Belépés
D betűs receptek
... merőlegesen bevagdossuk, és kissé megborsozzuk. Teflon serpenyőben, öt deka vajon mindkét felükön megsütjük, forró tálra fektetjük, és finomra vágott fokhagymával meg petrezselyemmel gazdagon meghintjük. (Dalmáciában többnyire parázs fölött, olajjal megkent roston sütik, és sütés közben egy kevés olajjal meg meglocsolják.) Salátát és mustárt kínálnak hozzá.

Dalmát szele...
2011-01-13 13:17:12
Cs betűs receptek
... borda, 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.
Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradékban üvegesre pároljuk a hagymát, ráhintjük a pirospaprikát, és fölengedjük egy kevés húslevessel. Külön pároljuk a...
2011-01-10 17:23:12
B betűs receptek
... bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika.
A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, amelyet ugyanakkora laskára vág...
2011-01-10 14:54:18
B betűs receptek
... evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír.
A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztí...
2011-01-10 13:41:21
B betűs receptek
... olajban a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük, a lábosból kiemeljük. A visszamaradó olajban közepes lángon, kevergetve aranysárgára sütjük a finomra vágott hagymát, a pirospaprikával meghintjük, elkeverjük és azonnal - mielőtt a paprika megéghetne - felöntjük 5 dl vízzel. 1 kiskanál sót beleszórunk, a présen áttört fokhagymával és az őrölt köménnyel fűszerezzük. A paprikát kic...
2011-01-10 13:15:52
Mogyorós torta
... hűtőbe tesszük. Rásimítjuk a világos krémet és 1 órára visszatess...
2011-01-08 08:31:20
Krémes hókocka
... vajjal és 30 dkg porcukorral.
Ezzel a krémmel megtöltj...
2011-01-06 14:18:59
Újévi menű
... majonéz
2 evőkanál brandy

Elkészítés:

A zellert meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, majd gyufaszál vékonyságú, 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, azonnal meghintjük citromlével és fél kk. sóval. Az almákat megmossuk, kettévágjuk, magházukat kiemeljük, héjuk vastagságától és ízlésünktől függően meghámozzuk, vagy hámozatlanul hagyjuk őket, apróra felkoc...
2011-01-01 12:04:16
x
... kimossuk,azután mindegyik saláta fejét négy részre vágjuk és forró sós vízben tesszük,melyben 1o-15 percig hagyjuk főni.A vizet lecsepegtetjük róla és egy lábasban forró vajba tesszük,meghintjük egy kevés liszttel,3-4 deci tejfelt öntünk rá,mellyel egyszer felforr és a hús mellé főzeléknek tálaljuk.
Leginkább a párolt-marha és a frissen sült borjú-húsokhoz illik.
#885|...
2010-12-06 09:07:59
x
... forrásban lévő vízbe tesszük. (ne szabad, hogy nagyon forrjon a víz!) Amikor a gombócok feljönnek a víz tettejére, akkor kiszedjük őket és pirított zsemlemorzsába forgatjuk, majd porcukorral meghintjük. A tejfölös öntettel tálaljuk.
#2950
2011. augusztus 4. 22:03
Előzmény Igaz Györgyné [Julika] 2011. augusztus 4. 00:05
Válaszolj!


|...
2010-12-03 21:03:05
1 2 3 ...14 15 ..21 22 23 .27 28 29 
Címkék: kevés olajjal, bordákat megsózzuk, bordákat kivesszük, zsiradékban üvegesre, kevés húslevessel, húst laskára, forró zsírban, húsra öntjük, evőkanál pirospaprika, karikára vágott, paradicsompürével ízesítjük, szeletek mindkét, lábosból kiemeljük, visszamaradó olajban, finomra vágott, pirospaprikával meghintjük, paprika megéghetne, présen áttört, őrölt köménnyel, világos krémet, krémmel megtöltj, zellert meghámozzuk, almákat megmossuk, vizet lecsepegtetjük, lábasban forró, kevés liszttel, frissen sült, gombócok feljönnek, tejfölös öntettel, petrezselyemmel, pirospaprikával, lecsepegtetjük, zsemlemorzsába, paradicsompüré, húsleveskocka, pirospaprikát, vastagságától, hámozatlanul, majoránnával, megforgatjuk, aranysárgára, pirospaprika, meglocsolják, fokhagymával, zöldpaprikát, visszamaradó, megborsozzuk, megpirítjuk, serpenyőben, dalmáciában, porcukorral, beleszórunk, mellédobjuk, fűszerezzük, meghámozzuk, merőlegesen, húslevessel, vöröshagyma, fölengedjük, elkészítése, zsiradékban, ízlésünktől, kettévágjuk, bevagdossuk,
© 2013 TVN.HU Kft.