|
|
|
... megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon, közepes lángon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, s kevergetve kb. 3 perc alatt fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve kb. 40 percig pároljuk.
2. Ezalatt a répát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit egycentis kockákra, az utóbbit szeletekre vágjuk. Mindkettőt a ... |
2007-07-22 01:12:46 |
|
|
|
|
|
|
... bors.
Elkészítés:
A darabokra vágott, lisztben megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. ĺzesítjük a kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 50 percig pároljuk. A megpuhult húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra.
Egy kávéskanálnyi lisztet öszszedolgozunk a puha vajjal és 3 evő... |
|
2007-07-21 13:24:04 |
|
|
|
|
|
|
...
15-20 dkg sajt
3 dl tejszín
2 evők. liszt
Elkészítés:
Egy közepes nagyságú tálat kikenünk, vöröshagyma karikákkal megszórjuk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, sorban egymás mellé a tálba fektetjük. Megszórjuk pirospaprikával és vékonyan megkenjük mustárral a tetejüket. Paradicsomszeleteket teszünk a húsokra, majd a gombaszeletekkel beborít... |
2007-07-19 14:57:50 |
|
|
|
|
|
|
... sonkát, majd rátesszük a vajat. Amikor megolvadt, beletesszük a burgonyát, megsózzuk, és letakarva pirítjuk, pároljuk.
2. Amikor a burgonya majdnem puha, rászórjuk az újhagymát. Megborsozzuk, és pár percen át, hogy a hagyma is puhuljon, tovább pirítjuk.
3. A sütőt 200 °C-fokra előmelegítjük. Amikor a burgonya puha, beleöntjük egy hőálló tálba, megszórjuk a reszelt sajtta... |
|
2007-07-15 01:32:08 |
|
|
|
|
|
|
... ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és vagy grillrácson sütjük meg, vagy olajjal megkent sütőlemezen 200 fokos sütőben (10-15 perc alatt pirosra sül).
3. A tejfölt picit megsózzuk, megborsozzuk, és összekeverjük a finomra zúzott fokhagymával.
4. A friss fűszereket - petrezselymet, rozmaringot és metélőhagymát - felaprítjuk, és egy tányéron magunk mellé készítjük... |
|
2007-07-08 00:36:20 |
|
|
|
|
|
|
...
A péksüteményszeleteket mindkét oldalon bedörzsöljük fokhagymával, sütőbe rakjuk, és 200 C-fokon 5 percig sütjük. A ... |
2007-07-05 00:40:05 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg marhacomb vagy rostélyos, 1 kg hordókáposzta, egy kis zsír, feketebors, pirospaprika, sóKét nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük.
A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük... |
2007-06-15 00:34:50 |
|
|
|
|
|
|
... mellet és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykahúst. A húst megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával. A vöröshagymát lereszeljük. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Rárakjuk a pulykahúst, kevés vizet öntünk alá,... |
2007-06-09 00:35:59 |
|
|
|
|
|
|
... ek. lisztbe nyomkodjuk, majd óvatosan leütögetjük. Nagyméretű serpenyőben az olajat felhevítjük, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. 2 perc alatt megsütjük. Kivesszük és megsózzuk, megborsozzuk.
4. A visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a vajat. Felöntjük az erőleveskockából készített 2 dl levessel és a borral. Beleszórjuk a rozmaringot, és magas hőfokon kb. 2 percig főzzü... |
2007-06-03 00:44:28 |
|
|
|
|
|
|
... összeragadjon.
2. Hagyományos módon spenótfőzeléket készítünk: a spenótot a tejben fölolvasztjuk, olajból és lisztből készített fokhagymás rántással sűrítjük, megsózzuk, megborsozzuk.
3. Egy kisebb tepsit kiolajozunk, és a főtt tészta harmadát belerakjuk. A spenót felét rákenjük, ezen elsimítjuk az egyik doboz - kiskanállal kikevert - tejfölt. Egyharmad... |
2007-05-27 01:04:10 |
|
|
|
|