|
|
|
... egy kevés olivaolaj
Elkészítés Az élesztőt a cukorral és a tejjel összekeverjük, ha felfutott, a többi összekevert hozzávalóhoz Kép tesszük és az egészet alaposan megdagasztjuk. Bucit formázunk belőle, a tetejét kevés olajjal megkenjük és letakarjuk a dagasztóedényt folpackkal. Meleg helyen legalább egy órán át Képkelesztjük. Ismét alaposan átdagasztjuk, majd két... |
2010-12-08 16:50:43 |
|
|
|
|
|
|
... maradék langyos tejbe tesszük a cukrot, a sót és a zsírból egy tojásnyit. A tojást felverjük, langyos tejben elkeverjük. Az egész anyagot a megkelt kovászhoz öntjük. Jól összekeverjük, megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisz... |
|
2010-12-06 20:11:44 |
|
|
|
|
|
|
... maradék langyos tejbe tesszük a cukrot, a sót és a zsírból egy tojásnyit. A tojást felverjük, langyos tejben elkeverjük. Az egész anyagot a megkelt kovászhoz öntjük. Jól összekeverjük, megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisz... |
2010-12-06 20:11:15 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
A lekenéshez 2 tojás
A puha vajat habosra keverjük, majd hozzátesszük a tojássárgájákat, a tejben feloldott élesztőt, és a lisztet apránként beleszórva alaposan megdagasztjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és meghajtogatjuk, közben mindannyiszor fél-fél órát pihentetjük. A harmadik nyújtás után nyolc darabba vágjuk és letakarva újabb fél órán át p... |
|
2010-12-01 23:20:19 |
|
|
|
|
|
|
... tojás sárgáját, és hűlni hagyjuk. A lisztet, a cukrot egy mély tálba szórjuk, majd a 7,5 dkg vajjal, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva és az egész tojást behűtve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot eltávolítjuk. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzni. A ... |
|
2010-11-26 08:38:19 |
|
|
|
|
|
|
... tojás sárgáját, és hűlni hagyjuk. A lisztet, a cukrot egy mély tálba szórjuk, majd a 7,5 dkg vajjal, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva és az egész tojást behűtve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot eltávolítjuk. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzni. A ... |
2010-11-23 20:53:09 |
|
|
|
|
|
|
... maradék langyos tejbe tesszük a cukrot, a sót és a zsírból egy tojásnyit. A tojást felverjük, langyos tejben elkeverjük. Az egész anyagot a megkelt kovászhoz öntjük. Jól összekeverjük, megdagasztjuk. Dagasztás közben még adunk hozzá 1-2 kanál tejfölt, nagyon simára, de gyengébbre dagasztjuk, mint más kelt tésztát. Ha már hólyagos, és az edény falától is kezd elválmi, öntsük kilisz... |
2010-11-19 20:35:07 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatva, só izlés szerint, étolaj.
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük sóval, hogy kellemesen sós legyen, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Langyos vízzel jól megdagasztjuk, hogy lángostészta lágyságú legyen. 4 egyforma cipóra választjuk szét és egyenként kerekre nyújtjuk, megkenjük étolajjal (szép leveles legyen), feltekerjük és mintha csomót akarnánk kötni r... |
2010-11-18 20:19:02 |
|
|
|
|
|
|
... olaj.
A főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk. Az áttört burgonyát a liszttel, sóval és a tejben megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. A juhtúrót a tejföllel simára keverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat szakítunk, ellapítjuk. Juhtúróval megkenjük, kettéhajtjuk, a szél... |
2010-11-12 21:45:11 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
30 dkg durumliszt
1 kocka élesztő
3, 5 dl tej
20 dkg vaj
cukor
só
napraforgó mag
lenmag
szezám mag
apróra vágott dió
díszítésnek mandula nyesedék a tetejére
Elkészítés:
Megdagasztjuk, majd a muffin mélyedésekben 15 perc alatt kisütjük.... |
2010-10-29 05:45:17 |
|
|
|
|