|
|
|
... egymásra rakjuk, és csíkokra vágjuk, mint a szélesmetéltet. Berakjuk egy tálba.
2. A zöldhagymát felkarikázzuk, a petrezselymet felaprítjuk, és bedobjuk a mángoldhoz, megsózzuk, megborsozzuk, és rálöttyintünk 2 ek olívaolajat, és lazán összekeverjük.
3. Egy gáztepsit kilisztezünk, és a sütőt előmelegítjük.
4. A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzá... |
2010-07-06 17:02:48 |
|
|
|
|
|
|
... gyorsan felszívódnak. Tehát nyugodtan fogyaszthatjuk.
Néhány finom mézes étel receptje:
- Dávid szelet
A vékonyra kivert hússzeleteket megborsozzuk és mustározzuk. Vajon mindkét oldalát átsütjük, majd tűzálló tálba egymás mellé fektetjük a húsokat, és mézzel megkenjük, egy-egy szelet elmekarikát helyezünk rá, végül pedig megszórjuk r... |
|
2010-07-03 21:36:46 |
|
|
|
|
|
|
... majd hozzáadjuk a pörköltet. A fazék ekkor már legalább félig tele a hozzávalókkal. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi a zöldségeket, beleteszünk 2 erőleves kockát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk ételízesítővel és a felaprított petrezselyem felével. Takaréklángon puhára főzzük az egészet, majd lehúzzuk a tűzről. Ízlés szerint egy egész vagy fél (nagy) doboz tejfölt a leve... |
2010-06-27 14:12:11 |
|
|
|
|
|
|
... szelet (kb. 35 dkg) fehérpecsenye
konyhai zsineg
1. A meghámozott burgonyát legyaluljuk, és a zsályalevelekkel együtt vajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Leöntjük a tejszínnel, megszórjuk a sajt felével, és 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
2. A lekapargatott répát forrásban lévő sós vízben 5-6 perc alatt ro... |
|
2010-06-26 18:38:54 |
|
|
|
|
|
|
... szokásos módon kelt tésztát készítünk, és kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a felaprított gombát, hagymát, gépsonkát, paradicsomot és a reszelt sajtot. Megsózzuk, megborsozzuk, oregánóval fűszerezzük. A tésztát két cipóra osztjuk, majd mindkettőt kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Elsimítjuk rajta a tölteléket, feltekerjük, kb. 2 cm-es szeletekre vágjuk, zsíroz... |
|
2010-06-26 16:36:14 |
|
|
|
|
|
|
... megfőzzük. A főzővízből kiszedve, hideg vízzel lemossuk, majd felforrósított zsírban megforgatjuk. A csülökhúst ledaráljuk, összekeverjük a tojások sárgájával, a tejszín egy részével, megborsozzuk, és ráöntve a felmelegített tésztára, azzal összekeverjük, majd tűzálló tálba tesszük. A tojásfehérjéket a maradék tejszínnel kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tésztát. Előmelegíte... |
2010-06-25 17:29:42 |
|
|
|
|
|
|
... csomag réteslap, 2 db tojás, 2 dl tejföl, 20 g búzadara, 5 g törött bors, 30 g zsír, 10 g só
A csülökhúst ledaráljuk, összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a búzadarával, megborsozzuk, majd a kemény habbá vert tojásfehérjékkel összedolgozzuk. A réteslapot nedves ruhán kiterítjük, olvasztott zsírral meglocsoljuk, és a tölteléket a réteslap egyik oldalára tesszük. A kon... |
2010-06-25 17:24:32 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
A csülökhúst ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, a lisztet hozzáadjuk, fehér habzásig hevítjük, majd felengedjük a tejjel, és sűrűre forraljuk. A tűzről leveszzük, megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a mustárt a finomra vágott zöldpetrezselymet, és simára keverjük. Kihűtjük. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és a darált csülökhúst, valamint a tojások felvert ha... |
2010-06-25 17:23:38 |
|
|
|
|
|
|
... gombát szeletekre, a zöldpetrezselymet ugyancsak finomra vágjuk. A felolvasztott zsírban a hagymát aranysárgára pirítju... |
2010-06-25 17:20:12 |
|
|
|
|
|
|
... Amikor megfőtt, a vízből kivesszük, kihűtjük, aztán kicsontozva, nagyobb darabokra vágjuk. Amíg a húsok főnek, a darált sertéshúst, a rizst, a tojásokat összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk. A káposztaleveleket a vastagabb erektől megszabadítjuk, és a tölteléket belecsavarjuk. Lábas aljára tesszük a kiáztatott és kicsavart apró káposztát, ráhelyezzük a tölteléket, és a húsok fő... |
2010-06-25 14:27:40 |
|
|
|
|