|
|
|
... dkg reszelt sajt, 8 db nagyobb kelkáposztalevél.
Sajtmártáshoz: 5 dkg vaj, 3 dkg liszt, 4 dl tej, 1 csipet őrölt szerecsendió, 10 dkg reszelt sajt.
Az olaj felén megfuttatjuk a rizst, megsózzuk, 2 dl forró vizet öntünk rá és letakarva megfőzzük. Az olaj másik felén megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a sonkát, kicsit pirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk... |
2010-04-23 06:41:32 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
2 TV paprika
1 paradicsom
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
Só,
bors,
pirospaprika
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megfuttatjuk forró olajon. Majd húzzuk le a tűzről és szórjuk meg piros paprikával. Keverjük el és öntsünk rá 2 dl vizet. Tegyük vissza a tűzre, majd adjuk hozzá a félbevágott csirkecombokat. Forgas... |
|
2010-04-22 13:10:57 |
|
|
|
|
|
|
... só,
3 evőkanál vaj,
fél teáskanál őrölt fekete bors
A borjúhúst nagy darabokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk és kevés vajon megpirítjuk. A hagymát apróra vágjuk, vajon megfuttatjuk és a borjúhúsra szórjuk. A zellert vékony szeletekre vágjuk, a húshoz adjuk, hozzáöntjük a paradicsomlét, és negyedóráig erős tűzön pároljuk, majd kis lángon főzzük tovább. A birsalmát ... |
2010-04-19 20:28:18 |
|
|
|
|
|
|
... olaj,
vaj,
só,
1 csokor petrezselyem
Elkészítése:
A megtisztított, kis kockára vágott karalábét és a felkarikázott sárgarépát megforrósított vajon megfuttatjuk. Felöntjük 8 dl vízzel és belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockát. Fedő alatt megfőzzük. Serpenyőben olajat forrósítunk és megpirítjuk a lisztet, majd belekeverjük a felaprított petrez... |
|
2010-04-19 18:43:00 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
tárkony
ecet
só
bors
2-3 gerezd fokhagyma
1 l víz
Elkészítés:
A csirkehúst megtisztítjuk, esetleg kifilézzük, kockákra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, olívaolajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat, sóval, borssal és fokhagymával ízesítjük, azt is megpirítjuk, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk.
... |
|
2010-04-19 16:38:23 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
1 ek. liszt
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
A hagymát a fokhagymával együtt felaprítjuk, a paprikát és a húst felkockázzuk. Olajat forrósítunk, majd megfuttatjuk rajta a paprikát és a hagymát. Meghintjük a pirospaprikával, majd hozzáadjuk a sört. Puhára főzzük, majd összeturmixoljuk, és hozzáadjuk a húslevest és a húst. sózzuk. borsozzuk, és ... |
2010-04-17 21:38:34 |
|
|
|
|
|
|
... darabokra vágjuk. A zöldségeket is megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát finomra, a sárgarépát előbb négybe, majd szeletekre, a gombát cikkekre vágjuk. Az olaj felét felforrósítjuk, megfuttatjuk rajta hagymát. Rátesszük a zúzát, fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, és kevés vizet hozzáöntve, lefedve pároljuk. Ha elpárolog a víz, pótoljuk. Amikor a zúza már majdnem puha, hozzáadjuk a... |
2010-04-17 07:28:20 |
|
|
|
|
|
|
... lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A kókuszreszeléket a tejben 5 percig főzzük, majd leszűrjük. Az ananászt apróra vágjuk, a hagymát meghámozzuk, és felaprózzuk. A rizst az olajban megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a hagymát, a zúzott fokhagymát, az ananászt, a cukrot, a kókuszos tejet, és borssal megszórjuk. Lefedjük, és kis lángon, fél óráig főzzük, ha szükséges, időnként kevés fo... |
2010-04-17 06:04:25 |
|
|
|
|
|
|
... cukkini
só, őrölt bors
kapor
2dl tejföl
1ek liszt
cukor
ecet az ízesítéshez
1 db pritaminpaprika a díszítéshez.
Elkészítés: A felhevített olajon megfuttatjuk az aprított vöröshagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverjük, hozzáadjuk a tökreszelőn lereszelt cukkiniket, és felöntjük annyi vízzel, hogy másfél uj... |
2010-04-15 06:08:01 |
|
|
|
|
|
|
... pürésítjük 10 dkg brokkolival, 1 evőkanál petrezselyemmel, sóval, borssal. Serpenyőbe öntjük, és 5 percig kevergetve forraljuk. Egy másik serpenyőben, kevés olajban néhány perc alatt megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, az egészben hagyott pirospaprikát. Hozzákeverjük a brokkolis mixet, összeforgatjuk a tésztával, a maradék brokkolirózsákkal, a félbevágott paradicsomokkal, majd kives... |
2010-04-14 19:31:34 |
|
|
|
|