Belépés
Finom házi kenyér ............
... egy kevés olivaolaj


Elkészítés Az élesztőt a cukorral és a tejjel összekeverjük, ha felfutott, a többi összekevert hozzávalóhoz Kép tesszük és az egészet alaposan megdagasztjuk. Bucit formázunk belőle, a tetejét kevés olajjal megkenjük és letakarjuk a dagasztóedényt folpackkal. Meleg helyen legalább egy órán át Képkelesztjük. Ismét alaposan átdagasztjuk, majd két...
2010-12-08 16:50:43
Kelt rétes
... maradék langyos tejbe tesszük a cukrot, a sót és a zsírból egy tojásnyit. A tojást felverjük, langyos tejben elkeverjük. Az egész anyagot a megkelt kovászhoz öntjük. Jól összekeverjük, megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisz...
2010-12-06 20:11:44
Kelt rétes
... maradék langyos tejbe tesszük a cukrot, a sót és a zsírból egy tojásnyit. A tojást felverjük, langyos tejben elkeverjük. Az egész anyagot a megkelt kovászhoz öntjük. Jól összekeverjük, megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisz...
2010-12-06 20:11:15
Bejgli
... tojásfehérje
A lekenéshez 2 tojás

A puha vajat habosra keverjük, majd hozzátesszük a tojássárgájákat, a tejben feloldott élesztőt, és a lisztet apránként beleszórva alaposan megdagasztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és meghajtogatjuk, közben mindannyiszor fél-fél órát pihentetjük. A harmadik nyújtás után nyolc darabba vágjuk és letakarva újabb fél órán át p...
2010-12-01 23:20:19
Kajszis nosztalgia
... tojás sárgáját, és hűlni hagyjuk. A lisztet, a cukrot egy mély tálba szórjuk, majd a 7,5 dkg vajjal, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva és az egész tojást behűtve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot eltávolítjuk. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzni. A ...
2010-11-26 08:38:19
Kajszis nosztalgia
... tojás sárgáját, és hűlni hagyjuk. A lisztet, a cukrot egy mély tálba szórjuk, majd a 7,5 dkg vajjal, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva és az egész tojást behűtve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot eltávolítjuk. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzni. A ...
2010-11-23 20:53:09
Kelt rétes
... maradék langyos tejbe tesszük a cukrot, a sót és a zsírból egy tojásnyit. A tojást felverjük, langyos tejben elkeverjük. Az egész anyagot a megkelt kovászhoz öntjük. Jól összekeverjük, megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisz...
2010-11-19 20:35:07
Ági kenyér
... felfuttatva, só izlés szerint, étolaj.
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük sóval, hogy kellemesen sós legyen, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Langyos vízzel jól megdagasztjuk, hogy lángostészta lágyságú legyen. 4 egyforma cipóra választjuk szét és egyenként kerekre nyújtjuk, megkenjük étolajjal (szép leveles legyen), feltekerjük és mintha csomót akarnánk kötni r...
2010-11-18 20:19:02
Palóc lángos
... olaj.
A főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk. Az áttört burgonyát a liszttel, sóval és a tejben megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. A juhtúrót a tejföllel simára keverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat szakítunk, ellapítjuk. Juhtúróval megkenjük, kettéhajtjuk, a szél...
2010-11-12 21:45:11
MAGOS ZSömle
...
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
30 dkg durumliszt
1 kocka élesztő
3, 5 dl tej
20 dkg vaj
cukor

napraforgó mag
lenmag
szezám mag
apróra vágott dió
díszítésnek mandula nyesedék a tetejére
Elkészítés:
Megdagasztjuk, majd a muffin mélyedésekben 15 perc alatt kisütjük....
2010-10-29 05:45:17
1 2 3 .8 9 .12 13 14 15 16 17 
Címkék: MAGOS ZSömle, Elkészítés Az, kevés olivaolaj, tejjel összekeverjük, többi összekevert, egészet alaposan, tetejét kevés, dagasztóedényt folpackkal, tojást felverjük, egész anyagot, megkelt kovászhoz, edény falától, puha vajat, tejben feloldott, lisztet apránként, harmadik nyújtás, mély tálba, maradék tejjel, élesztőt belemorzsolva, egész tojást, barackokat megmossuk, magot eltávolítjuk, pillanatra lobogó, héját húzni, lisztet összekeverjük, felfuttatott élesztőt, főtt burgonyát, élesztőt kevés, áttört burgonyát, tejben megfuttatott, kétszeresére kelesztjük, tejföllel simára, megkelt tésztából, muffin mélyedésekben, tojássárgájákat, összedolgozzuk, dagasztóedényt, meghajtogatjuk, megdagasztjuk, mindannyiszor, belemorzsolva, képkelesztjük, összekeverjük, mélyedésekben, kétszeresére, szűrőkanálon, átdagasztjuk, kettéhajtjuk, eltávolítjuk, hozzávalóhoz, megfuttatott, megfuttatjuk, felfuttatott, hozzátesszük, lángostészta, tojásfehérje, díszítésnek, félbevágjuk, felfuttatva, pihentetjük, feltekerjük, összekevert,
© 2013 TVN.HU Kft.