Belépés
Palacsinta alaptészta
... szódavíz
 2 egész tojás
 csipetnyi só
 1/2 dl étolaj


Elkészítése:

A tésztát néhány órával sütés előtt kell összekeverni, hogy a liszt jól megduzzadhasson. Ha azt akarjuk, hogy a palacsinta könnyű legyen, és a sütéshez már ne kelljen zsiradékot használni, akkor a habverővel már simára kevert tésztához öntsük végül az olajat.
...
2012-09-04 17:18:20
Epres hideg túrógombóc
... töltéshez
beforgatáshoz
kókuszreszelék/ kakaós tortadara/ apróra vágott, pörkölt mogyoró


A túrómassza alapanyagait összedolgozzuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük (hogy a búzadara jól megduzzadhasson).
Hidegen a massza jól formázhatóvá válik, tenyerünkkel golyókat alakítunk ki belőle (kb. 14 db lesz), közepükbe egy-egy szem epret nyomunk.
Be...
2012-03-29 20:29:16
Palacsintaforgács
... massza már sima, apránként hozzáöntjük a maradék tejet és a szódavizet. A szokásos palacsintatésztánál kissé sűrűbbnek kell lennie. Legalább fél óráig hagyjuk állni, hogy a liszt jól megduzzadhasson, majd teáskanállal adagolva beleforgatjuk a 170 fokos olajba. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba, nehogy nagyon összesüljenek a szabálytalan alakú falatok! Ha szép barnáspirosra ...
2010-10-31 13:35:54
Palacsintaforgács
... sima,
apránként hozzáöntjük a maradék tejet és a szódavizet. A szokásos
palacsintatésztánál kissé sûrûbbnek kell lennie. Legalább fél óráig
hagyjuk állni, hogy a liszt jól megduzzadhasson, majd teáskanállal
adagolva beleforgatjuk a 170 fokos olajba. Egyszerre csak keveset
tegyünk az olajba, nehogy nagyon összesüljenek a szabálytalan alakú
fa...
2010-10-20 06:22:52
Hógolyó
... kókuszreszelék.
A zabpelyhet száraz serpenyőben 1-2 perc alatt világosra pirítjuk, majd öntsük le egy kevés vízzel. Tegyünk hozzá mazsolát, és hagyjuk...
2010-09-28 04:51:40
Epres hideg túrógombóc
... tortadara/ apróra vágott, pörkölt mogyoró

elkészítés

1. A túrómassza alapanyagait összedolgozzuk és legalább 3 órára hűtőbe tesszük (hogy a búzadara jól megduzzadhasson).
2. Hidegen a massza jól formázhatóvá válik, tenyerünkkel golyókat alakítunk ki belőle (kb. 14 db lesz), közepükbe egy-egy szem epret nyomunk.
3. Beforgatjuk a gombócoka...
2010-06-24 15:21:30
Dararétes
... csipetnyi só, reszelt citromhéj, 5 dkg vaj.
A tejföllel és a habosra kevert tojássárgájával a búzadarát összekeverjük, és legalább három órát állni hagyjuk, hogy a dara kellően megduzzadhasson. A tojásfehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük. A megduzzadt darát összekeverjük a cukorral, csipetnyi sóval, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzákeverjük a habbá vert tojásfehér...
2009-02-21 13:26:29
Daramorzsa 1-2-3
... sárgájával, csepp sóval simára keverjük. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a darát, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Kb. 25-30 percig állni hagyjuk, hogy a dara a tejben megfelelően megduzzadhasson, majd lazán belekeverjük a megmaradt cukorral felvert tojásfehérjét. A zsír másik felét tepsibe téve felolvasztjuk, beleöntjük a darát, és mérsékelten meleg sütőben megsütjük.
Ami...
2009-02-21 13:25:44
1 
Címkék: tésztát néhány, palacsinta könnyű, túrómassza alapanyagait, maradék tejet, szabálytalan alakú, zabpelyhet száraz, kevés vízzel, habosra kevert, búzadarát összekeverjük, dara kellően, tojásfehérjét kevés, megduzzadt darát, habbá vert, tejben megfelelően, megmaradt cukorral, zsír másik, megduzzadhasson, tojássárgájával, összedolgozzuk, kókuszreszelék, összesüljenek, felolvasztjuk, beleforgatjuk, összekeverjük, tojásfehérjét, beforgatáshoz, barnáspirosra, hozzákeverjük, belekeverjük, szabálytalan, tenyerünkkel, teáskanállal, alapanyagait, citromhéjjal, formázhatóvá, összekeverni, hozzáöntjük, megfelelően, elkészítése, beforgatjuk, mérsékelten, serpenyőben, beletesszük, túrógombóc, szódavizet, túrómassza, sárgájával, elkészítés, zabpelyhet, tojásfehér, palacsinta, zsiradékot, daramorzsa, megduzzadt, alaptészta, beleöntjük, habverővel, egyszerre, megsütjük, csipetnyi, citromhéj, dararétes, tejföllel, ízesítjük, apránként, búzadarát, sűrűbbnek, közepükbe, világosra, alakítunk, használni,
© 2013 TVN.HU Kft.