37 |
|
|
|
|
|
|
... só
* bors
* kakukkfű
* majoranna
* grillfűszer
* fehér bor
Elkészítés:
Elkésztítés:
1.) A kacsacombokat megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük a többi fűszerrel.
2.) A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és rátesszük a burgonyát és a hagymát. Megsózz... |
2010-08-08 16:26:43 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük a fetával egy tálban.
3. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, mentát, őrölt paprikát, lisztet és fokozatosan a felvert tojásokat. Az egészet jól megsózzuk, megborsozzuk.
4. Végül a jól kikevert tésztához adjuk a lecsöpögtetett reszelt cukkinit.
5. Serpenyőben felhevítjük az olajat és púpozott evőkanálnyi mennyiségeket halmozunk egymás me... |
2010-08-07 22:25:20 |
|
|
|
|