|
|
|
... zöldpetrezselyem
1 fej vöröshagyma
szerecsendió
1 dl fehérbor
1 dl olaj
2 dl tejföl.
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Az olajban a hagymát sárgára pirítjuk, rátesszük a combot, azt is megpirítjuk és félretesszük. Ezután felöntjük borral, egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. A megtisztított gombát fel... |
2010-07-22 12:32:52 |
|
|
|
|
|
|
... bors
Elkészítés módja: Az egyik hagymát felaprítjuk, kevés vajon, kevés liszttel megpirítjuk. Felöntjük a levessel, belekeverjük a tejfölt, és felforraljuk. Megborsozzuk beleszórunk 5 dkg sajtot és a petrezselymet. A másik hagymát megdinszteljük fűszerezzük borssal, rozmaringgal. Egy tálba rétegezzük a felkarikázott krumplit és a felszeletelt almát, a tetejé... |
|
2010-07-17 22:01:17 |
|
|
|
|
|
|
... bors
babérlevél
Elkészítés
A lencsét sózott, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük,
leszűrjük, és elkeverjük a citromlével és az olajjal. Kissé
megborsozzuk, és így hagyjuk kihűlni. A sárgarépát és a
hagymát karikára vágjuk, kevés olajon megpároljuk.
Amikor kihűlt, a kukoricával együtt a lencséhez keverjük.
Szükség sze... |
2010-07-17 08:11:27 |
|
|
|
|
|
|
... frissen őrölt bors,
1 púpos evőkanál barna cukor,
3.5 dl víz,
1 dl száraz fehérbor.
A tálaláshoz 1 csokor friss petrezselyem.
Elkészítés: A csirkecombokat megborsozzuk és egy mérőkancsóban összekeverjük a vizet a szójaszósszal. A libazsírt egy 28 cm átmérőjű serpenyőben mérsékelt lángon megolvasztjuk, majd erősítünk a lángon, és a csirkecombokat 3-4 ... |
|
2010-07-12 04:57:33 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld.
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, felszeleteljük. Az oldalast megmossuk, 8 darabra vágjuk, megsózzuk, 1-2 zúzott fokhagyma gerezddel fokhagyma bedörzsöljük, megborsozzuk és 4 evőkanálnyi porró sertészsírban mind a két oldalát hirtelen megsütjük, majd kevés vizet aláöntve lefedve puhára pároljuk. Közben a tojásokat kemény tojásnak megfőz... |
2010-07-11 12:54:06 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemellszelet, 20 deka földieper, 2 evőkanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál mustár, ízlés szerint borecet, só, őrölt bors.
Elkészítése: a csirkemelleket kissé megborsozzuk, majd mustáros-mézes pácba tesszük két óra hosszára. Utána az olívaolajon mindkét oldalukon átsütjük. A húst kiszedve a visszamaradt olajhoz adunk egy kevés mézet, és 1-2 percre rátesszük a ... |
2010-07-10 19:04:34 |
|
|
|
|
|
|
... enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük. A hagymákat finomra vágjuk, kis lángon megpároljuk. Ha kihűlt, a burgonyával és a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
Fogjuk a gyúrótáblát, meglisztezzük, a tésztát 6-7 cm átmérőjű rúddá sodorjuk, és 1 cm vastagon felszeletelve kisebb lepé... |
2010-07-10 18:35:33 |
|
|
|
|
|
|
... mennyiségben
Elkészítés:
A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk. A húsba 2 cm mély "hasadékokat" vágunk és beletesszük a szalonna csíkokat, majd összekötözzük. Megsózzuk, megborsozzuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük. Mellé tesszük a csíkokra vágott hagymát és sárgarépát. Azt is megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk egy kis piros paprikával. Felöntjük 4 dl. vörö... |
2010-07-10 16:35:14 |
|
|
|
|
|
|
... tojáskezdeményeket (jobb esetben van a tyúkban, ha nincs, akkor természetesen elhagyható) megsütjük benne.
6. Amikor megsült, összetörjük villával a májat (de csak a májat) a lábasban, megborsozzuk, ha kell, utánasózunk, és a megfőtt és lecsepegtetett lebbencstésztát összekeverjük vele. Egy kicsit lepirítjuk, majd a sült húsokat visszatesszük a lábasba, és jól átkeverjük... |
2010-07-07 13:19:57 |
|
|
|
|