|
|
|
... hozzávalói:
40 dkg liszt
1.5 dl cukros tej
2 dkg élesztő
2 evőkanál étolaj
1 kiskanál só
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk és az alapanyagokhoz adjuk, megdagasztjuk, végén adjuk hozzá az étolajat azzal még átdolgozzuk, letakarjuk és hagyjuk, amíg megkel a tészta.
Addig elkészítjük a tetejére a krémet.
... |
2010-06-26 23:38:31 |
|
|
|
|
|
|
... mokkáskanál cukor
2 mokkáskanál só
2 evőkanál burgonyapehely
2 evőkanál magkeverék
1 csipet c-vitamin por
1 evőkanál tökmagolaj
Tésztát kenyérsütő gépben megdagasztjuk. Átgyúrjuk, majd kiolajozott jénai tálban még egy órát kelesztjük, majd 200 fokos légkeveréses sütőben egy órán át szép ropogósra sütjük. A sütőtérbe vízzel letli lapos jánait tes... |
|
2010-06-04 18:44:44 |
|
|
|
|
|
|
... kelt kifli:
1 kg lisz, 1/2 cs élesztő , 4 kávés kanál só,2 csésze étolaj,
az élesztőt 3 dl tejben fefuttatjuk egy kis cukorral,és a fentiekkel összekeverjük,megdagasztjuk.
Legjobb ha itt is megkelesztjük és a kiformázott kifliket is.
5 kisebb gombócba vettem és egyből 8 kiflit formáztam átlósan felszabva.
Én felét kolbásszal töltöttem és ... |
2010-05-30 20:38:28 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd ny... |
|
2010-04-17 06:19:39 |
|
|
|
|
|
|
... élesztőt 1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe öntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, csipetnyi sóval és a maradék tejjel megdagasztjuk. Végül beledolgozzuk az olvasztott margarint is. Letakarva kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.
3. A reszelt káposztát kicsavarjuk a levéből. A felolvasztott margarinon cukr... |
|
2010-03-30 07:30:47 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk. Utána egy tálba rakjuk.Hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 2 evőkanál olajat, 5 evőkanál porcukrot,60 dkg lisztet, és annyi langyos tejet, hogy dagasztható, gyúrható tésztát kapjunk. Megdagasztjuk, majd egy órán át meleg helyen kelesztjük.Utána kb. 1 cm vastagra sodorjuk, megkenjük olvasztott margarinnal, és rátesszük a tölteléket: 6 evőkanál kakaót 6 evőkanál cukorral. Óva... |
2010-03-29 17:04:32 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot, a sót, a tojásokat, a maradék 1,5 dl tejet, és a puha vajat vagy sütőmargarint. Ha az élesztő szépen feljött, ezt is hozzákeverjük a tésztához. Géppel 6-8 perc alatt kellően megdagasztjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk, (kb. 1 óra). Közben elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük, hogy jól kenhető massza legyen belőle, majd a végén, ha van, hozzákeverünk 2-... |
2010-03-23 20:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... olaj.
A főtt burgonyát áttörjük. Az élesztőt kevés langyos cukros tejben megfuttatjuk. Az áttört burgonyát a liszttel, sóval és a tejben megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk, megdagasztjuk. Letakarva a kétszeresére kelesztjük. A juhtúrót a tejföllel simára keverjük. A megkelt tésztából tenyérnyi darabokat szakítunk, ellapítjuk. Juhtúróval megkenjük, kettéhajtjuk, a szél... |
2010-03-17 22:04:36 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a tojássárgát, és hűlni hagyjuk. A lisztet, a cukrot összekeverjük, majd a 7,5 dkg margarinnal, a maradék tejjel együtt, az élesztőt belemorzsolva, és az egész tojást beleütve megdagasztjuk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. A barackokat megmossuk, félbevágjuk, a magot kivesszük. Szűrőkanálon egy pillanatra lobogó forró vízbe tesszük, így könnyen le tudjuk a héját húzn... |
2010-02-28 21:54:38 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd ny... |
2010-02-19 08:45:25 |
|
|
|
|