|
|
|
... babérlevél, egy csokor petrezselyem. A bevert tojáshoz: 1 ek. ecet, 4 tojás.
1. A zöldségeket és a krumplit megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk.
2. Az olajon megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 liter vízzel, sóval, borssal és a babérlevéllel felforraljuk.
3. Beletesszük a burgonyát és a szárzellert. Amikor a burgonya épp megpuhult, a... |
2006-10-30 01:51:53 |
|
|
|
|
|
|
... vágva
babérlevél
fokhagyma
sáfrány
só
bors
kakukkfű
2,5 dl fehérbor
7,5 dl hal-alaplé
3 evőkanálnyi olívaolaj
A hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, rétegesen belerakjuk a burgonyát, rá, az összetört paradicsomot, a halakat, majd a rákokat, a kagylót és a fűszereket. Ráöntjük a fehérbort és a hal alaplét. Felforraljuk és 15 p... |
|
2006-10-29 11:48:22 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
só
bors
fokhagyma
1 csokor majoránna
1 csokor kakukkfű
1 csokor petrezselyem
1 szál friss rozmaring
olívaolaj
A hagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk majd a zöldségeket hozzáadva megpirítjuk, hozzátesszük a paradicsomot, jól felforraljuk., fűszerezzük.
Ajánlható: melegen köretként birkához, sültekhez, hidegen ped... |
2006-10-29 11:46:54 |
|
|
|
|
|
|
... lefejtjük, eldobjuk, majd a combokat a forgónál kettévágjuk, és enyhén besózva félrerakjuk. A hagymát megtisztítjuk, a kicsumázott paprikával együtt finomra aprítjuk, majd az olajon megfuttatjuk. A combokat hozzáadjuk, fehéredésig sütjük. A pirospaprikát rászórjuk, elkeverjük, és azonnal - nehogy megégjen - kb. 3 deci vízzel fölengedjük. A cikkekre vágott paradicsomot ... |
|
2006-10-13 22:38:14 |
|
|
|
|
|
|
... narancslikőr
a sütemény mellé 5 dl narancsszorbet
A díszítéshez:
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
Az élesztőt és a cukrot 3 evőkanál vízben megfuttatjuk. A narancsot megmossuk, megszárítjuk, és a héját lereszeljük. A lisztet, a narancshéjat, a sót, 2 tojást és az élesztőt kézzel vagy robotgéppel meggyúrjuk, majd a maradék tojásokat is ... |
|
2006-10-02 07:14:19 |
|
|
|
|
|
|
... belsőségeket megmossuk, letisztítjuk, összevágjuk. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, a hagymát finomra, a répát és a gombát kockákra vágjuk.
Elkészítés:
1. A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a zúzát és a szívet. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés víz aláöntésével lefedve pároljuk. Ha a víz elpárolog, pótoljuk.
2. Amikor a zúza ... |
2006-09-14 19:20:46 |
|
|
|
|
|
|
... héja
1 tojás
50dkg szilva
1 kávéskanál őrölt fahéj
a formázáshoz liszt
a tepsi kenésére margarin
az élesztőt a meglangyosított tejbe morzsoljuk, és megfuttatjuk 7 dkg cukorral és liszttel, majd minden összetevőjét robottal összedolgozzuk cipóvá.
A tésztát kilisztezett tepsibe nyújtjuk...
A szilvákat félbe vágva, kimagozva szép egyenlet... |
2006-09-05 23:24:18 |
|
|
|
|
|
|
...
vaníliás cukor, fahéj, citrom-, narancshéj, mazsola, 1-2 kanál lekvár
Készíthetjük egyféle töltelékkel is, csak mákkal, vagy csak dióval.
Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, a lisztbe beleöntjük, a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk, hagyjuk egy órát kelni.
Elkészítjük a töltelékeket, ha mégsem maradt a beigliből. A legegyszerűbb, ha mindent szép... |
2006-09-05 12:36:20 |
|
|
|
|
|
|
... Elkészítés:
1 dl vízben elkeverjük a kukoricalisztet, a mézet, a szójamártást, a paradicsomot és az ecetet. Felforraljuk, majd félretesszük.
Megforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd 1-2 percig pároljuk a répát, a zöldpaprikát és a gombát.
A zöldségekhez keverjük az uborkát és ráöntjük a mártást. Óvatosan keverve ... |
2006-09-03 21:53:56 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.
Elkészítése:
A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a csirkét rádobjuk, és fehéredésig sütjük. A borsót rászórjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Amikor már majdnem kész, a paprikát is beletesszük, ezzel éppen csak egye... |
2006-08-30 18:15:49 |
|
|
|
|