|
|
|
... megfelelő mennyiségű édesítőszer, só, őrölt fehérbors.
Elkészítése:
A héjában főzött burgonyát meghámozzuk, kihűtjük és vékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Az ugyancsak karikára szelt vöröshagymát 15 percre citromlébe áztatjuk. Közben a tojássárgáját picit megsózzuk, ezután folytonos kevergetés mellett az olajat cseppenként hozzákeverve ala... |
2007-05-24 00:36:17 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A darabokra vágott, lisztben megforgatott csirkét 5 dkg vajban aranysárgára sütjük. Leöntjük a borral és a levessel, felfőzzük. Ízesítjük a kakukkfűvel, megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön 50 percig pároljuk. A megpuhult húsdarabokat kiszedjük egy tűzálló tálra.
Egy kávéskanálnyi lisztet összedolgozunk a puha vajjal és 3 evőkaná... |
|
2007-05-23 08:14:53 |
|
|
|
|
|
|
... parajt is ugyanígy megfőzzük, majd szűrőkanálba szedve hagyjuk jól lecsöpögni.
2. Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés vajon megfuttatjuk, a parajt beleforgatjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
3. A lisztet diónyi vajon néhány pillanatig kevergetve pirítjuk, majd a tejjel feleresztjük, és sűrű mártássá főzzük. A tejszínt, a reszelt sa... |
2007-05-20 02:38:50 |
|
|
|
|
|
|
... trappista,
petrezselyemzöld,
só,
törött fekete bors,
majoránna.
Kevés zsírban megpirítjuk a hagymát, beletesszük az apróra vágott gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és addig pároljuk, míg saját levét el nem főtte.
Ekkor levesszük a tűzről, összedolgozzuk a megáztatott, kifacsart, összemorzsolt zsemlével, a tojással, a finomra vágott petrezse... |
|
2007-05-04 12:19:50 |
|
|
|
|
|
|
... néhány percig főzzük. ű
Ezután leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
A burgonyát meghámozzuk, durvára lereszeljük, és konyharuhába tekerve levét kicsavarjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, a tojással és a liszttel összedolgozzuk.
Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, közben a burgonyamasszából vizes kézzel kis, kerek lepényeket formálunk, és egyszerre 4-4 darabot ... |
|
2007-05-04 11:51:28 |
|
|
|
|
|
|
Felszeletelünk egy kilós sertésdiót vagy felsált, kiverjük, megsózzuk, kissé megborsozzuk.
5 deka margarinon vagy vajon üvegesre párolunk 2-3 szál karikákra vágott újhagymát, átsütjük rajta a hússzeleteket
(vigyázzunk, nehogy megpiruljon a hagyma!),
mellévágunk karikákra 2-3 szál megtisztí... |
2007-05-04 10:56:31 |
|
|
|
|
|
|
... édesítőszer
diétás só
őrölt fehérbors
ELKÉSZÍTÉSE:
A héjában főzött burgonyát meghámozzuk, kihûtjük és vékony karikákra vágjuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. Az ugyancsak karikára szelt lilahagymát 15 percre citromlébe áztatjuk. Közben a tojássárgáját picit megsózzuk, ezután folytonos kevergetés mellett az olajat cseppenként hozzákever... |
2007-04-22 14:08:29 |
|
|
|
|
|
|
... tisztítás után apró kockákra vágjuk, majd az olajon - kis lángon, lehetőleg teflonedényben - megpároljuk. Ha kihűlt, összedolgozzuk a burgonyával és a tojással, megsózzuk, megborsozzuk, s annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
3. Meglisztezett gyúrólapon 6-7 centi átmérőjű rúddá sodorjuk, és 1 centi vastag szeletekre vágjuk. Kisebb lepényeket formálunk be... |
2007-04-22 00:37:18 |
|
|
|
|
|
|
... mokkáskanál liszt.
Elkészítése:
A megmosott májat leszárítjuk és felszeleteljük. A sajtot lereszeljük. A vöröshagymát karikákra vágjuk. A májszeleteket kissé megborsozzuk, mindkét oldalukat előbb lisztbe, majd reszelt sajtba mártjuk. Közben a zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, és erre rakjuk a májszeleteket. A zsír forró legyen! Kb. 5-6 percig sütjük, í... |
2007-04-13 00:47:30 |
|
|
|
|
|
|
... 30 dkg kimagozott olajbogyó; a sütéshez: (lehetőleg olíva-) olaj.
1. A tojások sárgáját a sajttal, liszttel, szódabikarbónával meg a sörrel kikeverjük; közben megsózzuk, megborsozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét lazán beleforgatjuk, majd ezt a palacsintatésztához hasonló masszát egy órán át pihentetjük.
2. Az olajbogyóról papírszalvétával leitatjuk a nedvessé... |
2007-04-07 12:57:38 |
|
|
|
|