Regisztráció  Belépés
Görög tökfasírt
Friss zsenge tököket meghámozunk, 1 kg tökhúsra lesz szükségünk. A megpucolt, megmosott, lecsepegtetett tököket reszeljük le,sózzuk meg és helyezzük egy szűrőre, hogy a levét ki tudja engedni.Kb 1 órát hagyjuk így, majd nyomkodjuk ki a maradék levet és adjunk hozzá 25 dkg reszelt fetát, 2 tojást, 1 csokor petrezselymet, borsot, 1 teáscsésze zsemlemorzsát. Gyúrjuk össze, ha nem elég...
2018-06-13 07:17:08
Városlődi tejfeles krumplileves
...50 deka krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Teszünk bele 1 szál zöldséget, 1 szál sárgarépát, zöldség és zelleri zöldjét és egy babérlevelet. Amikor minden megpuhult, 2 deka zsírból és 2 deka lisztből világos rántást készítünk. A rántásba egy kis hagymát is darabolhatunk. Ha kész, felengedjük és a levesbe öntjük. Egy maroknyi tésztát is főzhetünk bele (ep...
2018-06-11 11:17:23
9 vendégváró saláta recept!
... nappal hamarabb csináljuk meg, hogy jól beérjen. Teával, önálló vacsorának is tálalhatjuk.
------------------------------------ -----------
Uborkasaláta
Fél kg uborkát meghámozunk, a két végét levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, a sóban kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk és ecetes, cukros vízzel hígított páclébe rakjuk. Aki szereti, az karikákra ...
2018-05-19 13:18:27
Magyar nemzeti leves / Hamis gulyásleves
... Ételeink régen és most
Hamis gulyásleves régen és most

Magyar nemzeti leves (eredeti szöveg szerint) egykor
Nyolcz darab meglehetős nagyságú nyers burgonyát meghámozunk, tisztán
megmossuk, ezután szépen koczkára vágva egy kaszerolba tesszük, s hat
dekagram friss vajjal puhára pároljuk. Ezalatt egy darab középnagyságu
vörösh...
2018-02-21 13:55:15
Krumplis-bere/
... adni.


Hozzávalók:
burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)
Elkészítése

Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vá...
2018-02-13 22:48:41
Darafelfújt ananászlekvárral
... bele.

Amikor elkészült, tojást adunk hozzá, és kivajazott sütőedénybe helyezzük. Betesszük a sütőbe.

Amíg készül a felfújt, elkészítjük az ananászlekvárt. Friss ananászt meghámozunk, apró darabokra vágjuk fel. Cukorszirupba tesszük, beleöntjük a vaníliás cukrot.

Tálalásnál kivesszük a fejfújtunkat a sütőformából, felszeleteljük, egy szeletet a tány...
2018-01-22 15:45:11
Ezt a receptet
... burgonya
liszt
tej
tojás
olaj (a mennyiség mindig a tepsi nagyságának függvénye)

Elkészítése


Pár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl nagyok a közök, akkor kisebbre vágott darabok...
2017-06-02 04:37:25
Váncza Kincses Receptkönyv
... tésztagolyócskát nyomva sütjük. Sütés után gyengén cukrozzuk vanilin-szórócukorral. Igen kiadós teasütemény.

Bundás alma (hidegen is kitűnő)
6-8 darab szebb téli almát gondosan meghámozunk, keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és közepükből kis késsel a csutkát kiemeljük. Így gondos munkával szép koszorúkat kapunk, melyeket 1 csomag Váncza-vanilincukorból, 2...
2017-04-04 11:08:12
9 vendégváró saláta recept! Egyik jobb, mint a másik :)
... párizsival elkészített burgonyasalátát legalább 1 nappal hamarabb csináljuk meg, hogy jól beérjen. Teával, önálló vacsorának is tálalhatjuk.

Uborkasaláta

Fél kg uborkát meghámozunk, a két végét levágjuk. Utána vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, a sóban kissé állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk és ecetes, cukros vízzel hígított páclébe rakjuk. Aki szereti, az k...
2017-02-23 09:10:32
CSALÁN RECEPTEK - Gyógyhatású alapreceptek
... levélnyelektől, bő vízben többször megmossuk. Lobogó, forró vízzel leforrázzuk, majd hideg vízben lehűtjük, és szűrjük. A csalánt éles késsel apróra vágjuk. 9 száraz, vagy szikkadt zsemlét meghámozunk, lereszeljük. A csalánt sóval, csipetnyi őrölt zöldborssal, vagy borsikafűvel, őrölt szerecsendióval ízesítjük és összekeverjük 4 dkg biomargarinnal, majd a zsemlereszelékkel, két ev...
2017-02-22 07:25:40
1 2 3 .....20 21 ...31 32 ..40 41 42 
Címkék: Váncza Kincses Receptkönyv, CSALÁN RECEPTEK, maradék levet, levesbe öntjük, maroknyi tésztát, sóban kissé, mennyiség mindig, tepsi nagyságának, tepsit gazdagon, krumpli szeleteket, vaníliás cukrot, csutkát kiemeljük, csalánt éles, csalánt sóval, ananászlekvárral, tésztagolyócskát, vanilincukorból, burgonyasalátát, szerecsendióval, ananászlekvárt, felszeleteljük, biomargarinnal, lecsepegtetett, levélnyelektől, belehelyezzük, darabolhatunk, petrezselymet, összekeverjük, szórócukorral, középnagyságu, cukorszirupba, zsemlemorzsát, kinyomkodjuk, uborkasaláta, sütőformából, krumplileves, fejfújtunkat, alapreceptek, borsikafűvel, babérlevelet, kiolajozzuk, meghámozunk, gulyásleves, tálalhatjuk, receptkönyv, teasütemény, darafelfújt, sütőedénybe, elkészítése, elkészítjük, felengedjük, nagyságának, leforrázzuk, zöldborssal, gyógyhatású, elkészített, lereszeljük, vacsorának, vendégváró, szeletekre, sárgarépát, teáscsésze, beleöntjük, megszórjuk, kivajazott, szeleteket, keresztben, kaszerolba, közepükből, koszorúkat, párizsival,
© 2013 TVN.HU Kft.