Belépés
Mi merre?
...kisalfold.hu 2018.10.20.

Október 23. - Ünnepi műsor, megemlékezés, koszorúzás - mutatjuk a hosszú hétvége programjait -

Az 1956-os forradalom kitöréséről megyeszerte megemlékeznek. Péntektől keddig végig ünnepi hangulatban lesznek a kisebb-nagyobb települések.

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/ oktober_23_-_unnepi_musor_megemlekez es_koszoruza...
2018-10-23 05:14:58
Fazekastalálkozót rendeznek a hétvégén Mezőtúron
... iszlám kerámia főbb típusait mutatja be. Ezt követően a város korábbi polgármestere, Draskovits Dénes által létrehozott kerámiagyűjtemény új termébe látogatnak el.
A találkozón megemlékeznek a Túri Fazekas Múzeum 35. születésnapjáról, méltatva azt a munkát, amellyel Magyarország legnagyobb, kifejezetten népi cserépedényeket gyűjtő, múzeumi státuszú közgyűjteménye lett.
...
2018-10-11 12:52:17
'56-os hírek október 6-ra
... kell tekintse, a
a jövő zálogának kell tekintse.
Beszéljünk az elégtételről is.
Én azt hiszem, az hogy itt ma sírkereszt magasodik,
hogy ezrek állnak itt, akik megemlékeznek olyan áldozatokról,
akik nagy részét személyesen nem is ismerték,
nem ismerhették, hiszen akkor még nem is éltek.
Ez valóban a jövőnek zálogát jelentheti és előrelépést j...
2018-10-06 05:25:05
Assisi Szent Ferenc ünnepe 10.04
... tranzitusának. A ferences, a kapucinus és a minorita templomok Szent Ferenc-oltárainál, valamint a ferences regulát követő női szerzetesi közösségekben október 3-án és 4-én világszerte megemlékeznek Szent Ferenc boldog haláláról, tranzitusáról.
A szertartás központi eleme a 141. zsoltár, amit rendtársai a haldokló szent ágyánál énekeltek. Annál a sornál, amelynél a ,,Po...
2018-10-04 10:28:02
Irodalom, kiállítás az őszi könyvtári napok salgótarjáni programsorozatában
... figyelemfelkeltő séta indul zenés kísérettel a Fő térre.
Szombaton öt kilométeres távon a nők egészségéért gyalogolnak a résztvevők Eresztvénybe, ahol majd az aradi vértanúkra is megemlékeznek a somoskői vár alatti emlékparkban, de a könyvtárban tematikus könyvkiállítást is megnyitnak "... tizenhárom ragyogó csillag felülről őrzi népedet" címmel.
Vasárnap, a könyvtári na...
2018-10-01 11:42:02
Egész napos műsorfolyam Szent Mihály-nap alkalmából a közmédiában
... hét vidéki helyszínről jelentkeznek a közmédia műsorvezetői.
A Szent Mihály-napot Európa szerte pásztorünnepként tartják számon, amelyről számos helyszínen, így Kaposváron is megemlékeznek. Simonné Lechner Judit, a Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógusa elmondta: a Szent Mihály-nap arról nevezetes, hogy ekkor hajtották be az állatokat a mezőről, és innentől kezdődött az őszi-tél...
2018-09-28 20:04:22
Sargentini-jelentés - MSZP: az Orbán-kormányt ítéli el a jelentés, ezért a szocialisták megszavazzák
... amely megszünteti a miniszterek és az államtitkárok VIP-ellátását a Honvédkórházban, hogy a miniszterek is szembesülhessenek a magyar valósággal.
Kitért arra, kedden Sopronban megemlékeznek Horn Gyuláról, az MSZP volt elnökéről azon a helyen, ahol 1989-ben akkori külügyminiszterként átvágta a vasfüggönyt.
Elmondta, a testületek értékelték a mezőtúri önkormányzati képvis...
2018-09-10 18:42:27
Enneagram - Kettes Archetípus Szintjei
... fordítják: az emberek tudomására hozzák, hogy gondolnak rájuk, aggódnak miattuk, imádkoznak értük, és így tovább. Tehát még az átlagos Kettesek is figyelmesek, de egyre felületesebb módon: megemlékeznek a születésnapokról és gyakran telefonálnak, de mindinkább kerülik, hogy mások valós szükségletei lekössék őket, mert így több embert tudnak a befolyásuk alá vonni.

A dol...
2018-09-05 00:02:39
Elkezdődött a 14. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál
... nemzetközi versenyprogram mellett kísérőprogramok, panoráma szekciók, fesztivál bemutatók és koncertek szerepelnek a programban.
A kísérőprogramok között több évfordulóról is megemlékeznek, például idén Izrael állam 70. megalapításának évfordulója alkalmából a BuSho fesztiválra érkezett legjobb izraeli alkotásokból válogattak, de Észtország centenáriumára is érkezett egy válo...
2018-08-29 10:09:18
Hagyományok és újítások a debreceni virágkarneválon
... esti kivilágított kerékpáros felvonulással gazdagodik. A Fények éjszakája keretében fényfestéssel "mozdítják meg" a Nagytemplomot, a régi városházát és a Déri Múzeum épületét.
Megemlékeznek a virágkarnevál ötletgazdájáról, a 90 éve született és 25 éve elhunyt Béres Andrásról, aki 1950-es gyűjtése alapján készítette el a Mikepércsi csárdás koreográfiáját.
A csárdást 2009...
2018-08-08 18:50:33
1 2 3 ..............46 47 .......69 70 .......92 93 
Címkék: Assisi Szent Ferenc, Szent Mihály-nap, Kettes Archetípus Szintjei, BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál, Draskovits Dénes, Túri Fazekas Múzeum, Szent Ferenc-oltárainál, Szent Ferenc, Szent Mihály-napot Európa, Simonné Lechner Judit, Rippl-Rónai Múzeum, Horn Gyuláról, Déri Múzeum, Béres Andrásról, hétvégén Mezőtúron, őszi könyvtári, szocialisták megszavazzák, debreceni virágkarneválon, hosszú hétvége, 1956-os forradalom, kisebb-nagyobb települések, város korábbi, találkozón megemlékeznek, jövő zálogának, minorita templomok, ferences regulát, szertartás központi, haldokló szent, résztvevők Eresztvénybe, aradi vértanúkra, könyvtárban tematikus, közmédia műsorvezetői, államtitkárok VIP-ellátását, magyar valósággal, testületek értékelték, mezőtúri önkormányzati, emberek tudomására, átlagos Kettesek, kísérőprogramok között, régi városházát, virágkarnevál ötletgazdájáról, csárdást 2009, múzeumpedagógusa, születésnapjáról, születésnapokról, figyelemfelkeltő, pásztorünnepként, kísérőprogramok,
© 2013 TVN.HU Kft.