Regisztráció  Belépés
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... megtisztítjuk, átmossuk, és lereszeljük. Beleütjük a tojásokat, sózzuk,
borsozzuk, majd a liszteket is hozzáadva a galuskánál jóval keményebbre kidolgozzuk.
Forró vízbe kiszaggatjuk, megfőzzük, átöblítjük, leszűrjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, zsíron megfonnyasztjuk, majd
hozzákeverjük a savanyú káposztát, és megpároljuk. Őrölt paprikáv...
2018-09-16 17:43:08
Bajor májgombócleves
... keverékkel, és megsózzuk, megborsozzuk.
A májas masszából vizes kézzel 8 db gombócot formázunk, és a felforralt alaplébe helyezzük. A tüzet gyengébbre vesszük, és a gyöngyöző lében megfőzzük a gombócokat 8-10 perc alatt. Ezután habszedőkanállal kiemeljük, és adagonként mélytányérba tesszük. A visszamaradt lét átszűrjük, és a tányérokba merjük. Végül a levest megszórju...
2018-09-15 23:39:17
Rumos szilvakrémleves
... kimagozzuk és egy nagy fazékba tesszük. A citromokat is megmossuk, felkarikázzuk és a szilvához adjuk. Megszórjuk a szegfűszeggel és a fahéjjal, felöntjük 1,2 l vízzel. Felforraljuk, megfőzzük. Kivesszük belőle a citromkarikákat. A joghurtot a liszttel és egy merőkanál levessel elkeverjük, majd beleöntjük a levesbe. Botmixerrel pépesítjük a levest. Én ekkor kiszedtem a szegfűszege...
2018-09-11 21:09:01
Almás libamájtorony tokaji szőlővel, mandulás burgonyafánkk
... Majd keményítővel (kevés vízzel elkeverve) besűrítjük és a mártással leöntjük a libamájtornyot. Végül elkészítjük a mandulás burgonyafánkot. A burgonyát megtisztítjuk, felkarikázzuk és megfőzzük. Ezután összetörjük, majd pedig 3 evőkanálnyi liszttel, tejföllel, élesztővel (amit kevés tejben felfuttatunk), felaprított petrezselyemmel és pirított mandulával összedolgozzuk. Meleg hel...
2018-09-09 16:38:07
Kapros-túrós rakott krumpli
... túró
1 nagy pohár tejföl
10 dkg trappista sajt

bors
kapor


Elkészítés: A krumplikat meghámozzuk, sós vízben feltesszük főni. Megfőzzük a tojásokat is, a szalonnát pedig kevés olajon megpirítjuk. A túró t összetörjük, összekeverjük a tejföllel, sóval, borssal és az összeaprított kaporral.

A megfőtt k...
2018-09-05 01:08:07
Vegetáriánus töltött bagett
... enyhén megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.

A bagettek végeit levágjuk, a kenyérbelet kikaparjuk, ezeket tejbe áztatjuk.

A zöldségkeveréket forró sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, a megsózott paprika-hagyma-zeller keveréket, borsozzuk, majd a tejbe áztatott, darabolt bagettvégeket, a bagett tépkedett közepét és a ...
2018-09-01 23:58:24
Darálthúsos rakott tészta
... zsemlemorzsa
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé! Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!

Elkészítés:

A penne tésztát a szokásos módon megfőzzük.
A vörös-, és lilahagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük, majd az olíva olajon elkezdjük dinsztelni.A dinsztelt hagymákat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt kömé...
2018-09-01 20:16:18
Kakaós csiga burgonyás tésztából
... A lisztet egy tálba átszitáljuk, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a korábban cukrozott langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrokat és a tojást. A burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, majd kihűtve a lisztes adalékhoz keverjük. Jól összegyúrjuk, és kb. 1- 1,5 órán át langyos helyen kelesztjük.
Amikor a tészta duplájára kelt, 2 részre vágj...
2018-08-27 23:26:40
Szuper köret – ropogós sült burgonya
...

1 kg kisebb burgonya
3 ev. kanál olvasztott vaj,fűszer keverék

A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a vajat és a fűszer keveréket (a Toscana fűszerkeverék helyett szinte bármilyen, számunkra finom és kedves ízesítés használható, vagy akár friss zöld fűszerek is) és alaposan elkeverjük. Arra a...
2018-08-23 10:50:11
Sonkás sajtos karfiolfasírt
... zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
csipetnyi kakukkfű
só, bors
olaj

Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk. A karfiolt leszűrjük, robotgéppel pépesítjük, hagyjuk kicsit hűlni és egy tálba tesszük. A tojást, a zsemlemorzsát, a reszelt sajtot és a sonkát is hozzáadju...
2018-08-22 10:39:01
1 2 3 ...............376 377 ........564 565 ........751 752 753 
Címkék: galuskánál jóval, vöröshagymát megtisztítjuk, savanyú káposztát, májas masszából, felforralt alaplébe, tüzet gyengébbre, gyöngyöző lében, gombócokat 8-10, tányérokba merjük, levest megszórju, nagy fazékba, szilvához adjuk, merőkanál levessel, mártással leöntjük, mandulás burgonyafánkot, burgonyát megtisztítjuk, krumplikat meghámozzuk, szalonnát pedig, összeaprított kaporral, bagettek végeit, kenyérbelet kikaparjuk, zöldségkeveréket forró, tejbe áztatott, bagett tépkedett, kedvenc receptjeim, penne tésztát, szokásos módon, fokhagymát lereszeljük, olíva olajon, dinsztelt hagymákat, tálba átszitáljuk, korábban cukrozott, lisztes adalékhoz, tészta duplájára, nagyobb tálba, fűszer keveréket, karfiolt rózsáira, sonkát nagyon, karfiolt leszűrjük, tálba tesszük, reszelt sajtot, zöldségkeveréket, petrezselyemzöld, habszedőkanállal, szilvakrémleves, nyírmártonfalva, petrezselyemmel, megfonnyasztjuk, citromkarikákat, májgombócleves, libamájtornyot, burgonyafánkot, összedolgozzuk, libamájtorony, megtisztítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.