|
|
|
... cukor és egy csipet só, 3 tojás sárgája, 5 dkg mazsola (de lehet mazsolátlan is)
1 dl langyos tejbe beletesszük a kávéskanálnyi cukrot és az élesztőt, majd meleg helyen megfuttatjuk. Ha kész, a liszt közepére öntjük és galuska keménységűre gyúrjuk (ez eddig a kovász). Ez után addig pihentetjük, amíg kétszeresére nem dagad. Ha megdagadt, akkor a három tojás sárgáját kike... |
2007-04-05 10:07:30 |
|
|
|
|
|
|
... forró vízbe mártjuk, majd kivesszük, hideg vízben lehűtjük, és eltávolítjuk a héját. Kettévágjuk, kikaparjuk a magjait, és a paradicsomhúst kockákra vágjuk. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk benne a paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, majd az egészet belekeverjük a rizsbe. Tányérra teszünk egy kupac rizst, mellé a szeletelt sültet, amit meglocsolunk a... |
2007-02-06 13:26:59 |
|
|
|
|
|
|
... órára beáztatjuk. Közben
a zöldségeket is megtisztítjuk, megmossuk. A vörös- és fokhagymát apróra,
a gyökérzöldségeket hasábokra vágjuk.
Elkészítés:
2. A hagymát megfuttatjuk 1 ek. forró olajon, majd rátesszük a körmöket, és bőven felengedjük vízzel. Kíméletesen főzzük, ha kell, pótoljuk a vizet.
3. Amikor a köröm félpuha, beletesszük a babot, ha kell, meg... |
|
2007-01-28 00:37:54 |
|
|
|
|
|
|
... elázzanak.
Ha a víz forrni kezd, sót teszünk bele, és kis adagokban kifőzzük a gnocchit. (Ha feljönnek a víz tetejére, egy forralás, és már szedhetjük is ki.)
Egy nagy serpenyőben megfuttatjuk a vajat, rádobjuk a zsályát (esetleg ebbe is tehetünk bazsalikomot, vagy más zöldfűszert, amit szeretünk), és erre szedjük ki a gnocchikat, majd kicsit átforgatjuk.
Ha szükség... |
|
2007-01-23 16:29:03 |
|
|
|
|
|
|
... hűlt, nagyon apróra összevágjuk. Közben megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A pórét finomra, a paprikát, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a pórét, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a ketchupot és a hús főzőlevéből 1 dl-t. Felforraljuk, beletesszük az összevágott húst. A tűzről l... |
2007-01-14 00:43:02 |
|
|
|
|
|
|
... finomliszt, 2 dl tejszín, kb. 1 liter húsleves, só, őrölt bors; a tetejére: 4 szelet kenyér, 10 dkg parmezán sajt.
1. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, az olvasztott vajon megfuttatjuk. A lisztet rászórjuk, fél percig pirítjuk, a tejszínnel és a húslevessel felengedjük.
2. Kis lángon 20 percig forraljuk. A kenyerek héját levágjuk, majd a szeleteket a sajttal... |
2007-01-14 00:40:09 |
|
|
|
|
|
|
... vaj, 1 db zsemle, 2 db tojás, 1 l víz, kapor, zsemlemorzsa
Elkészítése:
Felteszünk vizet forrni a gombócnak. Egy edénybe kevés vajat, majd zöldbabot rakunk, és megfuttatjuk. Vizet öntünk hozzá. A fogasfilét apróra vágjuk. A zsemlét tejszínbe áztatjuk, a kaprot szintén apróra vágjuk. A keverőtálba tesszük a fogast, a fokhagymát, a zsemlét, a tojást, a lisztet... |
2006-12-29 00:41:06 |
|
|
|
|
|
|
... só
kevés tej
ízlés szerint baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez
kb. 10 dkg vaníliás porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyúj... |
2006-12-22 14:56:43 |
|
|
|
|
|
|
... tojásra, 15 dkg margarinra, csipetnyi sóra, 1 kg sütőtökre, 1 nagyobb almára, 10 dkg porcukorra, 1 evőkanál mézre és 1 tojásra van szükségünk. Az élesztőt a langyos, cukros tejben megfuttatjuk, majd a liszttel, a tojással, a puha margarinnal és sóval lágy tésztává dagasztjuk. Két cipóba osztva langyos helyen a kétszeresére kelesztjük. Eközben a sütőtököt feldaraboljuk és megsütjük... |
2006-11-03 21:59:38 |
|
|
|
|