Belépés
Ponty sóskamártással
... sütjük. Tálaláskor sóskamártással leöntjük. Utóbbi úgy készül, hogy a sóska szárát lecsipkedjük, majd a leveleket megmossuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, az olajban megfonnyasztjuk. A sóskát rádobjuk, kevergetve addig pároljuk, amíg teljesen szét nem fő, és a leve is elpárolog. Ekkor a liszttel megszórjuk, 1 percig pirítjuk vigyázva, nehogy odakapjon. A tejet és a vize...
2010-12-09 22:11:01
Ponty egytálétel románosan
... csombor.

Elkészítése: A megtisztított halat megmossuk, óvatosan megtöröljük, besózzuk, és újnyi szeletekre daraboljuk. A megtisztított, vékonyra fölszeletelt hagymát olajban megfonnyasztjuk. Mikor pirulni kezd, hozzáadjuk a halszeleteket, 1 szál csombort, sót, borsot, cukrot, a meghámozott, magvaitól megtisztított és szeletekre vágott paradicsomot. Ismét lefedjük, és la...
2010-12-09 22:06:18
Halas rétes kapros-paprikás má
... pontyfilét, 10 percig főzzük, majd óvatosan kiemeljük, hűlni hagyjuk. Utána a nagyobb szálkákat kiszedjük belőle, és a halhúst ledaráljuk. A félretett hagymát 3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. A maradék paprikát és paradicsomot beletesszük, 2-3 percig pirítjuk, és a halat hozzáadva még 1-2 percig sütjük. A tojásokat fölverjük, megsózzuk, és a lecsós pontyra öntjük, kevergetve 2-3...
2010-12-09 21:54:12
Bakonyi halgombóc-leves
... fölforraljuk, majd lefödve, kis lángon 45 percig főzzük. A hagymát finomra, a gombát nem túl vékony szeletekre, a paradicsomot és a kétféle paprikát centis kockákra vágjuk. A hagymát olajon megfonnyasztjuk. Először a gombát, majd 2-3 percnyi pirítás után a paprikát hozzáadva nagy lángon pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, majd meghintjük pirospaprikával. A tejfölt a liszttel és ...
2010-12-09 21:47:45
Mazsolás-rákos pisztráng
... lefejtjük. A szeleteket gyengén besózzuk, a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A vékonyan felkarikázott hagymát és az egészben hagyott fokhagymát diónyi vajon és 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, a fokhagymát kidobjuk. Ha kihűlt, a haldarabokat villával megtörjük, a levével együtt egy mélyebb tálba tesszük, hozzáadunk 40 g zsemlemorzsát, a vágott petrezselymet, a tojást, a jól lecs...
2010-12-09 21:13:21
Cukkínivel töltött pisztráng
... megmossuk, lecsepegtetjük, egészen a farkáig felvágjuk a hasnyílását (a feje marad), hogy könyvszerű- en kinyithassuk. Kiemeljük a gerincét, és kissé besózzuk. 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a vékonyra felkarikázott hagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a vágott petrezselymet és a megmosott - nem hámozott-, legyalult, uborka nagyságú cukkíniket. Ízlés szerint sózzuk, borsozz...
2010-12-09 21:01:32
Töltött paprika
...
Elkészítés:
Majdnem puhára főzzük a rizst, aztán hűlni hagyjuk.
A zöldpaprikát megmossuk és kicsumázzuk.
Az apróra vágott vöröshagymát egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk, levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, és a paprikás hagymát az egy nagyobb tálban előkészített darált húsra öntjük. Beleütjük a tojásokat, megsózzuk, megborsozzuk, bele...
2010-12-09 20:57:16
Paradicsomos-babos csuka
... vágott petrezselymet és zellerzöldet, 1/2 gerezd zúzott fokhagymát, a tojást, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Megtöltjük vele a halat, és a nyílást bevarrjuk. 2-3 evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, 1/2 gerezd zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a leszűrt babot, a vízzel hígított paradicsompürét vagy az áttört friss paradicsomot, a vágott bazsalikomlevelet, ízlés ...
2010-12-09 17:02:01
Csukapörkölt
... megtisztított csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettőt apróra vágjuk és bográcsban vagy lábasban, az olajon megfonnyasztjuk. A pirospaprikával megszórjuk, 2-2,5 dl. vízzel fölöntjük. Amint fölforrt, a haldarabokat belerakjuk. A babérlevelet meg a zúzott fokhagymát beleszórjuk, megborsozzuk. A fölaprított par...
2010-12-09 16:36:53
Hagymás amur, busa sütőben kés
... paprika, só, petrezselyemzöld, bors, pirospaprika.

Elkészítése: A megtisztított halakat megmossuk, darabokra vágjuk és lecsöpögtetjük. A vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, tovább sütjük, majd megsózzuk, meghintjük pirospaprikával és végül apróra vágott petrezselyemmel.

Egy tűzálló tálat megolajozunk, bel...
2010-12-08 22:13:55
1 2 3 ......................69 70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: sóska szárát, leveleket megmossuk, hagymát megtisztítjuk, olajban megfonnyasztjuk, sóskát rádobjuk, liszttel megszórjuk, megtisztított halat, nagyobb szálkákat, halhúst ledaráljuk, félretett hagymát, maradék paprikát, halat hozzáadva, tojásokat fölverjük, lecsós pontyra, hagymát finomra, kétféle paprikát, hagymát olajon, paprikát hozzáadva, szeleteket gyengén, mazsolát langyos, vékonyan felkarikázott, egészben hagyott, fokhagymát kidobjuk, haldarabokat villával, levével együtt, mélyebb tálba, vágott petrezselymet, farkáig felvágjuk, feje marad, vékonyra felkarikázott, zúzott fokhagymát, zöldpaprikát megmossuk, apróra vágott, evőkanál olajon, paprikás hagymát, nyílást bevarrjuk, finomra vágott, leszűrt babot, vízzel hígított, áttört friss, vágott bazsalikomlevelet, paprikát kicsumázzuk, olajon megfonnyasztjuk, pirospaprikával megszórjuk, haldarabokat belerakjuk, megtisztított halakat, vöröshagymát apróra, csíkokra vágott, tűzálló tálat, petrezselyemzöld, megfonnyasztjuk, paradicsompürét,
© 2013 TVN.HU Kft.