Regisztráció  Belépés
Tücsökcsata
... muzsikát!
Írnék! Csend kell! Bármiáron.
Hanem, hogy a vak muzsikus
nyomja-tolja, zeng a fikusz!
Zeng a ház is, a padlás is!
Döng már minden, s a kanális
megemelkedik majd egyszer!
Tücsök koma! Mondd mégegyszer!
Szólj, hogy hol vagy, hadd tiporjak!
Megőrjít e zenekorszak...
Fejezd már be!
Alig várom.
Csend kell! Csend...
2018-08-09 22:08:44
A cukorbetegség különös tünetei
... hatására a szövetek folyadékszintje ingadozhat, ami duzzanatot okoz, s ennek hatására alakul ki az elmosódott látás is.


Furcsa kinézetű és tapintású bőr

Amikor megemelkedik a vércukorszint, a vesék nagyobb mennyiségű cukrot választanak ki a vizeletbe, ami gyakoribb vizeléssel és nagyobb mértékű folyadékvesztéssel jár. Az ennek során kialakuló dehidratác...
2018-07-30 08:02:54
Miért szeretik kartondobozba fészkelni magukat a macskák?
... macska jól megszokott környezetéből állatpanzióba vagy esetleg menhelyre, illetve más új környezetbe kerül, az komoly stresszt okoz az állat számára.

Stressz hatására megemelkedik a mellékvesekéreg által termelt hormon, a kortizol szintje,

és ez immunhiányos állapotot hoz lére. A meggyengült immunrendszer miatt a macskák fogékonyabbak lesznek a komolya...
2018-07-15 10:24:47
A nagymamánk mindig igaza van?
A TÚLZÁSBA VITT SZERELEM MEGVAKÍTHAT!

Igaz, de csak elvétve. A szerelem hatására megemelkedik a koponya visszereiben a nyomás. Ha ez tartósan fennáll, akkor károsodnak a szem ideghártyájának finom erei, ezért homályossá válik a látás. Ez azonban nehézsúly emeléssel, heves köhögéssel vagy hányással összefüggésben gyakrabban alakul ki.

A REGGELI ROSSZULLÉT LEÁ...
2018-07-04 10:29:56
Ezt árulják el a lábfejeink egészségünkről
... sebek
Ha a lábunkon sebek keletkeznek, amelyek hetek, akár hónapok alatt sem gyógyulnak meg, az cukorbetegségre utalhat. Ha a vér cukorszintje, illetve trigliceridszintje tartósan megemelkedik, az károsíthatja az idegeket, illetve megnehezítheti a különböző sebek gyógyulását is.

Hideg láb
Ha azt vesszük észre, hogy minden különösebb külső ok nélkül a lábfejein...
2018-07-02 08:24:52
Vb-2018 - A KKM a magyar szurkolókat figyelmezteti
... tiltott tárgyakkal nem lehet belépni a stadionokba.
A világbajnokság zsúfolt helyszínein és a mérkőzéseknek otthont adó városok turisztikai pontjain is számítani lehet arra, hogy megemelkedik a kisebb bűncselekmények, lopások, zsebtolvajlások száma. Ezért javasolják, hogy csak a valóban szükséges iratokat vigyék magukkal, a készpénzt pedig belső zsebben tartsák.
A konzul...
2018-06-07 14:01:53
Tallóztam
... mindenre kiterjed, például az étkezésre is, így a következő 6 élelmiszert kerülje az, akinek gondja van a pajzsmirigyeivel.

1. Cukor

A finomított cukor miatt megemelkedik a vércukorszint, ez pedig nincsen jó hatással, ha valakinek pajzsmirigy problémái vannak. A cukorral telített ételek negatívan befolyásolják a hasnyálmirigy működését is, ami végül inzulinre...
2018-05-14 09:38:17
Ha lesz válság, emiatt fog kitörni
... egész évben kitarthat, ma viszont már csak 10 százalék esélyt adott ennek az Amundi vezető elemzője. Rámutatott: 2018 legvalószínűbb tőkepiaci forgatókönyve ma az, hogy a volatilitás megemelkedik, és rendszeresek lesznek a kisebb-nagyobb kilengések a piacokon.

Az első kockázati tényező
A legrosszabb forgatókönyv bekövetkezésének, miszerint 2018-ban drasztikus megin...
2018-04-27 09:53:16
Mutatjuk, mely városokat fogja elnyelni a tenger
... Bihari Dániel
újságíró. 2018. 04. 22. 15:00

Az emberiség nagy része tengerparton épült metropoliszokban él. Mi lesz velük, ha a tengerek szintje akár több méterrel megemelkedik? Mutatjuk.

A klímaváltozás egyik legismertebb, és egyik legpusztítóbb következményeként a tengerszint emelkedését szokás emlegetni. Nem ok nélkül, tekintve hogy az emberiség hatal...
2018-04-24 22:48:31
zeolit
... Ez a víz melegítés hatására a csatornákból, üregekből eltávozik. Az ilyen vizet veszített zeolit képes a levegőből újra vizet felvenni, miközben a hőmérséklete néhány Celsius fokot megemelkedik. Ezen zeolitok a pórusméretük, csatornájuk mérete alapján nemcsak vizet, hanem más molekulákat, kationokat is képesek megkötni. A rácsban helyet foglaló alumínium mint az anionos helyek cen...
2018-04-17 22:42:02
1 2 3 ...............47 48 .......70 71 .......93 94 95 
Címkék: TÚLZÁSBA VITT SZERELEM MEGVAKÍTHAT, REGGELI ROSSZULLÉT LEÁ, Bihari Dániel, cukorbetegség különös, nagymamánk mindig, lábfejeink egészségünkről, magyar szurkolókat, szövetek folyadékszintje, elmosódott látás, vesék nagyobb, ennek során, komoly stresszt, állat számára, mellékvesekéreg által, kortizol szintje, meggyengült immunrendszer, macskák fogékonyabbak, szerelem hatására, koponya visszereiben, szem ideghártyájának, lábunkon sebek, cukorbetegségre utalhat, különböző sebek, világbajnokság zsúfolt, mérkőzéseknek otthont, kisebb bűncselekmények, valóban szükséges, készpénzt pedig, finomított cukor, cukorral telített, hasnyálmirigy működését, volatilitás megemelkedik, kisebb-nagyobb kilengések, első kockázati, legrosszabb forgatókönyv, emberiség nagy, tengerek szintje, klímaváltozás egyik, tengerszint emelkedését, emberiség hatal, ilyen vizet, levegőből újra, hőmérséklete néhány, rácsban helyet, anionos helyek, pajzsmirigyeivel, bekövetkezésének, metropoliszokban, folyadékszintje,
© 2013 TVN.HU Kft.