Regisztráció  Belépés
Ízőrzők – Nyírmártonfalva – receptek
... evőkanál őrölt paprika.
Két liter vizet felforralunk két csapott evőkanál sóval, és egy deci ecettel. A
tormaleveleket alaposan átmossuk, majd a forró vízben átforgatjuk, megfonnyasztjuk.
Kiszedjük, és hagyjuk hűlni.
Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ráborítjuk a darált húst, belevágunk két
vöröshagymát, egy kisebb fej fokhagymát. Ízesítjük őrölt bo...
2018-09-16 17:43:08
Töltött szélű spenótos pizza
... bazsalikom lecsipkedett leveleit csíkokra metéljük, a sajtot kis darabokra vágjuk.
A serpenyőben felhevített 1 ek olívaolajon megizzasztjuk a hagymákat. Hozzáadjuk és megfonnyasztjuk a spenótot, beleforgatjuk a bazsalikomot, és megsózzuk, megborsozzuk.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát átgyúrjuk, sodrófával 1 vagy 6 darab közepesen vastag...
2018-09-06 23:24:42
Tejszínes brokkolikrémleves
... brokkolit apró rózsákra bontjuk és megmossuk. A burgonyát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A vajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát, 1 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erőlevest, felforraljuk. Beletesszük a brokkolit (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő...
2018-08-29 00:45:27
TÖLTÖTT CIKKINI - változatok
...


3. Változat
A cukkíniket az előzőhöz hasonlóan előkészítjük és a következő töltelékkel töltjük meg: Egy apróra vágott hagymát, kevés fokhagymát, 5 evőkanál olajon kissé megfonnyasztjuk, hozzáadunk 25 dkg darált húst és sóval, borssal, egy kevéske bazsalikommal kissé megpároljuk az egészet.
Ha kihűlt, összekeverjük egy tejben áztatott zsemlével, egy toj...
2018-07-20 18:36:28
Lecsó
... meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk....
2018-07-15 00:53:45
Burgonyás kocka (krumplis tészta, házi tésztából)
... db tojás
40 dkg liszt

0,5 dl víz
(vagy 50 dkg kész kockatészta)


Elkészítés

Egy nagyobb lábosban olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát. A krumpli t megpucoljuk, és egészen apró kockákra vágjuk. Kevés vízben állni hagyjuk addig, amíg a hagymá...
2018-07-12 23:36:38
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
... dl főzőtejszín
petrezselyemzöldje
fokhagymapor
bazsalikom
só ízlés szerint
1 d. gyorsrizs

Elkészítés:

A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk. Kissé megsózzuk.
Miután fehér lett a husi, hozzátesszük a szintén csíkokra vágott cukkiniket. ...
2018-07-04 13:33:34
Lencsefasírt meleg zöldbabsalátával
... vízben puhára főzzük a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt. Leszűrjük, a fűszernövényeket eltávolítjuk, a lencsét botmixerrel pürésítjük. A finomra vágott hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olívaolaj felén, majd a lencsepüréhez adjuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
A kukoricadarát 10-15 percig főzzük 5 dl sós vízben. Hozzáadjuk a hagymás lencs...
2018-06-26 23:32:27
H.Kohut Katalin: Bolonyai spagetti
... szerint
só ízlés szerint
őrölt feketebors ízlés szerint
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk...
2018-06-02 10:50:11
Bográcsgulyás
... kb. 2 centis - kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül, keverve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva, 10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A fokhagymát a köménymag...
2018-05-30 11:18:54
1 2 3 .....................69 70 ...........104 105 ...........138 139 140 
Címkék: TÖLTÖTT CIKKINI, Kohut Katalin, deci ecettel, forró vízben, szalonnát apró, darált húst, serpenyőben felhevített, sütőt előmelegítjük, megkelt tésztát, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, fokhagymát finomra, vajban megfonnyasztjuk, előzőhöz hasonlóan, következő töltelékkel, apróra vágott, kevéske bazsalikommal, tejben áztatott, szalonnát ugyancsak, olajhoz adjuk, nagyobb lábosban, hagymát apróra, csíkokra vágott, szintén csíkokra, kakukkfűvel együtt, fűszernövényeket eltávolítjuk, lencsét botmixerrel, finomra vágott, felforrósított olívaolaj, lencsepüréhez adjuk, kukoricadarát 10&#8211, hagymás lencs, hagymákat apróra, nagy lábasban, hagymát megtisztítjuk, olajon vagy, húst rádobjuk, fülénél rázogatva, zöldbabsalátával, fűszernövényeket, csirkemellfilét, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, nyírmártonfalva, csirkemellfilé, lecsepegtetett, tormaleveleket, felforrósított, kukoricadarát, összekeverjük, bazsalikommal, bográcsgulyás, visszatesszük, beleforgatjuk, megizzasztjuk, lencsepüréhez,
© 2013 TVN.HU Kft.