Belépés
Soparnik
... egymásra rakjuk, és csíkokra vágjuk, mint a szélesmetéltet. Berakjuk egy tálba.
2. A zöldhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, és bedobjuk a mángoldhoz, megsózzuk, megborsozzuk, és rálöttyintünk 2 ek olívaolajat, és lazán összekeverjük.
3. Egy gáztepsit kilisztezünk, és a sütőt előmelegítjük.
4. A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzá...
2010-07-06 17:02:48
Mézburger- mézes étel receptek
... gyorsan felszívódnak. Tehát nyugodtan fogyaszthatjuk.


Néhány finom mézes étel receptje:

- Dávid szelet

A vékonyra kivert hússzeleteket megborsozzuk és mustározzuk. Vajon mindkét oldalát átsütjük, majd tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a húsokat, és mézzel megkenjük, egy-egy szelet elmekarikát helyezünk rá, végül pedig megszórjuk r...
2010-07-03 21:36:46
Kelkáposztás Zöldségleves
... majd hozzáadjuk a pörköltet. A fazék ekkor már legalább félig tele a hozzávalókkal. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket, beleteszünk 2 erőleves kockát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és a felaprított petrezselyem felével. Takaréklángon puhára főzzük az egészet, majd lehúzzuk a tűzről. Ízlés szerint egy egész vagy fél (nagy) doboz tejfölt a leve...
2010-06-27 14:12:11
Marhasteak szerelmeseknek
... szelet (kb. 35 dkg) fehérpecsenye
konyhai zsineg
1. A meghámozott burgonyát legyaluljuk, és a zsályalevelekkel együtt vajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Leöntjük a tejszínnel, megszórjuk a sajt felével, és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.

2. A lekapargatott répát forrásban lévő sós vízben 5-6 perc alatt ro...
2010-06-26 18:38:54
pizzás és mákos csigák
... szokásos módon kelt tésztát készítünk, és kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a felaprított gombát, hagymát, gépsonkát, paradicsomot és a reszelt sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk, oregánóval fűszerezzük. A tésztát két cipóra osztjuk, majd mindkettőt kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Elsimítjuk rajta a tölteléket, feltekerjük, kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, zsíroz...
2010-06-26 16:36:14
Tejszínes csülkös csusza
... megfőzzük. A főzővízből kiszedve, hideg vízzel lemossuk, majd felforrósított zsírban megforgatjuk. A csülökhúst ledaráljuk, összekeverjük a tojások sárgájával, a tejszín egy részével, megborsozzuk, és ráöntve a felmelegített tésztára, azzal összekeverjük, majd tűzálló tálba tesszük. A tojásfehérjéket a maradék tejszínnel kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tésztát. Előmelegíte...
2010-06-25 17:29:42
Csülökrétes
... csomag réteslap, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 20 g búzadara, 5 g törött bors, 30 g zsír, 10 g só
A csülökhúst ledaráljuk, összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a búzadarával, megborsozzuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjékkel összedolgozzuk. A réteslapot nedves ruhán kiterítjük, olvasztott zsírral meglocsoljuk, és a tölteléket a réteslap egyik oldalára tesszük. A kon...
2010-06-25 17:24:32
Csülökfánk
... zsemlemorzsa
A csülökhúst ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a tejjel, és sűrűre forraljuk. A tűzről leveszzük, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a mustárt a finomra vágott zöldpetrezselymet, és simára keverjük. Kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és a darált csülökhúst, valamint a tojások felvert ha...
2010-06-25 17:23:38
Csülkös palacsinta
... gombát szeletekre, a zöldpetrezselymet ugyancsak finomra vágjuk. A felolvasztott zsírban a hagymát aranysárgára pirítju...
2010-06-25 17:20:12
Töltött káposzta alföldi módra
... Amikor megfőtt, a vízből kivesszük, kihűtjük, aztán kicsontozva, nagyobb darabokra vágjuk. Amíg a húsok főnek, a darált sertéshúst, a rizst, a tojásokat összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A káposztaleveleket a vastagabb erektől megszabadítjuk, és a tölteléket belecsavarjuk. Lábas aljára tesszük a kiáztatott és kicsavart apró káposztát, ráhelyezzük a tölteléket, és a húsok fő...
2010-06-25 14:27:40
1 2 3 .................106 107 .........160 161 162 .........212 213 214 
Címkék: Kelkáposztás Zöldségleves, zöldhagymát felkarikázzuk, petrezselymet felaprítjuk, gáztepsit kilisztezünk, sütőt előmelegítjük, tálba szitáljuk, vékonyra kivert, fazék ekkor, felaprított petrezselyem, egész vagy, meghámozott burgonyát, zsályalevelekkel együtt, sajt felével, lekapargatott répát, töltelékhez összekeverjük, felaprított gombát, reszelt sajtot, főzővízből kiszedve, csülökhúst ledaráljuk, tojások sárgájával, felmelegített tésztára, maradék tejszínnel, kemény habbá, réteslapot nedves, réteslap egyik, vajat felolvasztjuk, lisztet hozzáadjuk, tűzről leveszzük, finomra vágott, tojások sárgáját, darált csülökhúst, tojások felvert, zöldpetrezselymet ugyancsak, felolvasztott zsírban, hagymát aranysárgára, vízből kivesszük, húsok főnek, darált sertéshúst, tojásokat összedolgozzuk, vastagabb erektől, tölteléket belecsavarjuk, zsályalevelekkel, tojásfehérjékkel, tojásfehérjéket, tojássárgájával, felforrósított, megszabadítjuk, fogyaszthatjuk, összedolgozzuk, ételízesítővel, szerelmeseknek,
© 2013 TVN.HU Kft.