|
|
|
... vízzel, az olajjal elkevert reszelt sárgarépával és a liszttel összedolgozzuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 12 percig sütjük. Cukorral meghintett konyharuhára borítjuk, és a sütőpapír lehúzása után hűlni hagyjuk. A túrót a porcukorral, a vaníliavelővel és a citromlével kikeverjük, majd beleforgatjuk a habfixálóval kemény habbá felve... |
2010-03-02 17:16:55 |
|
|
|
|
|
|
... négyszög alakban enyhén lisztezett gyúródeszkára terítjük, vékonyan megkenjük margarinnal, megszórjuk csokoládéreszelékkel, majd a megmaradt lapokkal lefedjük. A tésztát a (kikent, vízzel meghintett) sütőlemeznél valamivel nagyobbra nyújtjuk, majd ráhelyezzük. A sütőlemez fölé nyúló, befelé hajtott tésztaszélekből peremet formálunk. A tésztalapot villával több helyen megszurkáljuk... |
|
2010-03-02 17:02:55 |
|
|
|
|
|
|
... sonkát.
A tésztát főzd ki sós vízben, csöpögtesd le, és forgasd a tejfölös masszába. Végül keverd hozzá a tojásfehérjéből nyert kemény habot.
Ezt töltsd egy kivajazott, morzsával meghintett tepsibe, és előmelegített sütőbe, és 30 percig süsd.
Tálalás előtt hagyd kicsit pihenni, hogy szebben lehessen szeletelni.
... |
2010-03-01 09:15:25 |
|
|
|
|
|
|
... cukrot keverünk bele. Azután hozzávegyítünk 3 dl tejszínhabot, 30 dkg lisztet és csipet vaníliát. Nyomózsák segítségével piskóta alakokat formázunk vajjal vékonyan kikent és lisz... |
|
2010-02-28 10:20:57 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárgája, 10 dkg tortabevonó csokoládé.
Elkészítés:
A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliáscukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük. ( A tepsi mérete lehetőleg 24x40 cm legyen.) Zsemlyeszínűre sütjük.
A krémhez a vajat, a porcukrot,és a vaníliáscukrot a tojássárgákkal kikeverjük. A tortabe... |
|
2010-02-26 17:01:50 |
|
|
|
|
|
|
... lisztezett deszkán gyúrjuk át. Pihentesük legalább fél órán keresztül a hűtőben.
Lisztezett deszkán gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki fél centi vastagságúra. Vajjal kikent és liszttel meghintett peremes piteformát béleljünk ki a tésztával, majd töltsük meg a langyosra kihűlt töltelékkel.
Töltelékhez reszeljük le a meghámozott almát és birsalmát, tegyük egy nagyobb lábasba, ... |
2010-02-23 00:59:22 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk. A liszthez hozzátesszük a már kihűlt pirított hagymát, a felfutott élesztőt és a megmaradt, langyos tejet. A tésztát alaposan kidolgozzuk, ezután cipóba formálva, liszttel meghintett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán ismét átgyúrjuk, 12 darabra vágjuk, és zsemle ... |
2010-02-16 07:44:39 |
|
|
|
|
|
|
... rudacskák
Hozzávalók: 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 egész tojás, 1 tojásfehérje, 7 dkg nagyon finom porcukor.
A diót, a 15 dkg porcukrot és a tojást összeállítjuk és finom morzsával meghintett deszkán kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk. Igen ragadós lesz, ezért a deszkát zsemlemorzsával hintsük meg!
A bevonathoz a tojásfehérjét a 7dkg porcukorral, pár csepp citr... |
2010-02-15 17:05:58 |
|
|
|
|
|
|
... áttörjük. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a cukrot, a reszelt citromhéjat, a durvára vágott diót és a vörösbort, amibe előre beáztattuk a mazsolát is. Kivajazott, m... |
2010-02-13 18:49:03 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a citrom l... |
2010-02-13 17:13:43 |
|
|
|
|