Belépés
Tárkonyos csirkeszárnyleves
... megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olajon, közepes lángon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, s kevergetve kb. 3 perc alatt fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefödve kb. 40 percig pároljuk.
2. Ezalatt a répát és a gombát megtisztítjuk, az előbbit egycentis kockákra, az utóbbit szeletekre vágjuk. Mindkettőt a ...
2007-07-22 01:12:46
Csirke sajtmártásban
... bors.

Elkészítés:

A darabokra vágott, lisztben megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. ĺzesítjük a kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 50 percig pároljuk. A megpuhult húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra.

Egy kávéskanálnyi lisztet öszszedolgozunk a puha vajjal és 3 evő...
2007-07-21 13:24:04
Rakott csirkemell gazdagon
...
15-20 dkg sajt
3 dl tejszín
2 evők. liszt

Elkészítés:
Egy közepes nagyságú tálat kikenünk, vöröshagyma karikákkal megszórjuk. A hússzeleteket megsózzuk, megborsozzuk, sorban egymás mellé a tálba fektetjük. Megszórjuk pirospaprikával és vékonyan megkenjük mustárral a tetejüket. Paradicsomszeleteket teszünk a húsokra, majd a gombaszeletekkel beborít...
2007-07-19 14:57:50
Sonkás pirított újburgonya
... sonkát, majd rátesszük a vajat. Amikor megolvadt, beletesszük a burgonyát, megsózzuk, és letakarva pirítjuk, pároljuk.
2. Amikor a burgonya majdnem puha, rászórjuk az újhagymát. Megborsozzuk, és pár percen át, hogy a hagyma is puhuljon, tovább pirítjuk.
3. A sütőt 200 °C-fokra előmelegítjük. Amikor a burgonya puha, beleöntjük egy hőálló tálba, megszórjuk a reszelt sajtta...
2007-07-15 01:32:08
Fűszeres kéregben sült
... ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és vagy grillrácson sütjük meg, vagy olajjal megkent sütőlemezen 200 fokos sütőben (10-15 perc alatt pirosra sül).
3. A tejfölt picit megsózzuk, megborsozzuk, és összekeverjük a finomra zúzott fokhagymával.
4. A friss fűszereket - petrezselymet, rozmaringot és metélőhagymát - felaprítjuk, és egy tányéron magunk mellé készítjük...
2007-07-08 00:36:20
Bruschetta pirítós
...

A péksüteményszeleteket mindkét oldalon bedörzsöljük fokhagymával, sütőbe rakjuk, és 200 C-fokon 5 percig sütjük. A ...
2007-07-05 00:40:05
Káposztával töltött marhateker
Hozzávalók:

80 dkg marhacomb vagy rostélyos, 1 kg hordókáposzta, egy kis zsír, feketebors, pirospaprika, sóKét nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük.

A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük...
2007-06-15 00:34:50
Vörösboros sült pulyka
... mellet és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykahúst. A húst megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával. A vöröshagymát lereszeljük. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Rárakjuk a pulykahúst, kevés vizet öntünk alá,...
2007-06-09 00:35:59
Fehérboros sertésszelet
... ek. lisztbe nyomkodjuk, majd óvatosan leütögetjük. Nagyméretű serpenyőben az olajat felhevítjük, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. 2 perc alatt megsütjük. Kivesszük és megsózzuk, megborsozzuk.
4. A visszamaradt zsiradékban megolvasztjuk a vajat. Felöntjük az erőleveskockából készített 2 dl levessel és a borral. Beleszórjuk a rozmaringot, és magas hőfokon kb. 2 percig főzzü...
2007-06-03 00:44:28
Spenóttal rakott csusza
... összeragadjon.

2. Hagyományos módon spenótfőzeléket készítünk: a spenótot a tejben fölolvasztjuk, olajból és lisztből készített fokhagymás rántással sűrítjük, megsózzuk, megborsozzuk.
3. Egy kisebb tepsit kiolajozunk, és a főtt tészta harmadát belerakjuk. A spenót felét rákenjük, ezen elsimítjuk az egyik doboz - kiskanállal kikevert - tejfölt. Egyharmad...
2007-05-27 01:04:10
1 2 3 .................106 107 .........160 161 ........209 210 211 212 213 214 
Címkék: kevés vizet, gombát megtisztítjuk, előbbit egycentis, utóbbit szeletekre, darabokra vágott, megpuhult húsdarabokat, tűzálló tálra, kávéskanálnyi lisztet, puha vajjal, közepes nagyságú, hússzeleteket megsózzuk, tálba fektetjük, gombaszeletekkel beborít, burgonya majdnem, burgonya puha, hőálló tálba, reszelt sajtta, tejfölt picit, finomra zúzott, friss fűszereket, tányéron magunk, picit sózzuk, tekercseket forró, combokat megtisztítjuk, inakat eltávolítjuk, szalonnát vékony, húst megsózzuk, vöröshagymát lereszeljük, olajon megpirítjuk, olajat felhevítjük, hússzeletek mindkét, visszamaradt zsiradékban, erőleveskockából készített, tejben fölolvasztjuk, kisebb tepsit, főtt tészta, spenót felét, egyik doboz, erőleveskockából, gombaszeletekkel, fűszerpaprikával, pirospaprikával, öszszedolgozunk, megfonnyasztjuk, spenótfőzeléket, hordókáposztát, megtisztítjuk, sajtmártásban, megolvasztjuk, hordókáposzta, összekeverjük, összeragadjon, fölolvasztjuk, petrezselymet, metélőhagymát, hússzeleteket, kávéskanálnyi,
© 2013 TVN.HU Kft.