Belépés
Hagymás-sajtos baguette
... egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a sót, a mustárt, a fűszereket majd a sajtot, amiből két evőkanállal félrerakunk a baguette tetejére. Hozzáöntjük az élesztős keveréket, és alaposan megdagasztjuk. 2-3 óra kelési idő után 3-4 darab, kb. 25-30 cm hosszú rudat formázunk, a tetejére rászórjuk a maradék sajtot, és olajjal megkent sütőlapon, 220 fokos sütőben, 25-30 percig sütjük.
...
2015-07-21 14:42:08
Lekváros bukta!
... finomliszt
1 mk só
2,7 dl tej
1 nagy tojás
2 ek cokor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve.
A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára kelesztjük (ez durván egy óra).
A tésztát enyhén lisztezett deszkán nagy négyzetre nyújtjuk, majd vízszintesen is és függőleges irányban is 4 részre v...
2015-05-07 18:38:41
Zsuzsika és a tökéletes sült krumpli
... gyúráshoz

Elkészítés: Először a száraz anyagokat keverjük össze, majd lassanként hozzáadjuk a vizet. Végül az ecettel is összedolgozzuk. Jó hólyagosra dagasztjuk, majd hagyjuk megkelni. Ismét megdagasztjuk, majd két cipóra osztjuk, és meghempergetjük még egy kis kukoricadarában. Tepsire, sütőpapírra tesszük, s langyos helyen hagyjuk még vagy 15-20-25 percig. Akkor előme...
2015-04-20 23:48:08
Rozs, a fiatal gabona
... alatt. 25 dkg kenyérlisztet tálba szitálunk, hozzáadjuk a 2 teáskanál sót, majd a felfuttatott élesztőt, és további 2 dl vizet. A háztartási robotgép dagasztó betétjének segítségével megdagasztjuk. Ha már leválik az edény oldaláról, kivesszük, tálba rakjuk, és 3-4 órán vagy akár egy éjszakán át letakarva hűvös helyen pihentetjük.
Pihentetést követően elővesszük a tésztát, ism...
2015-04-09 22:16:23
Tatu kifli
... legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30 percig kelesztjük, ami akkor történik meg amikor szépen felemelkedik és megrepedezik. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és megdagasztjuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, majd nagy kört nyújtunk belőle, 16 cikkre vágjuk, teszünk a szélesebb oldalára kis kolbászt, sajtot vagy bármit amit a hűtőben találunk,...
2015-01-06 07:15:30
Gyors kakaós kalács
... A kakaót a maradék tejjel és 2 evőkanál cukorral kikeverjük, félretesszük.

A lisztet, a tojást, az olajat és a sót egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk az élesztős tejet. Megdagasztjuk, és kelni hagyjuk 30 percig. Utána a feléhez hozzádagasztjuk a kakaós keveréket.

A kétféle tésztát egymásra tesszük, és együtt kinyújtjuk, majd jó szorosan feltekerjük. Beletesszü...
2014-12-13 22:36:11
kolozsvári pogácsa
... élesztőt. A kolozsvári füstölt szalonnát kétszer átdaráljuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel. Hozzáadjuk az élesztős tejet, a tejfölt, a tojássárgákat, a sót, a borsot és jól megdagasztjuk. Tetejét belisztezzük, és mély tálba téve tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, ezután lisztezett deszkán még egyszer jól átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtva négy...
2014-11-13 13:02:20
sörkorcsolya
... legyen. A tetejét megszórjuk egy pici liszttel és kb. 20-30 percig kelesztjük, ami akkor történik meg amikor szépen felemelkedik és megrepedezik. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és megdagasztjuk a tésztát.
Duplájára kelesztjük. Átgyúrjuk, majd nagy kört nyújtunk belőle, 16 cikkre vágjuk, teszünk a szélesebb oldalára kis kolbászt, sajtot vagy bármit amit a hűtőben találunk, maj...
2014-11-03 20:57:40
Keksz alapú csoki-mousse torta
... a fagyasztóba rakjuk.
2.A tejcsokis részhez a forró tejszínnel felolvasztjuk a csokit és hűlni hagyjuk. Addig a hideg tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint fél dl vízben megdagasztjuk. A tejcsokis keveréket összekeverjük szép lassan a tejszínnel és a zselatinnal. Ezt a keveréket formába rakjuk az alapra rá és hűtőbe téve megvárjuk, amíg rendesen megszilárdul.
3.A feh...
2014-10-13 18:41:35
Mákos bukta
... tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
A máktöltelék hozzávalóit összekeverjük,annyi tejet adunk hozzá,hogy összeálljon....
2014-09-15 21:58:02
1 2 3 4 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: tökéletes sült, fiatal gabona, tálba szórjuk, fűszereket majd, baguette tetejére, élesztős keveréket, tetejére rászórjuk, maradék sajtot, hozzávalókból megdagasztjuk, tésztát enyhén, száraz anyagokat, felfuttatott élesztőt, háztartási robotgép, edény oldaláról, tetejét megszórjuk, pici liszttel, többi alapanyagot, szélesebb oldalára, hűtőben találunk, maradék tejjel, nagy tálba, élesztős tejet, feléhez hozzádagasztjuk, kakaós keveréket, kétféle tésztát, kolozsvári füstölt, fagyasztóba rakjuk, tejcsokis részhez, forró tejszínnel, hideg tejszínt, tejcsokis keveréket, keveréket formába, élesztőt felfuttatjuk, lisztet átszitáljuk, olvasztott margarinnal, tésztát megdagasztjuk, máktöltelék hozzávalóit, kukoricadarában, meghempergetjük, hozzádagasztjuk, összedolgozzuk, tojássárgákkal, megdagasztjuk, hozzákeverjük, összekeverjük, hozzávalókból, konyharuhával, kenyérlisztet, tojássárgákat, felolvasztjuk, felemelkedik, belisztezzük, megrepedezik, felfuttatott, felfuttatjuk, megszilárdul, sörkorcsolya, megkenéséhez,
© 2013 TVN.HU Kft.