Belépés
Majonézes burgonya
... megfelelő mennyiségű édesítőszer, só, őrölt fehérbors.

Elkészítése:

A héjában főzött burgonyát meghámozzuk, kihűtjük és vékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Az ugyancsak karikára szelt vöröshagymát 15 percre citromlébe áztatjuk. Közben a tojássárgáját picit megsózzuk, ezután folytonos kevergetés mellett az olajat cseppenként hozzákeverve ala...
2007-05-24 00:36:17
Recept ajánló- Ízes csírke
...

Elkészítés:
A darabokra vágott, lisztben megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. Ízesítjük a kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 50 percig pároljuk. A megpuhult húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra.


Egy kávéskanálnyi lisztet összedolgozunk a puha vajjal és 3 evőkaná...
2007-05-23 08:14:53
Sütőben sült parajos makaróni
... parajt is ugyanígy megfőzzük, majd szűrőkanálba szedve hagyjuk jól lecsöpögni.
2. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
3. A lisztet diónyi vajon néhány pillanatig kevergetve pirítjuk, majd a tejjel feleresztjük, és sűrű mártássá főzzük. A tejszínt, a reszelt sa...
2007-05-20 02:38:50
Búbos hús
... trappista,
petrezselyemzöld,
só,
törött fekete bors,
majoránna.

Kevés zsírban megpirítjuk a hagymát, beletesszük az apróra vágott gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte.
Ekkor levesszük a tűzről, összedolgozzuk a megáztatott, kifacsart, összemorzsolt zsemlével, a tojással, a finomra vágott petrezse...
2007-05-04 12:19:50
Tócsni zöldcsütörtök módra
... néhány percig főzzük. ű
Ezután leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
A burgonyát meghámozzuk, durvára lereszeljük, és konyharuhába tekerve levét kicsavarjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, a tojással és a liszttel összedolgozzuk.
Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, közben a burgonyamasszából vizes kézzel kis, kerek lepényeket formálunk, és egyszerre 4-4 darabot ...
2007-05-04 11:51:28
Tavaszi sertésszelet


Felszeletelünk egy kilós sertésdiót vagy felsált, kiverjük, megsózzuk, kissé megborsozzuk.
5 deka margarinon vagy vajon üvegesre párolunk 2-3 szál karikákra vágott újhagymát, átsütjük rajta a hússzeleteket
(vigyázzunk, nehogy megpiruljon a hagyma!),
mellévágunk karikákra 2-3 szál megtisztí...
2007-05-04 10:56:31
A burgonya
... édesítőszer
diétás só
őrölt fehérbors
ELKÉSZÍTÉSE:

A héjában főzött burgonyát meghámozzuk, kihûtjük és vékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Az ugyancsak karikára szelt lilahagymát 15 percre citromlébe áztatjuk. Közben a tojássárgáját picit megsózzuk, ezután folytonos kevergetés mellett az olajat cseppenként hozzákever...
2007-04-22 14:08:29
Hagymás burgonyalepény
... tisztítás után apró kockákra vágjuk, majd az olajon - kis lángon, lehetőleg teflonedényben - megpároljuk. Ha kihűlt, összedolgozzuk a burgonyával és a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, s annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
3. Meglisztezett gyúrólapon 6-7 centi átmérőjű rúddá sodorjuk, és 1 centi vastag szeletekre vágjuk. Kisebb lepényeket formálunk be...
2007-04-22 00:37:18
Vörösboros máj
... mokkáskanál liszt.

Elkészítése:

A megmosott májat leszárítjuk és felszeleteljük. A sajtot lereszeljük. A vöröshagymát karikákra vágjuk. A májszeleteket kissé megborsozzuk, mindkét oldalukat előbb lisztbe, majd reszelt sajtba mártjuk. Közben a zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, és erre rakjuk a májszeleteket. A zsír forró legyen! Kb. 5-6 percig sütjük, í...
2007-04-13 00:47:30
Olajbogyó sajtos bundában
... 30 dkg kimagozott olajbogyó; a sütéshez: (lehetőleg olíva-) olaj.

1. A tojások sárgáját a sajttal, liszttel, szódabikarbónával meg a sörrel kikeverjük; közben megsózzuk, megborsozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk, majd ezt a palacsintatésztához hasonló masszát egy órán át pihentetjük.
2. Az olajbogyóról papírszalvétával leitatjuk a nedvessé...
2007-04-07 12:57:38
1 2 3 .................106 107 .........160 161 ........210 211 212 213 214 
Címkék: héjában főzött, ugyancsak karikára, tojássárgáját picit, olajat cseppenként, darabokra vágott, megpuhult húsdarabokat, tűzálló tálra, kávéskanálnyi lisztet, puha vajjal, apróra vágott, kevés vajon, parajt beleforgatjuk, lisztet diónyi, tejjel feleresztjük, finomra vágott, burgonyát meghámozzuk, liszttel összedolgozzuk, serpenyőben megforrósítjuk, burgonyamasszából vizes, kilós sertésdiót, héjában f&#245, olajon &#8211, megmosott májat, sajtot lereszeljük, vöröshagymát karikákra, májszeleteket kissé, zsíron megpirítjuk, zsír forró, tojások sárgáját, sörrel kikeverjük, kemény habbá, olajbogyóról papírszalvétával, papírszalvétával, petrezselyemzöld, szerecsendióval, összedolgozunk, összedolgozzuk, megforrósítjuk, lecsöpögtetjük, burgonyalepény, teflonedényben, felszeletelünk, felszeleteljük, tojássárgáját, beleforgatjuk, összemorzsolt, májszeleteket, kávéskanálnyi, zöldcsütörtök, tojásfehérjét, hússzeleteket, meglisztezett, összegyúrjuk, megborsozzuk, megfuttatjuk, sertésszelet, vöröshagymát,
© 2013 TVN.HU Kft.