Regisztráció  Belépés
Kevert cseresznyés-meggyes lepény
... habbá verjük, 1/3 részét alaposan, a 2/3 részét pedig óvatosabban a masszába forgatjuk.
A a piskótaszerű tésztát egy 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Meghintjük a gyümölcsökkel és megszórjuk a nádcukorral.



180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 50-60 percre,...
2017-10-18 22:59:29
Palócleves csirkehússal
... felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk benne, hozzátesszük a kockára vágott húst, rövid ideig pirítjuk. Majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, meghintjük őrölt köménnyel, és beletesszük a babérlevelet, majd felöntjük 1,5 l vízzel, és lefedve főzzük.

A félig megpuhult húshoz adjuk hozzá a burgonyát, a répát és a zöldbabot, le...
2017-10-18 22:51:53
Klasszikus francia hagymaleves
... só
bors

Elkészítés

Az olajat felforrósítjuk, és közepes lángon 10 percig pirítjuk rajta a megtisztított, vékonyan felkarikázott hagymát. Azután meghintjük a liszttel, és kissé lepirítjuk.
Felöntjük a borral, valamint 1 l vízzel, majd hozzáadjuk a húsleveskockákat, és addig kevergetjük, amíg azok feloldódnak. Megsózzuk, megborsoz...
2017-10-13 23:03:06
Karfiolkrémleves sajtos pirítóssal
... pirítjuk, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd kis lángon az egészet puhára főzzük.

A bagettet felszeleteljük, és elrendezzük a kenyérkarikákat egy tepsiben, meghintjük a reszelt sajttal, és 190 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.

A levest botmixerrel pürésítjük, majd a tejszínnel gazdagítjuk. Végül sózzuk és borsozzuk, ízlés szerint, majd a...
2017-10-12 23:05:00
Fontos Gundel - fogás : a Feszty - bifsztek
... magyar
szakácskönyvében is szerepel .
" Érett bélszínből legalább 220 grammos szeleteket vágunk , 3 - 4 nappal
előbb kevés mustárral megkenjük , olajba mártjuk , meghintjük törött borssal ,
és egymásra helyezve a hűtőbe tesszük . Sütés előtt a húsok mindkét oldalát
fűszerpaprikával elkevert sóval hintjük meg , majd 4 - 4 helyen párhuzamosan ,...
2017-10-12 10:27:50
Jókai-bableves
... megsütjük, majd kivesszük, és vékony karikákra vágjuk. Ha a bab megpuhult, a kolbászzsírral és a liszttel világos rántást készítünk az apróra vágott vöröshagymával. Az utolsó pillanatban meghintjük a fűszerpaprikával és aprított petrezselyemzölddel. Ha a leves a rántással felforrt, a tejföllel behabarjuk. Végül csipetkét főzünk bele, és a kolbászkarikákkal együtt felforraljuk. Tál...
2017-10-10 22:23:51
almás pite
... tésztalapot is villával megszurkáljuk.
E...
2017-10-10 08:41:17
Csirkeraguleves
... sárgarépát, petrezselymet és karalábét, majd belerakjuk a feldarabolt gombát is. 3-4 perc pirítás után rátesszük a csirkemellcsíkokat, és addig sütjük, amíg kifehéredik.
Meghintjük a kurkumával, majd felengedjük 1,5 liter forró vízzel (vagy csirkealaplével). Megsózzuk, belerakjuk a felvágott krumplidarabokat, hozzáadjuk a paradicsomot és a lestyánt is, majd kis lángon...
2017-10-09 23:34:54
Pulykamelles avokádós fusilli
... olívaolaj

Elkészítés

A tésztát bő vízben kifőzzük, olajjal meglocsoljuk, átkeverjük, félretesszük.
A pulykamellet falatnyi kockára vágjuk, sóval, borssal meghintjük, és forró serpenyőben kevés olajon aranybarnára sütjük, miközben hozzáadjuk az áttört fokhagymát is.
A tésztát serpenyőbe tesszük, a citrom reszelt héját és levét...
2017-10-07 23:46:53
Pastitzio – húsimádó rakott tészta görögösen
... kevés reszelt szerecsendió
10 dkg feta sajt

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, felkockázzuk, 2 evőkanál olívaolajon egy serpenyőben elkezdjük dinsztelni, majd meghintjük a cukorral és a kakukkfű leveleivel, pár percig karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és a paradicsompürét, átkeverjük és kicsit lepirítjuk. Ezután a darált húst és a ...
2017-10-04 14:43:13
1 2 3 ...............373 374 ........559 560 .......745 746 747 
Címkék: Fontos Gundel, masszába forgatjuk, hagymát üvegesre, kockára vágott, félig megpuhult, olajat felforrósítjuk, egészet puhára, bagettet felszeleteljük, reszelt sajttal, levest botmixerrel, tejszínnel gazdagítjuk, hűtőbe tesszük, húsok mindkét, liszttel világos, apróra vágott, utolsó pillanatban, rántással felforrt, tejföllel behabarjuk, kolbászkarikákkal együtt, feldarabolt gombát, felvágott krumplidarabokat, pulykamellet falatnyi, áttört fokhagymát, tésztát serpenyőbe, citrom reszelt, hagymát meghámozzuk, serpenyőben elkezdjük, kakukkfű leveleivel, finomra vágott, darált húst, húsleveskockákat, karfiolkrémleves, fűszerpaprikával, krumplidarabokat, szakácskönyvében, pirospaprikával, karamellizáljuk, csirkeraguleves, csirkealaplével, paradicsompürét, kenyérkarikákat, felforrósítjuk, kolbászzsírral, felszeleteljük, vöröshagymával, gyümölcsökkel, előmelegített, megtisztított, petrezselymet, megszurkáljuk, felkarikázott, felforraljuk, csirkehússal, hozzátesszük, paradicsomot, szerecsendió, aranyszínűre,
© 2013 TVN.HU Kft.