Regisztráció  Belépés
Lecsó
... meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
Az olajhoz adjuk a szalonnát, és mérsékelt tűzön zsírjára pirítjuk. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk....
2018-07-15 00:53:45
Burgonyás kocka (krumplis tészta, házi tésztából)
... db tojás
40 dkg liszt

0,5 dl víz
(vagy 50 dkg kész kockatészta)


Elkészítés

Egy nagyobb lábosban olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és paprikát. A krumpli t megpucoljuk, és egészen apró kockákra vágjuk. Kevés vízben állni hagyjuk addig, amíg a hagymá...
2018-07-12 23:36:38
H.Kohut Katalin: Cukkinis csirkemellfilé
... dl főzőtejszín
petrezselyemzöldje
fokhagymapor
bazsalikom
só ízlés szerint
1 d. gyorsrizs

Elkészítés:

A hagymát apróra vágás után megfonnyasztjuk kissé az olajban. Beletesszük a csíkokra vágott csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk. Kissé megsózzuk.
Miután fehér lett a husi, hozzátesszük a szintén csíkokra vágott cukkiniket. ...
2018-07-04 13:33:34
Lencsefasírt meleg zöldbabsalátával
... vízben puhára főzzük a babérlevéllel és a kakukkfűvel együtt. Leszűrjük, a fűszernövényeket eltávolítjuk, a lencsét botmixerrel pürésítjük. A finomra vágott hagymát és fokhagymát megfonnyasztjuk a felforrósított olívaolaj felén, majd a lencsepüréhez adjuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
A kukoricadarát 10-15 percig főzzük 5 dl sós vízben. Hozzáadjuk a hagymás lencs...
2018-06-26 23:32:27
H.Kohut Katalin: Bolonyai spagetti
... szerint
só ízlés szerint
őrölt feketebors ízlés szerint
10 dkg reszelnivaló sajt
1 cs. (50 g) spagetti

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, megfonnyasztjuk egy nagy lábasban az olajban. Beletesszük a megmosott, lecsepegtetett sertéscombot, addig kavargatjuk, míg fehérré nem válik a hús. Ezt követően belenyomjuk a fokhagymákat, megszórjuk...
2018-06-02 10:50:11
Bográcsgulyás
... kb. 2 centis - kockákra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, és egy bográcsban, az olajon vagy zsíron, közepesen erős tűz fölött megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, és csak úgy magában, egyelőre minden ízesítő nélkül, keverve vagy a bográcsot a fülénél rázogatva, 10-15 perc alatt fehéredésig pirítjuk.
2. A fokhagymát a köménymag...
2018-05-30 11:18:54
Sajtos rösti
... mustár


Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a hagymát apróra felkockázzuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk.

A vajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk benne a hagymát.

A burgonyát meghámozzuk, nagy-lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a fokhagymát, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot ...
2018-05-24 23:36:27
Bácskai rizses hús
... petrezselyemzöld


Elkészítés

A húst kockára vágjuk. A hagymákat finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk.
Felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd rászórjuk a zúzott fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Megszórjuk őrölt köménnyel és pirospaprikával, és együtt pároljuk kb. 5 percig.
Ez...
2018-05-24 23:26:42
Medvehagyma-krémleves füstölt sajttal
... sajt


Elkészítés

A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon serpenyőben megdinszteljük. Rátesszük a nagyjából összevágott medvehagymaleveleket, és megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és összeforgatjuk.
Egy másik edényben feltesszük főni a felkockázott burgonyát a leveskockával és sóval. Amikor megfőtt, levesszük a tűzr...
2018-04-16 23:16:50
Mustáros hús Licsi módra
... 1 ek paradicsomszósz

bors
2 dl tejföl
1 mk liszt
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

A felhevített olajon megfonnyasztjuk az apró kockára vágott vöröshagymát. Közben a húst csíkokra szeleteljük. Rátesszük az üvegesre párolt hagymára, és folyamatos keverés közben megpirítjuk, majd felöntjük 2 dl vízzel.
...
2018-03-22 00:55:24
1 2 3 .....................69 70 ...........104 105 ...........138 139 
Címkék: Kohut Katalin, szalonnát ugyancsak, olajhoz adjuk, nagyobb lábosban, apróra vágott, hagymát apróra, csíkokra vágott, szintén csíkokra, kakukkfűvel együtt, fűszernövényeket eltávolítjuk, lencsét botmixerrel, finomra vágott, felforrósított olívaolaj, lencsepüréhez adjuk, kukoricadarát 10&#8211, hagymás lencs, hagymákat apróra, nagy lábasban, hagymát megtisztítjuk, olajon vagy, húst rádobjuk, fülénél rázogatva, fokhagymát megtisztítjuk, snidlinget leöblítjük, vajat felforrósítjuk, burgonyát meghámozzuk, párolt hagymát, húst kockára, hagymákat finomra, paradicsomot felkockázzuk, zúzott fokhagymát, hagymát felkockázzuk, kevés olajon, nagyjából összevágott, áttört fokhagymát, másik edényben, felkockázott burgonyát, felhevített olajon, apró kockára, húst csíkokra, üvegesre párolt, zöldbabsalátával, petrezselyemzöld, fűszernövényeket, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, paradicsomszósz, csirkemellfilét, megdinszteljük, csirkemellfilé, felforrósított, összeforgatjuk, lecsepegtetett, felforrósítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.