Belépés
Ha komló, akkor nem csak sör
... elterjedőben van a konyhai felhasználása is.

Fokhagymával, borssal, szerecsendióval fűszerezve nagyon ízletes leves készíthető belőle: a friss hajtásokat kevés fokhagymás vajon megfuttatjuk és felöntjük zöldségalaplével, vagy vízzel. Fűszerezzük, tejföllel és egy tojás sárgájával behabarjuk, pürésítjük, reszelt sajtos pirítóssal tálaljuk.

Használhatjuk a koml...
2024-02-07 22:41:42
töltött hús
... ek liszt só bors A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk ( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hüljön, ezzel töltjük a húst.

4. T...
2023-01-24 09:34:22
lusta lángos...
Hozzávalók:
3 dkg élesztő
fél liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál só
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.

Ezután a tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, és tetszés szerint formára ki...
2022-05-02 15:07:50
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.
... ek liszt só bors A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk ( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst.

4. T...
2022-01-24 11:07:39
Paprikáskrumpli-gombóc leves
... kockákra vágott krumplit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és megfőzzük a paprikás krumplit. Ha kész, szűrőkanállal kiszedjük a krumplit, áttörjük és kihűtjük.
Egy kevés olajon megfuttatjuk a kockákra vágott zöldségeket, s hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt meg a felaprított petrezselymet is. A paprikás krumpli levét átszűrjük, azután ráöntjük a zöldséges-kolbászos alap...
2021-08-08 19:14:05
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst.
... ek liszt só bors A spenótot megfőzzük és alaposan lecsepegtetjük, majd apróra feldaraboljuk ( semmi víz ne maradjon közte). A fokhagymát is apróra daraboljuk és a spenóttal együtt megfuttatjuk a forró olajon, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt, tojást és a lisztet elkeverjük, ráöntjük a spenótra, egyet rottyantunk rajta és félre húzzuk, hogy hűljön, ezzel töltjük a húst.

4. T...
2021-01-24 17:48:06
Babgulyás
... egész babérlevél
kevés majoránna
őrölt bors

1 mk kömény
kevés ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS

Forró zsiradékon megpirítjuk a finomra aprított vöröshagymát, rajta megfuttatjuk
a zúzott fokhagymát és a köményt, a felkockázott marhahúst rátesszük, pár percig
dinszteljük, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk pi...
2020-12-07 16:07:39
Lusta lángos
... is.

Hozzávalók:

3 dkg élesztő

fél liter tej

1 kg liszt

2 dl tejföl

1 evőkanál só
Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük.

Ezután a tésztát kb. fél c...
2020-03-31 07:56:52
Megköszönöm Uram . . . !
... sajt
» köménymag
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé! Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell!Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a ...
2019-10-31 17:47:27
Laboda gyógyhatásai
... tálaláshoz: tökmag és napraforgómag, vagy pirított kenyérkockák (netán tortillacsipsz). Elkészítése: A labodát és a fűszereket jól megmossuk, majd lerázzuk. Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta a karikára vágott zöldfokhagyma felét (a fehér részét, de a szárát se dobjuk el), majd rászórjuk a lisztet. Egyet-kettőt kavarunk rajta, és felöntjük 2 pohár vízzel. Állandóan kavar...
2019-03-13 20:30:59
1 2 3 ...............................98 99 ................147 148 ...............196 197 198 
Címkék: Megköszönöm Uram, konyhai felhasználása, friss hajtásokat, tojás sárgájával, spenótot megfőzzük, spenóttal együtt, forró olajon, lisztet elkeverjük, élesztőt langyos, paprikás krumplit, kevés olajon, kockákra vágott, felkarikázott kolbászt, felaprított petrezselymet, paprikás krumpli, finomra aprított, zúzott fokhagymát, felkockázott marhahúst, tűzről lehúzzuk, kedvenc receptjeim, tésztához valókat, töltelékhez habosra, olajat felforrósítjuk, karikára vágott, fehér részét, zöldségalaplével, szerecsendióval, összedagasztjuk, paprikáskrumpli, lecsepegtetjük, tortillacsipsz, felforrósítjuk, szűrőkanállal, használhatjuk, petrezselymet, felhasználása, felkarikázott, napraforgómag, feldaraboljuk, zöldfokhagyma, megfuttatjuk, vöröshagymát, felkockázott, fokhagymával, elterjedőben, kenyérkockák, gyógyhatásai, kifehéredik, töltelékhez, megpirítjuk, töltelékkel, ételízesítő, zöldségeket, rottyantunk, fűszerezzük, elkészítése, tojássárgát, felaprított, dinszteljük, megköszönöm, kelesztjük, letakarjuk, babérlevél, kinyújtjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.