Regisztráció  Belépés
Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából kiállítás nyílt az MNG-ben
... mondta el Szücs György, a Magyar Nemzeti Galéria tudományos főigazgató-helyettese a megnyitón.
A festő munkássága kapcsán kiemelte: a 19. században Madarász Viktornak is élete meghatározó pillanata volt, amikor részt vett az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban. Egész életművére ez a függetlenségi, Habsburg-ellenes szemlélet nyomta rá bélyegét.

Mint mondta, Ma...
2017-10-19 14:43:27
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormány a Kühne + Nagel Magyarországgal
...
Magyar Levente az aláírási ceremónián hangsúlyozta: a logisztika a magyar nemzetgazdaság egyik meghatározó ágazata, amit talán mindennél beszédesebben bizonyít, hogy a miniszterelnök az elmúlt napokban két nagy logisztikai központot adott át személyesen. A szállítmányozás, raktározás területén mintegy 300 ezren dolgoznak, a szektor éves bruttó hozzáadott értéke lassan megköze...
2017-10-19 14:34:00
NGM: változatlanul stabil az államháztartás
... hátterében a kincstár és a pénzforgalmi szolgáltatók magasabb befizetése áll.
Az állami vagyonnal kapcsolatos befizetések szeptember végi összege 237,4 milliárd forint volt, amelynek meghatározó tétele, 149,8 milliárd forint a termőföld-értékesítésből származott.

A központi alrendszer kiadásai között az uniós kifizetések mellett jelentős mértékben emelkedtek a laká...
2017-10-19 13:26:40
Varga Mihály: a nemzeti érdekekre alapozott pénzügypolitika segítheti Magyarország fejlődését
... követtek, amely a legnehezebb helyzetekben is Magyarország érdekeit szolgálta, történelmi igazolásául annak, hogy a nemzeti érdekekre alapozott pénzügypolitika a gazdasági fejlődésben is meghatározó szerepet játszik.
Varga Mihály a korabeli pénzintézetről elmondta: a kormány számára példaértékű az a hazafias szemlélet, amely a MÁH történetéből kiolvasható, a bank Magyarország...
2017-10-19 12:52:45
Krónika 3. rész (zárszámadás)
... gazdasági növekedés szerkezete hosszú távon fenntartható, azt segíti a háztartások növekvő fogyasztása és az is, hogy 3,4 százalékkal bővült a foglalkoztatás. Az export 2016-ban is meghatározó volt, tavaly rekordot döntött a külkereskedelmi többlet - mutatott rá.
Üdvözölte a szürke- és feketegazdaság ellen tett kormányzati lépéseket, továbbá a béremeléseket és adócsökkentések...
2017-10-19 12:52:13
Nosztalgia
...

Bizony a nosztalgia , amely oly sok kérdést
vet fel bennünk , az amiben felnőttünk , ami
nagyon sok mindenben meghatározója mostani
életünknek . valóságosan a múlttá lesz , elillan
egyszer az időben visszahozhatatlanul .
Ezért azon kapjuk magunkat , hogy örömmel
újra hallgatjuk a régi zenéket , szívesen olvassuk
az olcsó ...
2017-10-18 18:57:04
Gyülekezeti elöljáró
..."A gyülekezetnek olyan meghatározott tulajdonságok alapján kell eldöntenie, kit akar Isten vezető szolgálatában látni, amelyeket az Úr világosan lefektetett a Bibliában. Az elöljárókat nem az üzleti világban szerzett ismereteik alapján választják, sem a pénzügyek terén mutatott képességeik, sem ismertségük, sőt még csak velük született vezetői képességeik szerint sem. Azért esik rá...
2017-10-18 17:58:05
A V4-ek támogatják az európai külső határok megvédésére irányuló kezdeményezéseket
... nemrégiben lezárult lengyel elnökség során ambiciózus haderőfejlesztési programot fogadtak el, amelynek fontos eleme a lengyel haderő létszámának megduplázása, hiszen a "keleti vonal" meghatározó szereplői kívánnak lenni. Megjegyezte, hogy a társországok biztonságára is figyelnek, amit tovább erősít a V4-ek 2019-re felállítandó közös harccsoportjainak terve.
Tomasz Szatkowski...
2017-10-18 15:13:11
Hangfoglaló Program néven működik tovább a Cseh Tamás Program
... Cseh Tamás családjának, amiért indulása óta támogatták a programot és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül engedélyezték a név használatát, amivel a századvég hazai zenei kultúrájának meghatározó művészére, egy korszak idoljára emlékezhettünk" - közölte az NKA Igazgatósága szerdán az MTI-vel.
Mint az NKA közleménye hangsúlyozza, az NKA Cseh Tamás Programja 2014. május 12-én in...
2017-10-18 15:12:47
Lázár János: a közlekedés fejlesztése az életminőség-javítás egyik legfontosabb feltétele
... Emlékeztetett: a kabinet stratégiai célja, hogy a Közép-európai régió vezető gazdasági-társadalmi hatalma legyen az ország. Ehhez elengedhetetlen a versenyképes gazdaság, amelynek egyik meghatározó szegmense a közlekedési infrastruktúra. Az ehhez szükséges kormányzati döntések megszülettek, a beruházások részben tervezési, részben már kivitelezési szakaszban vannak.
A követk...
2017-10-18 15:02:37
1 2 3 .............1339 1340 .......2009 2010 ......2677 2678 2679 
Címkék: Madarász Viktor, Nagel Magyarországgal, Varga Mihály, Hangfoglaló Program, Cseh Tamás Program, Lázár János, Szücs György, Magyar Nemzeti Galéria, Madarász Viktornak, Magyar Levente, Tomasz Szatkowski, Cseh Tamás, Cseh Tamás Programja, nemzeti érdekekre, európai külső, közlekedés fejlesztése, festő munkássága, 1848-49-es forradalom, aláírási ceremónián, magyar nemzetgazdaság, elmúlt napokban, szektor éves, pénzforgalmi szolgáltatók, állami vagyonnal, központi alrendszer, uniós kifizetések, legnehezebb helyzetekben, gazdasági fejlődésben, korabeli pénzintézetről, kormány számára, bank Magyarország, háztartások növekvő, export 2016-ban, külkereskedelmi többlet, amiben felnőttünk, régi zenéket, gyülekezetnek olyan, üzleti világban, pénzügyek terén, lengyel haderő, társországok biztonságára, századvég hazai, korszak idoljára, kabinet stratégiai, versenyképes gazdaság, közlekedési infrastruktúra, ehhez szükséges, beruházások részben, szabadságharcban, magyarországgal, adócsökkentések, elengedhetetlen,
© 2013 TVN.HU Kft.