Regisztráció  Belépés
Gárdonyi Géza: A lámpás
... 1894. január 8-ától. Az 1840-es években kezdődő történetben egy falusi néptanító, Kovács Ágoston küzdelmes élete elevenedik meg. Egyfelől önéletrajzi ihletésű mű, első személyben megfogalmazott vallomás, amelynek magját Gárdonyi saját küzdelmei szolgáltatták még azokból az évekből (1881-1885), amikor maga is néptanítóként kereste kenyerét. Ebből a szempontból A lámpás a Gárd...
2018-08-18 17:50:00
Szeretet
... szeretet vonatkozásában ez az élet lényeges összetevőjévé vált: "Lásd az életet a feleségeddel, akit szeretsz" (Prédikátor könyve 9:9). A bibliai Salamon könyve egy romantikusan megfogalmazott metaforaként értelmezhető ami Isten szeretetét írja le az emberek felé, de a puszta olvasata is olyan, mint egy szerelmes dal. Elijahu Eliezer Dessler, 20. századi rabbit gyakran idézik a zs...
2018-08-17 00:40:12
Önbeteljesítő JÓSLATOK – AZ ENERGIA KÖVETI A GONDOLATO
... hosszú és nem rögöktől, buktatóktól mentes, de működőképes. Valljuk be, nem könnyű megszabadulni az évtizedes meggyőződéseinktől.

Tudatosan figyelni kell arra, hogy a megfogalmazott vágyainkat ne írják felül a mélyen a bennsőnkben megszólaló mondatok.

Például elhatározzuk, hogy eztán nem fogunk másra szorulni és anyagi függetlenségre teszünk szert. Elkezdjük ...
2018-08-14 22:50:00
Hogyan győzd le a gonoszt? Tanácsok Róma fő ördögűzőjétől
... mindez csupán babonaság. Mások viszont a másik végletbe esnek, és mindenhol az ördögöt látják, egészségtelen mértékű figyelmet fordítanak rá. Amorth atya élete vége felé, 90 évesen megfogalmazott ,,spirituális testamentumában" a helyes perspektívába kívánta helyezni a dolgokat.
Bővebben https://www.magyarkurir.hu/hirek/hog yan-gyozd-le-gonoszt-tanacsok-roma-f o...
2018-08-09 14:27:36
ÁSZ: nem pénzkérdés a kórházaknál a szabályos működés biztosítása
... kórházszövetség és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete visszautasította a cikkben elmondottakat. Közleményük szerint a két szakmai szervezet vezetőit megdöbbentették a cikkben megfogalmazott, "általánosításokon és téves feltételezéseken alapuló megállapítások", és visszautasítják az általánosságban megfogalmazott korrupciós vádakat.
Az ÁSZ az MTI-hez csütörtökön elju...
2018-08-09 13:21:26
A Kórházszövetség visszautasítja az ÁSZ-elnök kijelentéseit
... összességében több millió embert ellátó szakrendelők vezetői nem tartják be a legalapvetőbb gazdálkodási szabályokat sem.
A két szakmai szervezet vezetőit megdöbbentették a cikkben megfogalmazott, "általánosításokon és téves feltételezéseken alapuló megállapítások", és visszautasítják az általánosságban megfogalmazott korrupciós vádakat.
Hangsúlyozták, hogy a teljes egés...
2018-08-08 14:19:50
BÉT: Júliusban szinten maradt a BÉT
... emlékeztetett: a nemzetközi börzék változékonyak voltak júliusban. A globális politikai híreket, így a tőkepiaci mozgásokat szinte kisajátította Donald Trump amerikai elnök, aki a Twitteren megfogalmazott üzeneteivel sokszor megmozgatta a piacokat.
A BÉT részvényszekciójában a négy kiemelten fontos papír közül a Richter-árfolyama 3,7 százalékkal esett, az OTP, a Mol és a Mag...
2018-08-01 11:31:24
Richter: indulhat az Esmya újbóli piaci bevezetése
... Bizottság jóváhagyása formálisnak tekinthető, és az újbóli piaci bevezetéshez szükséges.
A közlemény szerint a határozat az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) idén június 1-jén megfogalmazott véleményének elfogadását követően született meg és az Európai Unió összes tagállamára érvényes.
Az EMA június elsején közölte, hogy befejezte a Richter méhmióma elleni gyógyszerének,...
2018-07-30 16:59:45
Tusványos - Romániai magyar média: a román sajtó támadásként értelmezte Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét
... tekinthető, hogy a legnagyobb román kormányzati és ellenzéki pártok, az elnöki hivatal és a kormány nem reagált Orbán szavaira, ugyanakkor úgy vélte, ez a csend inkább az ismételten megfogalmazott együttműködési ajánlatnak szól.
A Krónika című napilap újságírója is azt emelte ki, hogy Orbán beszédében a közös Kárpát-medencei érdekekről beszélt. A cikkíró szerint a románoknak,...
2018-07-30 13:39:41
MSZP: mélyíteni kell az európai együttműködést, de meg kell reformálni az uniós támogatásokat
...
Szanyi Tibor sajtótájékoztatóján bírálta Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter hétvégi, "uszító jellegű hozzáállással" megfogalmazott kijelentéseit.
Értékelése szerint a miniszterelnöki hétvégi tusványosi beszédében össze-vissza beszélt, ideológiákat kevert kormányzati rendszerekkel, valamint alternatív regionális blokk létrehozását szorgalm...
2018-07-30 12:08:45
1 2 3 ......................273 274 ............410 411 ...........546 547 548 
Címkék: Gárdonyi Géza, Önbeteljesítő JÓSLATOK, ENERGIA KÖVETI GONDOLATO, Tanácsok Róma, Orbán Viktor, Kovács Ágoston, Elijahu Eliezer Dessler, Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete, Donald Trump, Európai Gyógyszerügynökség, Európai Unió, Szanyi Tibor, Matteo Salvini, szabályos működés, román sajtó, európai együttműködést, uniós támogatásokat, 1840-es években, falusi néptanító, élet lényeges, bibliai Salamon, romantikusan megfogalmazott, emberek felé, puszta olvasata, megfogalmazott vágyainkat, bennsőnkben megszólaló, másik végletbe, ördögöt látják, helyes perspektívába, cikkben elmondottakat, cikkben megfogalmazott, általánosságban megfogalmazott, legalapvetőbb gazdálkodási, teljes egés, nemzetközi börzék, globális politikai, tőkepiaci mozgásokat, négy kiemelten, újbóli piaci, közlemény szerint, legnagyobb román, elnöki hivatal, csend inkább, ismételten megfogalmazott, közös Kárpát-medencei, cikkíró szerint, miniszterelnöki hétvégi, visszautasította, feltételezéseken, miniszterelnöki,
© 2013 TVN.HU Kft.