Belépés
aradi disznótoros töltött káposzta
... káposztalevél,
1 hegyes csípıs paprika vagy 2 cseresznyepaprika,
1 teáskanál szárított csombor,
bors, só.


Elkészítés:
A lapockát megdaráljuk. A rizst többször váltott vízben átmossuk, és kissé
lecsepegtetjük. Sós vízben félig megfızzük, majd a darált húsból, a félig fıtt rizsbıl, a
tojással, sóval, borssal tölt...
2014-11-15 13:54:56
Családi ebéd
... csirke, 1 kg paradicsom, étolaj, 14-16 deka rizs, 8 deka vaj, só, 2 deci bor, 2 tojás, 1 deci tejföl, 4 deka zsemlyemorzsa.

Készítsünk egy jóízû, nem egészen megfőtt rizst, amibe kockára vágott friss lepirított paradicsomot keverünk. Ezzel megtöltjük a csirkét, bevarrjuk s háromnegyed óráig sütjük. Sütés után még 20 percig langyos helyen, vagyis a tûzhely...
2012-11-03 15:42:00
x
... percig pirítjuk,felengedjük a húslevessel,és mérsékelt tűzön, fedő alatt félpuhára főzzük.hozzáadjuk a megtisztított,felszeletelt gombát,a kisebb kockára vágott burgonyát,valamint a megmosott rizst.Az egészet,gyakranmegkevergetve,készre főzzük,ízlés zserint sózzuk,a szokásosnál egy kicsit erőteljesebben borsozzuk.
Tálaláskor belekeverjük a vágott petrezselymet,tetejét cukor ...
2011-12-29 18:32:05
Arvisura Vázlatok 101-163
Arvisura Vázlatok 101-163

Copyright

Arvisura vázlat (101.)

297/E. Arvisura, második rész



A Nyék törzs a Dnyeper felső folyásának környékén élt (Kijev környkén).

Ebben az időben Magyarkán jelen volt az iszlám (mecsettel) és az ortodoxia, a kínai vallás és az uruki-mani vallásunk is és békében megfértek....
2011-08-14 17:08:33
x
... vagy roston, vagy sütőben fólia alatt, időnként forgatva és kenegetve a maradék páccal. Tálalja maradék pácszósszal leöntve, külön kevert erős mártással, mellé sült krumplit (pomfrit), vagy rizst és hűtött vegyes gyümölcsöt tálaljon.
Pácok: 1. Olaj (vagy vaj, vagy szalonnazsír), erős paprikapor, só.
2. Olaj, erős paprikapor, fokhagyma áttörve, gyömbérpor, só.
3. ...
2011-03-20 08:45:28
x
... sárgarépát, gyökeret, zellergumót, zöldborsót teszünk bele, majd felengedjük 1,5 l csontlével. Hozzáadunk 20 dkg savanyú aprókáposztát. 1 óra alatt lassan készre főzzük. Mielőtt kész, 10 dkg rizst szórunk bele. 2 dl tejfölt simára keverünk és a leveshez adjuk. Finomra vágott petrezselymet, zellerzöldet, ízlés szerint kevés citromlevet adhatunk hozzá. Forrón tálaljuk.
Vigyáza...
2011-03-05 07:26:14
Rizses véres hurka
... tokaszalonnát és a húst sós vízben puhára főzzük,
levétől leszûrjük, majd ledaráljuk. Az apró kockákra vágott
vöröshagymát zsíron sárgára pirítjuk. A kellően megmosott rizst
megfőzzük, majd leöblítjük, hozzáadjuk a ledarált húsmasszát, a
fûszereket, összekeverjük a vérrel, a pirított hagymával. Az így
nyert masszát lazán betöl...
2010-11-04 05:10:03
Rizses-májas hurka
... levétől leszûrve hûlni hagyjuk. A nyers májat
hártyáitól megtisztítjuk, majd apró lyukú húsdarálón a főtt
szalonnával és tüdővel együtt ledaráljuk. A megtisztított rizst puhára
főzzük a szalonna és a tüdő főzőlevében. A megtisztított és apró
kockákra vágott vöröshagymát a zsíron világossárgára fonnyasztjuk,
és a...
2010-11-04 04:57:31
Debreceni rizses-májas hurka
... zsiradék- és húsfélét még további 30 percig főzzük. A
zsíron az apró kockákra vágott szalonnát üvegesre fonnyasztjuk. A
hús főzőlevében a megtisztított, megmosott rizst puhára főzzük, majd
hideg vízben leöblítjük. A kihûlt zsiradékot a hússal közepes lyukú
húsdarálón ledaráljuk, és a megfonnyasztott hagymával, a megfőzött
rizz...
2010-11-04 04:56:44
Gyuvecs (szerb recept)
... burgonyát meghámozom, megmosom és vékony karikákra aprítom. A megmosott zöldpaprikát kicsumázom és felszeletelem, a megmosott, héjas padlizsánt ugyancsak kockákra vagdosom, és meg is sózom. A rizst még szárazon átválogatom, majd többször váltott vízben megmosva és leszûrve, sós vízben félig megfőzöm. A felhevített olajon megfonnyasztom a nagyon finomra metélt vöröshagymá...
2010-10-21 22:29:52
1 2 3 4 
Címkék: Arvisura Vázlatok, lapockát megdaráljuk, rizst többször, darált húsból, félig f&#305, kisebb kockára, megmosott rizst, kicsit erőteljesebben, vágott petrezselymet, kínai vallás, uruki-mani vallásunk, maradék páccal, leveshez adjuk, apró kockákra, ledarált húsmasszát, pirított hagymával, nyers májat, megtisztított rizst, zsíron világossárgára, hússal közepes, megfonnyasztott hagymával, megmosott zöldpaprikát, felhevített olajon, nagyon finomra, megfonnyasztott, lecsepegtetjük, világossárgára, megfonnyasztom, erőteljesebben, megtisztítjuk, megtisztított, összekeverjük, zsemlyemorzsa, felszeletelem, tokaszalonnát, aprókáposztát, petrezselymet, káposztalevél, fonnyasztjuk, belekeverjük, felszeletelt, szalonnazsír, zellerzöldet, paradicsomot, vöröshagymát, zöldpaprikát, disznótoros, szokásosnál, citromlevet, felengedjük, megdaráljuk, átválogatom, húslevessel, vöröshagymá, felhevített, háromnegyed, pácszósszal, zellergumót, szalonnával, készítsünk, húsmasszát, kicsumázom, paradicsom, hártyáitól, hozzáadjuk, gyümölcsöt,
© 2013 TVN.HU Kft.