Belépés
Kipróbálom, hátha....
... húsleveskocka
1 dl vörösbor (ha gyerekek is esznek belőle, ezt hagyjuk ki)
só, zöld fűszerek (friss vagy szárított) vagy friss rozmaring

A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajban.
Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk.
A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk. |...
2007-04-17 17:25:04
Fogyd magad degeszre!
...
• 1 dl vörösbor (ha gyerekek is esznek belőle, ezt hagyjuk ki)
• só, zöld fűszerek (friss vagy szárított) vagy friss rozmaring

A hagymát apróra vágjuk, megfonnyasztjuk az olívaolajban. Hozzáadjuk a tört fokhagymát és a cukrot, majd 2 percig pirítjuk. A répát szeletelve adjuk hozzá (de ne vágjuk túl vékonyra), és 2-3 percig pároljuk.
Azután ...
2007-04-17 10:47:32
Sertésszelet göngyölve
... részét apró karikára vágjuk, a zöld részeket a göngyölt hús kötésére használjuk. A zellergumót meghámozzuk, tormareszelőn lereszeljük. A gombát kockára vágjuk, 2 kanál zsiradékon megfonnyasztjuk. Összekeverjük a zöldségféléket, és megrakjuk vele a sajttal megszórt hússzeleteket.
Megsózzuk és összegöngyöljük, majd az újhagyma zöldjével összekötözzük. Tűzálló tálba téve, forró ...
2007-04-09 07:33:15
Túrós tarhonya
... közepes hagyma, egy zöldpaprika, kevés zsiradék, húslé vagy leveskocka, só, 35 dkg túró.

Elkészítése:

Az apró kockára vágott hagymát és zöldpaprikát a zsiradékon megfonnyasztjuk, majd hozzátesszük a tarhonyát, és állandóan keverve aranybarnára pirítjuk. Felengedjük annyi húslével, ami ellepi; felforralás után lassú tűzön főzzük, míg a tarhonya megpuhul, a lev...
2007-03-30 00:53:34
Gombamártás
... 2 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött bors.

A finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon, majd rátesszük a felszeletelt gombát. Megsózzuk, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk. Közben a lisztet a tejföllel, a tejszínnel és még 1 dl vízzel simára keverjük, végül...
2007-03-26 17:52:23
Zellerkrémleves lazacrózsákkal
... fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk. A krumplit és a zellert apró kockákra, a szárzellert karikákra, a zellerzöldet, petrezselymet és hagymát finomra vágjuk.
2. A forró olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, 1-2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a húslevessel, és fedő alatt, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük. Mielőtt teljesen s...
2007-03-25 13:46:22
Bakonyi szelet
... kömény
nokedli




A szalonnát apróra vágva a zsíron megpirítjuk, hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, egy serpenyőben pirosra sütjük, félretesszük.

A hagymát kockára vágva megfonnyasztjuk a hús zsírján, hozzáadjuk a vékony kockára vágott gombát, a paprikát és a paradicsomot. Amikor ez elkezd levet ereszteni, hozzáadjuk a pirospaprikát ...
2007-03-19 22:33:59
Gombás–zöldséges tészta
... fölszeleteljük, a fokhagymát finomra aprítjuk, a cukkinit kis kockákra vágjuk. A paprika csumáját kimetsszük, húsát karikákra vágjuk, majd az olajban anélkül, hogy megpirítanánk, 2 perc alatt megfonnyasztjuk a cukkinivel együtt.

Ekkor kerül bele a gomba és az olívabogyó, amit közepes lángon 10 percig párolunk; félidőben kissé megsózzuk, a fölaprított petrezselyemmel fűs...
2007-03-19 22:32:55
Dupla hagymaleves
... ,,egyszemélyes") rozsos cipó.

1. Megtisztítás után a fokhagymát összezúzzuk, a vöröshagymát lereszeljük.
2. A vajat fazékban fölolvasztjuk, a kétféle hagymát 3-4 perc alatt megfonnyasztjuk rajta. Ezután megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, majd a levessel fölöntjük. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, nagy lángon fölforraljuk, majd kis lángon 8-10 percig főzzük.|...
2007-03-04 01:17:26
Diós fasírt paprikakörettel
... olaj, 1 babérlevél, 2 ek. borecet, 2 ek. méz.

1. A fasírthoz a zsemléket beáztatjuk a langyos tejbe. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit finomra vágjuk, megfonnyasztjuk 1 ek. forró olajban, hűlni hagyjuk. A petrezselymet és a bazsalikomot leöblítjük, a petrezselyem leveleit felaprózzuk. A diót néhány szép gerezd kivételével nagyobb darabokra vágjuk. A sütőb...
2007-02-25 01:06:04
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: hagymát apróra, tört fokhagymát, répát szeletelve, zöld részeket, zellergumót meghámozzuk, gombát kockára, sajttal megszórt, újhagyma zöldjével, apró kockára, zsiradékon megfonnyasztjuk, tarhonya megpuhul, finomra vágott, felszeletelt gombát, zellert apró, szárzellert karikákra, forró olajban, áttört fokhagymát, szalonnát apróra, zsíron megpirítjuk, serpenyőben pirosra, hagymát kockára, vékony kockára, fokhagymát finomra, paprika csumáját, olajban anélkül, cukkinivel együtt, fölaprított petrezselyemmel, fokhagymát összezúzzuk, vöröshagymát lereszeljük, vajat fazékban, kétféle hagymát, levessel fölöntjük, zsemléket beáztatjuk, langyos tejbe, fokhagymát meghámozzuk, előbbit finomra, bazsalikomot leöblítjük, petrezselyem leveleit, diót néhány, petrezselyemzöld, megfonnyasztjuk, zellerkrémleves, paprikakörettel, petrezselyemmel, összegöngyöljük, zöldségféléket, fölszeleteljük, lazacrózsákkal, hússzeleteket, fölolvasztjuk, összekeverjük, pirospaprikát, petrezselymet, tormareszelőn, összekötözzük,
© 2013 TVN.HU Kft.