|
|
|
... vaníliapuding.
A lekenéshez: 1 tojás.
A bemártáshoz: 5 dkg olvasztott vaj, 15 dkg kristálycukor.
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon a tésztát megdagasztjuk. Kétszeresére kelesztjük, átgyúrjuk, 5 cm átmérőjű hengert sodrunk és 24 egyforma korongra felvágjuk. Tenyerünk között meggömbölygetjük és sütőpapírral bélelt tepsibe... |
2012-01-18 13:08:15 |
|
|
|
|
|
|
... csésze mazsolát)
Elkészítése:
A liszthez hozzákeverjük a sót és a szódabikarbónát, majd annyi írót adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Óvatosan, de gyorsan megdagasztjuk a keveréket, lisztezett tepsire helyezzük, és 450 fokon negyven percig sütjük.
Kétféle leves kenyérkockával
A konyha a háztartás legdrágább területe. Ez ny... |
|
2012-01-08 12:03:47 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet tálba öntjük, kávéskanálnyi sót szórunk bele, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, 2 evőkanálnyi olvasztott zsírral, és további 2 dl langyos tejjel megdagasztjuk. Simára kidolgozzuk. Letakarjuk, és fél óráig pihentetjük.
Egy mélyebb lábost kizsírozunk.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán rúd alakúra formázzuk, háromfelé vágjuk, és... |
2011-12-04 20:09:56 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd ny... |
|
2011-12-04 09:39:13 |
|
|
|
|
|
|
Ízőrzők - Bálványos - receptek
Zöldségleves füstölt kolbásszal
Hozzávalók: 2 szál petrezselyemgyökér, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg sertészsír, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg házikolbász.
A kockatésztához: 1 tojás, liszt.
A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselymet és sárgarépát karikákra vágjuk. Egy közepes méretű lábasba beletes... |
|
2011-12-04 09:30:06 |
|
|
|
|
|
|
... sertészsír. A tetejére 2 tojás, só.
Három dl langyos, cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt. Amikor megkelt, a liszthez öntjük, majd a többi tejjel, tojásokkal, és aludttejjel megdagasztjuk. Ha szükséges, a folyadékot langyos vízzel pótoljuk. A sertészsírt megolvasztjuk, és langyosan a masszába dolgozzuk. Lágy, rugalmas tésztát készítünk. Alapos kidolgozás után a tetejét lis... |
2011-12-04 06:41:58 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet egy tálba szitáljuk és beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a parajpürét, a sót, a tejfölt, a krumplit és belemorzsoljuk a szoba hőmérsékletű Rama margarint.
Alaposan megdagasztjuk. Ha találunk benne pici krumpli darabokat, azt még szétnyomkodjuk.
Meleg, sötét helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén... |
2011-11-28 21:50:35 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd ny... |
2011-11-22 08:25:31 |
|
|
|
|
|
|
... hozzávalókat kenyérsütőgépbe rakjuk, azzal is dagaszthatjuk. Ha nincs kenyérsütőgépünk, akkor az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk. Jól megdagasztjuk és hagyjuk kelni langyos helyen. Ezalatt a töltelékhez való alapanyagokat habosra keverjük. A megkelt tésztát lisztezett nyújtólapra borítjuk és 12 egyenlő részre osztjuk. Cipóvá fo... |
2011-11-11 22:36:02 |
|
|
|
|
|
|
... * bors
* 1 dl tejföl
Elkészítés:
1.) Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a tészta alapanyagaival. 10 perc pihenés után alaposan megdagasztjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.
2.) A káposztát lereszeljük, olajon megpároljuk.
3.) A hagymát olajon megpároljuk, rátesszük a darált húst, sózzuk és borsozzuk, majd puhár... |
2011-11-09 09:49:23 |
|
|
|
|