Regisztráció  Belépés
Kőrösi csepleszes májas - Sűlt májpástétom
... lapockát és a májat szintén ujjnyi szélesen felcsíkozzuk.
Az összes előkészített alapanyagot húsdarálón ledaráljuk. A daráló kisebb lyukú vágólapját használjuk. Célszerű az alapanyagokat váltakozva darálni, mert a máj és a hagymák levet eresztenek, és ezt a szikkadt kenyérrel és a hússal ki lehet nyomni.
A darálékba beleütjük a tojásokat, és kézzel a masszát össz...
2018-01-11 12:05:16
Szilveszteri bóléságaink
... angol bowl (ejtsd: ból), melynek jelentése egyszerűen tál. A bóléról sokunknak a 80-as évek házibulijai és az azokat követő garantált fejfájás jut eszébe, pedig ha megfelelő minőségű alapanyagokat használunk és mértékkel fogyasztjuk, ez elkerülhető.


Szilveszteri bóléságaink

Mibe ...
2017-12-31 22:26:58
Szilveszteri menűajánlat
... készíthető kocsonya. A kocsonyát eredetileg az étel eltarthatóságának növelésére használták, hiszen akkoriban igen nehézkesen lehetett tárolni a romlandó ételeket. A kocsonyalével leöntött alapanyagokat viszont elvágták az oxigéntől, így néhány nappal tovább eltarthatóak voltak.


...
2017-12-31 01:50:37
4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez!
...4 dolog, ami elengedhetetlen egy jó halászléhez!

Jó halászlét főzhetsz a Dunától, a Tiszától vagy a Balatontól távol is. Csak szerezd be a megfelelő alapanyagokat, és rögtön nekiláthatsz.

Hal: három a magyar igazság

Minél többféle hal kerül a lébe, annál zamatosabb lesz a végeredmény. A halfőző mesterek szerint a magyaros halászléhez legalább há...
2017-12-23 23:55:26
Zsigó Róbert: a kormány kiemelt figyelmet fordít a közétkeztetésre
... felismerték. De az ellenőrzésnek is jut szerep, a minőségvezérelt közétkeztetés program keretében a Nébih minősíti a főzőkonyhákat, és már a tálalókonyhákat is, ahol egyebek közt az alapanyagokat is ellenőrzik. A Nébih ellenőrei érzékszervileg is bírálják a közétkeztetés ételeit, hogy az a fogyasztó számára elfogadható-e. Az ételek minőségének javítását célozza az is, hogy már hat...
2017-10-19 13:12:12
NGM államtitkár: az ipar húzóágazatai között van a magyar élelmiszeripar
... szántóföldtől a becsomagolt készáruig magas műszaki színvonalon, gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül lehet a mai kor követelményeinek megfelelő élelmiszergyártáshoz használt alapanyagokat előállítani.
A kalocsai nagyvállalat mezőgazdasági alapanyagok felvásárlásával, feldolgozásával aktívan részt vesz a régió foglalkoztatásában, a cég mintegy 150 főt alkalmaz, emellett 4...
2017-10-17 12:52:24
Gálaünnep kezdődött a Derecskei Gyümölcsösben
... tudnak állítani a helyi hagyományokon alapuló modern módszerekkel, ami például egy étterem ellátásához kell. Az almáskert Almavirág étterm...
2017-08-18 12:12:05
Grillezzünk, de ne csak húst!
... kötelező nyári program, mégpedig jó társaságban az igazi, sokféle pácolt finomsággal, salátákkal. Bár a grillezésről a húsok jutnak elsőként eszünkbe, érdemes kipróbálni húsmentes alapanyagokat is. A tapasztalat szerint ugyanis ezek fogynak el mindig elsőnek!
Mindenkinek megvan a jól bevált grillpáca, kedvenc fóliás batyu-receptje, de azért időnként kipróbálunk újdonságokat i...
2017-08-17 23:34:58
A magyar-szovjet gazdasági kapcsolatokról szóló forráskötetet jelent meg
... bemutatott korszak, de tény, hogy már az 1950-es évek közepére kialakult az a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat domináló alapképlet, amely szerint a Szovjetunió elsősorban nyersanyagot, alapanyagokat és energiahordozókat szállított Magyarországra. Jelentős súlyt kaptak a nehézipar, majd a vegyipar fejlesztéséhez szükséges berendezések, komplett építési dokumentációk. Magyarország ...
2017-07-10 14:22:10
Tiszta Vér-e A Magyar? - Idegenek Magyarországon
... ,,értelmiségi" - hanem kézműves, iparos, különféle szakmák avatott gyakorlója. Aki árút termel, nem csak élelmiszert, gabonát, mint a parasztok. Aki nem állatot tenyészt, hanem az alapanyagokat felhasználva azokból ,,ipari" termékeket állít elő. A kovács, aki lópatkót, a fegyverkovács, aki kardot, a szabó, aki ruhát készít, a hóhér, aki a bűnösöket nyilvánosa...
2017-07-02 16:04:04
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..34 35 36 
Címkék: Zsigó Róbert, Derecskei Gyümölcsösben, Tiszta Vér-e Magyar, Idegenek Magyarországon, kormány kiemelt, ipar húzóágazatai, magyar élelmiszeripar, magyar-szovjet gazdasági, májat szintén, összes előkészített, daráló kisebb, alapanyagokat váltakozva, hagymák levet, szikkadt kenyérrel, darálékba beleütjük, masszát össz, bóléról sokunknak, 80-as évek, azokat követő, kocsonyát eredetileg, étel eltarthatóságának, romlandó ételeket, kocsonyalével leöntött, megfelelő alapanyagokat, magyar igazság, halfőző mesterek, magyaros halászléhez, minőségvezérelt közétkeztetés, közétkeztetés ételeit, ételek minőségének, becsomagolt készáruig, kalocsai nagyvállalat, helyi hagyományokon, étterem ellátásához, almáskert Almavirág, húsok jutnak, tapasztalat szerint, 1950-es évek, vegyipar fejlesztéséhez, alapanyagokat felhasználva, bűnösöket nyilvánosa, követelményeinek, elengedhetetlen, tálalókonyhákat, közétkeztetésre, minőségvezérelt, felvásárlásával, feldolgozásával, élelmiszeripar, magyarországon, kapcsolatokról,
© 2013 TVN.HU Kft.