Regisztráció  Belépés
Brokkolival töltött canelloni
... liszttel.
Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a 2 dl tejet, és sűrű masszává főzzük a darált húsos brokkolit.
Amíg hűl, elkészítjük a besamelt: a felforrósított vajon megfuttatjuk a lisztet, lehúzva a tűzről hozzáadagoljuk a tejet, és csomómentesre keverjük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.
Az előfőzött canellóni tésztákba töltjük a brokkolis-húsos masszát, majd...
2018-09-09 16:32:50
Darázsfészek
... tojás
fél csomag (2,5 dkg) élesztó
1 evőkanál cukor
diónyi vaj
fél citrom reszelt héja
pici só
annyi tej, amennyit felvesz (kb fél liter)

Az élesztőt megfuttatjuk egy kevés cukros tejben majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, letakarva félre tesszük.
Habosra keverünk 20 dkg vajat 20 dkg cukorral.
A tésztát kb fél/egy cm vékonyra ...
2018-07-17 10:19:19
Kapor, az elfeledett csodaszer
... vaj

bors
frissen őrölt szerecsendió
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve

Elkészítés:

Felolvasztjuk vajat, és megfuttatjuk rajta az apróra vágott kaprot. Tejszínnel felöntjük, összeforrósítjuk, és hozzáadjuk a fűszereket, majd a bort. Pár percig még főzzük: nagyjából addig, amíg besűrűsödik, és ízlés szerint tov...
2018-07-05 22:34:56
Vajdasági sós
... margarin (lágy)
3 db tojássárgája
1 ek só
A tetejére
1 db tojás
20 dkg sajt (reszelt)
köménymag ízlés szerint

elkészítés
Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell!
Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.
Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a...
2018-07-05 20:00:13
Magyaros krumplileves kolbásszal
... 2 db babérlevél
1 tk őrölt pirospaprika

frissen őrölt bors


Elkészítés

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük...
2018-06-30 23:46:31
Húsos rakott tök mozzarellával és paprikával
... kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 20 dkg mozzarella
- 50 dkg darált hús
- 1 kg tök
- bors

Meghámozzuk a vöröshagymát, felaprítjuk. Megfuttatjuk a vajon. Ha már üveges, rádobjuk a darált húst. Fakanállal szétnyomkodva pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikákat és az összemorzsolt zöld fűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Levesszük...
2018-06-14 14:13:15
Zöldborsókrémleves mentával
... fokhagymát apróra vágjuk. A vajat és az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt póréhagymát, és üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, megfuttatjuk rajta, majd hozzáadjuk a zöldborsót is. Alaposan összekeverjük, és pár percig pároljuk.
Ízlés szerint megszórjuk őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval, majd felönt...
2018-05-31 23:14:57
Kuszkusszal töltött lila hagyma
... sütjük 60-80 perc alatt.
Közben a töltelékhez a megtisztított sárgarépát, salottahagymát és pórét, valamint a barackot apróra kockázzuk. Fazékban felhevítjük az olajat, és megfuttatjuk rajta az előkészített zöldségeket. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd habverővel beleforgatjuk a kuszkuszt és a barackot.
Ezután a kuszkuszt hagyjuk megduzzadni a c...
2018-05-30 23:48:07
Sós karamellás-diós pite
... és a diórétegre öntjük.
A meghámozott körtéket félbevágjuk, és a magház eltávolítása után vékonyan felszeleteljük. A szeleteket a serpenyőben felolvasztott 1 tk vajon megfuttatjuk, majd hűlni hagyjuk.
Végül a pitét mutatósan kirakjuk a körteszeletekkel, és megszórjuk a félretett 2 ek dióval.

...
2018-05-28 23:36:44
Kaporral az egészségünkért
... tejszín
1/2 dl fehérbor
5 dkg vaj

bors
frissen őrölt szerecsendió
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
Elkészítés:

Felolvasztjuk vajat, és megfuttatjuk rajta az apróra vágott kaprot. Tejszínnel felöntjük, összeforrósítjuk, és hozzáadjuk a fűszereket, majd a bort. Pár percig még főzzük: nagyjából addig, amíg besűrűsödik, és ízl...
2018-05-24 15:47:03
1 2 3 ...............................98 99 ................147 148 ...............195 196 197 
Címkék: elfeledett csodaszer, darált húsos, felforrósított vajon, tűzről hozzáadagoljuk, előfőzött canellóni, brokkolis-húsos masszát, élesztőt megfuttatjuk, kevés cukros, többi hozzávalóval, apróra vágott, tésztához valókat, töltelékhez habosra, olajat felhevítjük, apró kockákra, felkarikázott kolbászt, darált húst, felkockázott paprikákat, összemorzsolt zöld, vékonyra felszeletelt, csipet szerecsendióval, megtisztított sárgarépát, barackot apróra, előkészített zöldségeket, kuszkuszt hagyjuk, diórétegre öntjük, meghámozott körtéket, magház eltávolítása, serpenyőben felolvasztott, pitét mutatósan, körteszeletekkel, összeforrósítjuk, összedagasztjuk, szerecsendióval, felszeleteljük, salottahagymát, felforrósított, egészségünkért, hozzáadagoljuk, felolvasztjuk, pirospaprikát, összekeverjük, felkarikázott, szétnyomkodva, mozzarellával, csomómentesre, megtisztított, felolvasztott, beleforgatjuk, összemorzsolt, felszeletelt, megfuttatjuk, pirospaprika, krumplileves, szerecsendió, eltávolítása, hozzávalóval,
© 2013 TVN.HU Kft.