|
|
|
... merőlegesen bevagdossuk, és kissé megborsozzuk. Teflon serpenyőben, öt deka vajon mindkét felükön megsütjük, forró tálra fektetjük, és finomra vágott fokhagymával meg petrezselyemmel gazdagon meghintjük. (Dalmáciában többnyire parázs fölött, olajjal megkent roston sütik, és sütés közben egy kevés olajjal meg meglocsolják.) Salátát és mustárt kínálnak hozzá.
Dalmát szele... |
2011-01-13 13:17:12 |
|
|
|
|
|
|
... borda, 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.
Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel. Külön pároljuk a... |
2011-01-10 17:23:12 |
|
|
|
|
|
|
... bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika.
A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, amelyet ugyanakkora laskára vág... |
2011-01-10 14:54:18 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír.
A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztí... |
2011-01-10 13:41:21 |
|
|
|
|
|
|
... olajban a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, a lábosból kiemeljük. A visszamaradó olajban közepes lángon, kevergetve aranysárgára sütjük a finomra vágott hagymát, a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük és azonnal - mielőtt a paprika megéghetne - felöntjük 5 dl vízzel. 1 kiskanál sót beleszórunk, a présen áttört fokhagymával és az őrölt köménnyel fűszerezzük. A paprikát kic... |
2011-01-10 13:15:52 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe tesszük. Rásimítjuk a világos krémet és 1 órára visszatess... |
2011-01-08 08:31:20 |
|
|
|
|
|
|
... vajjal és 30 dkg porcukorral.
Ezzel a krémmel megtöltj... |
2011-01-06 14:18:59 |
|
|
|
|
|
|
... kimossuk,azután mindegyik saláta fejét négy részre vágjuk és forró sós vízben tesszük,melyben 1o-15 percig hagyjuk főni.A vizet lecsepegtetjük róla és egy lábasban forró vajba tesszük,meghintjük egy kevés liszttel,3-4 deci tejfelt öntünk rá,mellyel egyszer felforr és a hús mellé főzeléknek tálaljuk.
Leginkább a párolt-marha és a frissen sült borjú-húsokhoz illik.
#885|... |
2010-12-06 09:07:59 |
|
|
|
|
|
|
... forrásban lévő vízbe tesszük. (ne szabad, hogy nagyon forrjon a víz!) Amikor a gombócok feljönnek a víz tettejére, akkor kiszedjük őket és pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd porcukorral meghintjük. A tejfölös öntettel tálaljuk.
#2950
2011. augusztus 4. 22:03
Előzmény Igaz Györgyné [Julika] 2011. augusztus 4. 00:05
Válaszolj!
|... |
2010-12-03 21:03:05 |
|
|
|
|