Regisztráció  Belépés
Fonott kelt kalács
... mk só
2,7 dl tej
1 nagy tojás + 1 sárgája
2 ek cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve.

A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára kelesztjük (ez durván egy óra).
Itt én 2 db 4 fonatos kalácsot sütöttem belőle. Ehhez a tésztát 8 egyenlő részre osztottam. Egyenként lisztezett felü...
2018-05-16 23:06:02
3 kihagyhatatlan húsvéti recept a sárga túrótól a fonott...
... Az élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük és megdagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 3-4 egyforma darabra osztjuk, attól függően hány darab kisméretű kalácsot szeretnénk fo...
2018-03-31 00:13:14
kifli
... jól megkelt,
összegyúrjuk háromnegyed kiló liszttel, két deka sóval, ugyanannyi cukorral és tíz deka vajjal s annyi tejjel, hogy se túl lágy se túl kemény ne legyen. Alaposan megdagasztjuk, és letakarva meleg helyen újra megkelesztjük. Meglisztezett deszkán vékony kerek lapokra nyújtjuk, egy-egy lapot négy felé vágunk, és az így kapott háromszögekből kifliket formálunk, a szé...
2016-05-31 16:38:59
Túrós rózsa
... porcukrot és bele ütjük a tojást is.

A megkelt élesztőt hozzá adjuk és a többi kéz meleg tejjel kidagasztjuk. A végén adjuk hozzá az olvasztott margarint és szép szálasra megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 mm-re kinyújtjuk és 10 cm-es köröket szúrunk ki b...
2016-02-11 15:36:00
Csokis-szilvalekváros bukta...
... tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.

Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis- lekvárt teszünk egy te...
2016-01-29 20:23:57
A tökéletes kenyérlángos receptje
... felfuttatjuk a langyos, cukros vízben. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felolvasztott (de nem forró) zsírt és az élesztős vizet. Megdagasztjuk, míg minden eltűnik az edény oldaláról, pár percre félretesszük pihenni. Egy 20×30-as tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, vagy kikenjük zsírral és megszórjuk liszttel. Lis...
2015-11-26 23:54:10
Kívül ropogós
... vaj

Elkészítése:

A lisztet, a cukrot és az élesztőt összekavarjuk. A tejet, a vajat és a vizet felmelegítjük, ne legyen forró, csak meleg. A liszthez keverjük, majd a tojást is hozzáadjuk és megdagasztjuk a tésztát. Majd a duplájára kelesztjük. A vajat felolvasztjuk. A fahéjat és a cukrot összekeverjük. A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd a...
2015-11-18 21:17:22
Fonott foszlós kalács
... langyos tejjel felfuttatott 10 g élesztőt, csipetnyi sót, egy tojássárgáját, egy egész tojást és annyi kissé megcukrozott langyos tejet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Ezt kézzel erősen megdagasztjuk, amíg szép sima lesz és hólyagokat vet.
A kidagasztott tésztába lassanként belekeverünk 50 g olvasztott vajat és ezzel is simára dolgozzuk. Lisztel megszórva és letakarva meleg he...
2015-11-12 21:41:28
Hagymás-sajtos baguette
... egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót, a mustárt, a fűszereket majd a sajtot, amiből két evőkanállal félrerakunk a baguette tetejére. Hozzáöntjük az élesztős keveréket, és alaposan megdagasztjuk. 2-3 óra kelési idő után 3-4 darab, kb. 25-30 cm hosszú rudat formázunk, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot, és olajjal megkent sütőlapon, 220 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük.
...
2015-07-21 14:42:08
Lekváros bukta!
... finomliszt
1 mk só
2,7 dl tej
1 nagy tojás
2 ek cokor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve.
A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára kelesztjük (ez durván egy óra).
A tésztát enyhén lisztezett deszkán nagy négyzetre nyújtjuk, majd vízszintesen is és függőleges irányban is 4 részre v...
2015-05-07 18:38:41
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: sárga túrótól, tökéletes kenyérlángos, hozzávalókból megdagasztjuk, élesztőt langyos, olvasztott vajat, vaníliás cukrot, felfutott élesztős, duplájára kelesztjük, megkelt élesztőt, végén adjuk, olvasztott margarint, töltelék hozzávalóit, megkelt tésztát, élesztőt felfuttatjuk, lisztet átszitáljuk, olvasztott margarinnal, tésztát megdagasztjuk, csokis- lekvárt, tálba szórjuk, élesztős vizet, edény oldaláról, 20×30-as tepsit, élesztőt összekavarjuk, vizet felmelegítjük, liszthez keverjük, vajat felolvasztjuk, cukrot összekeverjük, tésztát lisztezett, egész tojást, kidagasztott tésztába, fűszereket majd, baguette tetejére, élesztős keveréket, tetejére rászórjuk, maradék sajtot, tésztát enyhén, kihagyhatatlan, szilvalekváros, háromszögekből, tojássárgákkal, felmelegítjük, hozzávalókból, megdagasztjuk, felolvasztjuk, összekeverjük, tojássárgáját, megkelesztjük, meglisztezett, hozzákeverjük, felolvasztott, összekavarjuk, megkenéséhez, kenyérlángos, félretesszük, felfuttatjuk, citromhéjjal, sütőpapírral,
© 2013 TVN.HU Kft.