|
|
|
... beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztá... |
2011-02-06 07:22:14 |
|
|
|
|
|
|
... levével, vagy annyi tejjel, hogy kenhető legyen, belecsöpögtetve egy kis rumot vagy rumaromát is. A formában a tésztára simítjuk. Sűrűn belenyomkodju... |
|
2011-02-05 15:22:16 |
|
|
|
|
|
|
...
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, géppel jól kihabosítjuk, majd az egyik piskótalapot a tortakarika aljára helyezzük, és rákenjük a krém felét. A csokoládét megolvasztjuk, a meggyszemek felét egyenként belemártjuk (tegyünk félre a díszítéshez!), és a túrótöltelékbe nyomjuk. Végül rákenjük a maradék krémet is. A másik piskótalapból szíveket szúrunk ki, és körben elhelyezz... |
2011-02-03 18:07:30 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín, 20 dkg darált dió, 10 dkg porcukor,
- 1 cs. vaníliás cukor, 1 dl rum.
Díszítés:
- 1 cs. tejszínízű habpor, 1,5 dl tej, durvára vágott dió,
- félretett meggyszemek, tortabevonó csoki.
Elkészítése:
A piskótáját én előző nap megsütöm.
A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket egy csipet sóval berakom a hűtőbe.
A sárg... |
|
2011-02-01 10:39:48 |
|
|
|
|
|
|
... tojásokat a cukorral sűrűre főzzük, mikor a krém kihűlt, hozzáadjuk a margarint. Jól kikeverem a krémet.
Összeállítás: A piskótalapra rákenjük a krém felét, rárakjuk a kimagozott meggyszemeket, majd a meggyszemekre rákenjük a megmaradt krémet.
Máz: Csoki mázzal vonjuk be. Én úgy szoktam, hogy a csokit vajjal felolvasztom vízgőz felett és evőkanállal rácsurgatom a süti ... |
|
2011-01-27 09:21:10 |
|
|
|
|
|
|
... nem forró margarint. Ezután hozzákeverem a habfixet, és beleforgatom a kemény tejszínhabot.
A krémet rákenem a piskótalapra, és a tetejét kirakom a... |
2011-01-15 00:19:56 |
|
|
|
|
|
|
... a rummal ízesítem, és lazán belekeverem a tejben megáztatott és langyosra melegített, átszűrt zselatint. Ezt a... |
2011-01-15 00:03:42 |
|
|
|
|
|
|
... sütőporral, porcukorral és a reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, beleszórjuk a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta és ráhintjük a maradék lisztet. A habosra felvert tojást és a tejet összekeverjük, és egyenletesen rálocsoljuk a tésztára. Megöntözzük olajjal, és előmelegített sütőben ... |
2011-01-11 21:30:24 |
|
|
|
|
|
|
Ez a foszlós, könnyű, mégis kiadós, eredetileg osztrák húsvéti kalács magáért beszél ahogy a tésztában kihívóan, de nem tolakodóan hullámzik a marcipán, ahogy a pirosló-vöröslő meggyszemek csábosan kikandikálnak a tészta fehérségéből, ahogy aranybarnára sült tetejét beborítja a mandulaforgács.
Hozzávalók (1 ka... |
2011-01-07 12:23:06 |
|
|
|
|
|
|
... dl a meggybefőtt levéből, rummal ízesítve
Díszítéshez:
2 dl habtejszín vagy a krém maradékából használok
a díszítésre.
meggyszemek
durvára vagdalt dió
Elkészítés:
A tortalaphoz a 8 tojás fehérjét felverjük, hozzáadjuk a 4 kanál cukrot, kemény habot verünk belőle.... |
2011-01-05 15:33:29 |
|
|
|
|