|
|
|
... cukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a lisztet, a reszelt almát és annyi langyos tejet hogy lágy tésztát kapjunk.
3. lépés
Megdagasztjuk. A Kuglóf formát kikenjük vajjal, megszórjuk zúzott dióval, majd beletöltjük a tésztát. Még körülbelül fél órát pihentetjük.
4. lépés
180 C fokra előmelegített sütőben ... |
2023-03-20 14:45:54 |
|
|
|
|
|
|
... szerint)
Elkészítés
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszttel összekeverjük a sót, a porcukrot, az étolajat, a megkelt élesztőt és a tojássárgákat. A többi tejjel jól megdagasztjuk, majd a tésztából 6 db cipót formázunk.
A cipókat egyenként téglalap formára nyújtjuk, lekenjük az olvasztott margarinnal, megszór... |
|
2018-05-23 23:58:10 |
|
|
|
|
|
|
... mk só
2,7 dl tej
1 nagy tojás + 1 sárgája
2 ek cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve.
A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára kelesztjük (ez durván egy óra).
Itt én 2 db 4 fonatos kalácsot sütöttem belőle. Ehhez a tésztát 8 egyenlő részre osztottam. Egyenként lisztezett felü... |
2018-05-16 23:06:02 |
|
|
|
|
|
|
... Az élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük és megdagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 3-4 egyforma darabra osztjuk, attól függően hány darab kisméretű kalácsot szeretnénk fo... |
|
2018-03-31 00:13:14 |
|
|
|
|
|
|
... jól megkelt,
összegyúrjuk háromnegyed kiló liszttel, két deka sóval, ugyanannyi cukorral és tíz deka vajjal s annyi tejjel, hogy se túl lágy se túl kemény ne legyen. Alaposan megdagasztjuk, és letakarva meleg helyen újra megkelesztjük. Meglisztezett deszkán vékony kerek lapokra nyújtjuk, egy-egy lapot négy felé vágunk, és az így kapott háromszögekből kifliket formálunk, a szé... |
|
2016-05-31 16:38:59 |
|
|
|
|
|
|
... porcukrot és bele ütjük a tojást is.
A megkelt élesztőt hozzá adjuk és a többi kéz meleg tejjel kidagasztjuk. A végén adjuk hozzá az olvasztott margarint és szép szálasra megdagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, 3 mm-re kinyújtjuk és 10 cm-es köröket szúrunk ki b... |
2016-02-11 15:36:00 |
|
|
|
|
|
|
... tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis- lekvárt teszünk egy te... |
2016-01-29 20:23:57 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk a langyos, cukros vízben. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót. Mélyedést készítünk a közepébe, beleöntjük a felolvasztott (de nem forró) zsírt és az élesztős vizet. Megdagasztjuk, míg minden eltűnik az edény oldaláról, pár percre félretesszük pihenni. Egy 20×30-as tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, vagy kikenjük zsírral és megszórjuk liszttel. Lis... |
2015-11-26 23:54:10 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
Elkészítése:
A lisztet, a cukrot és az élesztőt összekavarjuk. A tejet, a vajat és a vizet felmelegítjük, ne legyen forró, csak meleg. A liszthez keverjük, majd a tojást is hozzáadjuk és megdagasztjuk a tésztát. Majd a duplájára kelesztjük. A vajat felolvasztjuk. A fahéjat és a cukrot összekeverjük. A tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd a... |
2015-11-18 21:17:22 |
|
|
|
|
|
|
... langyos tejjel felfuttatott 10 g élesztőt, csipetnyi sót, egy tojássárgáját, egy egész tojást és annyi kissé megcukrozott langyos tejet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Ezt kézzel erősen megdagasztjuk, amíg szép sima lesz és hólyagokat vet.
A kidagasztott tésztába lassanként belekeverünk 50 g olvasztott vajat és ezzel is simára dolgozzuk. Lisztel megszórva és letakarva meleg he... |
2015-11-12 21:41:28 |
|
|
|
|