Belépés
Krumplileves bevert tojással
... babérlevél, egy csokor petrezselyem. A bevert tojáshoz: 1 ek. ecet, 4 tojás.

1. A zöldségeket és a krumplit megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk.
2. Az olajon megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 liter vízzel, sóval, borssal és a babérlevéllel felforraljuk.
3. Beletesszük a burgonyát és a szárzellert. Amikor a burgonya épp megpuhult, a...
2006-10-30 01:51:53
Bouillabaisse
... vágva
babérlevél
fokhagyma
sáfrány

bors
kakukkfű
2,5 dl fehérbor
7,5 dl hal-alaplé
3 evőkanálnyi olívaolaj

A hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, rétegesen belerakjuk a burgonyát, rá, az összetört paradicsomot, a halakat, majd a rákokat, a kagylót és a fűszereket. Ráöntjük a fehérbort és a hal alaplét. Felforraljuk és 15 p...
2006-10-29 11:48:22
Ratatuille
... vöröshagyma

bors
fokhagyma
1 csokor majoránna
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
1 szál friss rozmaring
olívaolaj

A hagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk majd a zöldségeket hozzáadva megpirítjuk, hozzátesszük a paradicsomot, jól felforraljuk., fűszerezzük.
Ajánlható: melegen köretként birkához, sültekhez, hidegen ped...
2006-10-29 11:46:54
Paprikás csirke krumplival
... lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra aprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. A combokat hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal - nehogy megégjen - kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott paradicsomot ...
2006-10-13 22:38:14
Narancskenyér
... narancslikőr
a sütemény mellé 5 dl narancsszorbet

A díszítéshez:
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

Az élesztőt és a cukrot 3 evőkanál vízben megfuttatjuk. A narancsot megmossuk, megszárítjuk, és a héját lereszeljük. A lisztet, a narancshéjat, a sót, 2 tojást és az élesztőt kézzel vagy robotgéppel meggyúrjuk, majd a maradék tojásokat is ...
2006-10-02 07:14:19
Gombás csirkebelsőség-leves
... belsőségeket megmossuk, letisztítjuk, összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát és a gombát kockákra vágjuk.

Elkészítés:
1. A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog, pótoljuk.
2. Amikor a zúza ...
2006-09-14 19:20:46
Szilvás pite
... héja
1 tojás
50dkg szilva
1 kávéskanál őrölt fahéj
a formázáshoz liszt
a tepsi kenésére margarin

az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, majd minden összetevőjét robottal összedolgozzuk cipóvá.
A tésztát kilisztezett tepsibe nyújtjuk...
A szilvákat félbe vágva, kimagozva szép egyenlet...
2006-09-05 23:24:18
Egybefont mákos-diós beigli
...
vaníliás cukor, fahéj, citrom-, narancshéj, mazsola, 1-2 kanál lekvár
Készíthetjük egyféle töltelékkel is, csak mákkal, vagy csak dióval.
Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, a lisztbe beleöntjük, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, hagyjuk egy órát kelni.
Elkészítjük a töltelékeket, ha mégsem maradt a beigliből. A legegyszerűbb, ha mindent szép...
2006-09-05 12:36:20
Édes-savanyú mártás
... Elkészítés:

1 dl vízben elkeverjük a kukoricalisztet, a mézet, a szójamártást, a paradicsomot és az ecetet. Felforraljuk, majd félretesszük.
Megforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd 1-2 percig pároljuk a répát, a zöldpaprikát és a gombát.
A zöldségekhez keverjük az uborkát és ráöntjük a mártást. Óvatosan keverve ...
2006-09-03 21:53:56
Tarka csirketál
... evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.

Elkészítése:

A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a csirkét rádobjuk, és fehéredésig sütjük. A borsót rászórjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a paprikát is beletesszük, ezzel éppen csak egye...
2006-08-30 18:15:49
1 2 3 ...............................98 99 ................147 148 ...............196 197 198 
Címkék: csokor petrezselyem, bevert tojáshoz, krumplit megtisztítjuk, olajon megfuttatjuk, babérlevéllel felforraljuk, olívaolajon megfuttatjuk, összetört paradicsomot, hagymát kevés, zöldségeket hozzáadva, forgónál kettévágjuk, hagymát megtisztítjuk, kicsumázott paprikával, combokat hozzáadjuk, pirospaprikát rászórjuk, cikkekre vágott, sütemény mellé, narancsot megmossuk, héját lereszeljük, élesztőt kézzel, maradék tojásokat, zöldségeket meghámozzuk, hagymát finomra, gombát kockákra, forró olajon, formázáshoz liszt, tepsi kenésére, meglangyosított tejbe, tésztát kilisztezett, szilvákat félbe, langyos tejben, lisztbe beleöntjük, többi hozzávalóval, órát kelni, zöldségekhez keverjük, húst tenyérnyi, csirkét rádobjuk, borsót rászórjuk, kevés vizet, kukoricalisztet, meglangyosított, csirkebelsőség, narancsszorbet, összedolgozzuk, megforrósítjuk, legegyszerűbb, bouillabaisse, babérlevéllel, megtisztítjuk, narancskenyér, pirospaprikát, aláöntésével, felforraljuk, megfuttatjuk, paradicsomot, összetevőjét,
© 2013 TVN.HU Kft.