Belépés
Tejfölös gombás csirkecomb
... zöldpetrezselyem
1 fej vöröshagyma
szerecsendió
1 dl fehérbor
1 dl olaj
2 dl tejföl.

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a combot, azt is megpirítjuk és félretesszük. Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. A megtisztított gombát fel...
2010-07-22 12:32:52
Receptek.
... bors



Elkészítés módja: Az egyik hagymát felaprítjuk, kevés vajon, kevés liszttel megpirítjuk. Felöntjük a levessel, belekeverjük a tejfölt, és felforraljuk. Megborsozzuk beleszórunk 5 dkg sajtot és a petrezselymet. A másik hagymát megdinszteljük fűszerezzük borssal, rozmaringgal. Egy tálba rétegezzük a felkarikázott krumplit és a felszeletelt almát, a tetejé...
2010-07-17 22:01:17
Szilveszteri lencsesaláta
... bors
babérlevél

Elkészítés

A lencsét sózott, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük,
leszűrjük, és elkeverjük a citromlével és az olajjal. Kissé
megborsozzuk, és így hagyjuk kihűlni. A sárgarépát és a
hagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk.
Amikor kihűlt, a kukoricával együtt a lencséhez keverjük.
Szükség sze...
2010-07-17 08:11:27
Főételek
... frissen őrölt bors,
1 púpos evőkanál barna cukor,
3.5 dl víz,
1 dl száraz fehérbor.

A tálaláshoz 1 csokor friss petrezselyem.
Elkészítés: A csirkecombokat megborsozzuk és egy mérőkancsóban összekeverjük a vizet a szójaszósszal. A libazsírt egy 28 cm átmérőjű serpenyőben mérsékelt lángon megolvasztjuk, majd erősítünk a lángon, és a csirkecombokat 3-4 ...
2010-07-12 04:57:33
Galyasági rakottas
... petrezselyemzöld.

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az oldalast megmossuk, 8 darabra vágjuk, megsózzuk, 1-2 zúzott fokhagyma gerezddel fokhagyma bedörzsöljük, megborsozzuk és 4 evőkanálnyi porró sertészsírban mind a két oldalát hirtelen megsütjük, majd kevés vizet aláöntve lefedve puhára pároljuk. Közben a tojásokat kemény tojásnak megfőz...
2010-07-11 12:54:06
Szárnyas receptek
... csirkemellszelet, 20 deka földieper, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál mustár, ízlés szerint borecet, só, őrölt bors.

Elkészítése: a csirkemelleket kissé megborsozzuk, majd mustáros-mézes pácba tesszük két óra hosszára. Utána az olívaolajon mindkét oldalukon átsütjük. A húst kiszedve a visszamaradt olajhoz adunk egy kevés mézet, és 1-2 percre rátesszük a ...
2010-07-10 19:04:34
Hagymás burgonyalepény
... enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. A hagymákat finomra vágjuk, kis lángon megpároljuk. Ha kihűlt, a burgonyával és a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.

Fogjuk a gyúrótáblát, meglisztezzük, a tésztát 6-7 cm átmérőjű rúddá sodorjuk, és 1 cm vastagon felszeletelve kisebb lepé...
2010-07-10 18:35:33
Isteni fehérpecsenye hidegen
... mennyiségben

Elkészítés:

A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A húsba 2 cm mély "hasadékokat" vágunk és beletesszük a szalonna csíkokat, majd összekötözzük. Megsózzuk, megborsozzuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Mellé tesszük a csíkokra vágott hagymát és sárgarépát. Azt is megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy kis piros paprikával. Felöntjük 4 dl. vörö...
2010-07-10 16:35:14
Sült tyúk sült májas
... tojáskezdeményeket (jobb esetben van a tyúkban, ha nincs, akkor természetesen elhagyható) megsütjük benne.
6. Amikor megsült, összetörjük villával a májat (de csak a májat) a lábasban, megborsozzuk, ha kell, utánasózunk, és a megfőtt és lecsepegtetett lebbencstésztát összekeverjük vele. Egy kicsit lepirítjuk, majd a sült húsokat visszatesszük a lábasba, és jól átkeverjük...
2010-07-07 13:19:57
1 2 3 .................106 107 .........159 160 161 .........212 213 214 
Címkék: csirkecombokat kettévágjuk, hagymát sárgára, kevés vízzel, megtisztított gombát, egyik hagymát, másik hagymát, tálba rétegezzük, felkarikázott krumplit, felszeletelt almát, lencsét sózott, kukoricával együtt, lencséhez keverjük, tejföllel dúsítjuk, vékonyra szeletelt, csirkecombokat megborsozzuk, mérőkancsóban összekeverjük, burgonyát megtisztítjuk, oldalast megmossuk, tojásokat kemény, csirkemelleket kissé, olívaolajon mindkét, húst kiszedve, visszamaradt olajhoz, kevés mézet, hagymákat finomra, tojással összedolgozzuk, füstölt szalonnát, szalonna csíkokat, csíkokra vágott, kicsit lepirítjuk, sült húsokat, petrezselyemzöld, zöldpetrezselyem, csirkemellszelet, burgonyapürével, lebbencstésztát, csirkecombokat, megdinszteljük, burgonyalepény, csirkemelleket, lecsepegtetett, összedolgozzuk, felszeleteljük, babérlevéllel, megtisztított, sertészsírban, összekeverjük, visszatesszük, menüajánlatok, megtisztítjuk, meglisztezzük, petrezselymet, mérőkancsóban, felkarikázott, szójaszósszal, összekötözzük,
© 2013 TVN.HU Kft.