|
|
|
... vaníliás puding
3 dl meggylé
4 kanál cukor
50 dkg meggy
1-2 kanál búzadara
+ 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Közepesen keményre megdagasztjuk a tésztát, és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 centi vékonyra és 8 cm csíkokra vág... |
2012-09-01 19:43:15 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás puding
3 dl meggylé
4 kanál cukor
50 dkg meggy
1-2 kanál búzadara
+ 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Közepesen keményre megdagasztjuk a tésztát, és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 centi vékonyra és 8 cm csíkokr... |
|
2012-08-24 13:29:00 |
|
|
|
|
|
|
... g élesztő
1 vaníliás puding
3 dl meggylé
4 kanál cukor
50 dkg meggy
1-2 kanál búzadara
+ 1 tojás a kenéshez
Közepesen keményre megdagasztjuk a tésztát, és kelni hagyjuk
Addig kimagozzuk a meggyet, és a pudingot megfőzzük a meggylével és a cukorral.
Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk 1/2 centi vékonyra és 8 cm csíkokra vág... |
2012-08-09 18:14:03 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a porcukrot, a tojások sárgáját, az olvasztott Rama margarint, a rumot, a csipet sót, a tejet, a citrom levét és a citrom reszelt héját, majd összekeverjük
Alaposan megdagasztjuk. Letakarjuk és a duplájára kelesztjük, kb 35-40 perc alatt. Addig elkészítjük a töltelékeket.
A darált diót összekeverjük a porcukorral, a citrom reszelt héjával és hozzáöntjük a fo... |
|
2012-06-07 20:55:02 |
|
|
|
|
|
|
... beletesszük az élesztőt és cukrot, majd a hagyjuk hogy az élesztő felfusson.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a tojást is a liszthez., majd robotgép segítségével jól megdagasztjuk.
Lefedve meleg helyen a duplájára kelesztjük, kb. 20perc alatt.
Ha megkelt a tészta, egy gyúródeszkán 8 felé osztjuk és zsemléket formázunk belőle. A kész zsemléket sütőpapí... |
|
2012-06-07 19:12:30 |
|
|
|
|
|
|
... cukros tejben elkeverjük az élesztőt és egy kevés lisztet. Hagyjuk megkelni a kovászt. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a megkelt kovászt. Tésztát megdagasztjuk és meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A Ramát, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük. A kelt tésztát tégla alakúra nyújtjuk és megkenjük a rátéttel. Feltekerjük és ujjn... |
2012-05-31 10:22:34 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
1 db tojás egész
1 csomag élesztő szárított
1 dl tej
1 csipet só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és alaposan megdagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük langyos helyen.
A megkelt tésztát kinyújtjuk 5-6 mm vastagságú téglalapra. Megkenjük az étolajjal, azután megszórjuk a kristálycukor, a kakaópor é... |
2012-05-07 15:57:28 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd ny... |
2012-02-18 15:10:33 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd ny... |
2012-01-25 22:40:32 |
|
|
|
|