Regisztráció  Belépés
Zöldséges húsgombócleves
... amíg a levest feltesszük.

Felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a finomra aprított hagymákkal magas hőfokon néhány percig enyhén sózva, borsozva dinszteljük. Meghintjük liszttel, őrölt paprikával, felengedjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk, elkeverjük - hogy a letapadt liszt feloldódjék és ne maradjon csomós. Lestyánnal, zeller zöldjével, borssal, chilivel íze...
2017-12-13 23:29:17
Karácsonyi receptek
... gesztenyepürével megtöltjük. Kiflialakra formáljuk, tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, 20-30 percig pihentetjük, kelesztjük, és mérsékelten meleg sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsült, meghintjük vaníliás porcukorral.

Karácsonyi kalács
50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 15-20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés só, 1 evőkanál rum, 2 egész tojás, 1 cit...
2017-12-12 10:23:28
Csirkemájas hamis rizottó
... megpirítunk. Belerakjuk a májat, megszórjuk borssal, majorannával, pár percig sütjük. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a kockára vágott paradicsomot, megsózzuk, egy kis ételízesítővel meghintjük, és 10 percig pirítjuk.

A rizs tetejére szedve tálaljuk.

...
2017-12-08 23:20:53
Salzburgi galuska
... tojáshabból és az oldalánál óvatosan beletöltjük a tejszínt. Előmelegített 200 fokos sütő...
2017-12-03 20:10:53
Csirkés tésztarakottas maradékból
... tűzálló tálba terítjük.
A húst falatnyi darabokra vágjuk, és a tésztára szórjuk. Ráöntjük a tejszínt, megsózzuk és megborsozzuk, majd az egészet alaposan összekeverjük. Meghintjük a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.



PATAKY KRISZTINA
Szerkesz...
2017-12-01 22:21:44
Céklás rizottó
... célra a továbbiakban lehet vizet használni, vagy akár a mozzarella sajt áztató levét.

Ha a rizs megfőtt, hozzákeverjük a felkockázott céklát és a mozzarella sajtot, majd meghintjük petrezselyemzölddel. Pár percig főzzük.

Darált dióval és további petrezselyemmel tálaljuk.

...
2017-11-30 23:08:12
Pityőke
... perc - Összekeverjük a lisztet a kristálycukorral, a szódabikarbónával és az aludttejjel (folyós legyen, inkább híg, mint túl sűrű). Egy órát pihentetjük, majd zsírozott tepsibe öntjük. Meghintjük vastagon cukrozott dióval. Kockákra vágjuk képzeletben, és mindegyikre rakunk egy egy kupac szilvalekvárt. Forró (170-180 fokos) sütőbe toljuk, menet közben csökkentjük a hőmérsékletet. ...
2017-11-26 13:34:41
Csokis tiramisu szelet
... kávéval.
A fólia széleit a piskótára hajtjuk, és a hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap a desszertet kiborítjuk a formából, eltávolítjuk ró...
2017-11-25 23:46:17
Zöldséges-tojásos fasírttekercs
... sütőpapíron négyszögletes alakúra, kb. ujjnyi vastagra ellapogatjuk a tepsi hosszához igazítva.

A darabolt tojás felét rászórjuk, majd a paprika, a zöldborsó és a répa felét is. Meghintjük a sajt felével. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk a tölteléket.
A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne l...
2017-11-25 20:04:33
Magyaros tepsis krumpli
... tejjel, és felforraljuk.
Egy nagyobb méretű tűzálló edénybe (vagy tepsibe) rétegezzük a nyers krumpliszeleteket, a kolbászt, a szalonnát és a sonkát. Minden réteget megsózzuk, meghintjük liszttel, és meglocsoljuk a hagymás-paprikás tejjel. Így megy ez egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére lisztet szórunk, majd hagymás-paprikás tejet öntünk.
...
2017-11-24 23:39:50
1 2 3 ...............374 375 ........561 562 ........748 749 750 
Címkék: PATAKY KRISZTINA, levest feltesszük, aprított zöldségeket, finomra aprított, letapadt liszt, csíkokra vágott, kockára vágott, rizs tetejére, oldalánál óvatosan, húst falatnyi, tésztára szórjuk, egészet alaposan, reszelt sajttal, továbbiakban lehet, mozzarella sajt, rizs megfőtt, felkockázott céklát, mozzarella sajtot, órát pihentetjük, fólia széleit, piskótára hajtjuk, hűtőbe tesszük, desszertet kiborítjuk, tepsi hosszához, darabolt tojás, répa felét, sajt felével, tenyerünkkel kicsit, sütőpapír segítségével, hosszabbik oldalról, nagyobb méretű, nyers krumpliszeleteket, hagymás-paprikás tejjel, tetejére lisztet, gesztenyepürével, kristálycukorral, petrezselyemmel, tésztarakottas, tesztarakottas, húsgombócleves, ételízesítővel, előmelegített, hozzákeverjük, négyszögletes, szilvalekvárt, hőmérsékletet, összekeverjük, fasírttekercs, megnyomkodjuk, továbbiakban, ellapogatjuk, megnyomkodva, megborsozzuk, tenyerünkkel, eltávolítjuk, segítségével, meglocsoljuk, felforraljuk, felkockázott, majorannával, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.