Belépés
Csülkös receptkönyv
... gombát vízben megáztatjuk, de készíthetjük friss gombával is. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megfonnyasztjuk, liszttel meghintve, barna rántást készítünk belőle, majd pirospaprikával meghintjük és csülöklével felengedjük. Hozzáadjuk a savanyított káposztát, és annyi káposztalével engedjük fel, hogy másfél liter legyen. A húst és az áztatóléből kinyomkodott gombát belekeverjü...
2009-05-19 18:45:11
kókuszos almás
... kókuszreszeléket, a lisztet meg a sütőport összekeverjük, majd a tejjel és a meghámozott és lereszelt almával a margarinos masszához adjuk. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával meghintjük. Belesimítjuk a masszát majd megszórjuk a cukorral és a mandulával. Előmelegített sütőben 190 C-on 35 percig sütjük. Ha egy napot állni hagyjuk még finomabb lesz!

Edd...
2009-02-27 13:10:49
Nógrádi oldalas.
... megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban megforgatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát ebben a pecsenyezsírban megforgatjuk, rátesszük a tört fokhagymát, visszatesszük az oldalas darabokat. Meghintjük kakukkfűvel, pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsompürét, és rövid pirítás után fölengedjük a zöldbabkonzerv levével. Ha puhára párolódott, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a leszűrt zöldba...
2009-02-26 17:33:39
borsikafű
... főzőtejszín, 1teáskanál liszt,borsikafű,só,bors,kapor

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és olajon megfonnyasztjuk majd a kockára vágott pulykahúst rádobjuk és megpirítjuk.Meghintjük pirospaprikával,a karikára vágott paprikát és hámozott,felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk,és az áttört fokhagymát is,sózzuk,borsozzuk,majd puhára pároljuk.A krumplit enyhén sós v...
2009-02-01 17:58:53
Harcsapaprikás
... tejföl.

A halfiléket kisebb darabokra vágjuk, besózzuk, és lefedve hűtőbe tesszük. Felforrósítjuk az olajat, megfonnyasztjuk rajta az apróra vágott hagymát, majd a tűzről lehúzva meghintjük a pirospaprikával. Beledobjuk a felkockázott paradicsomot, rászűrjük a halalaplevet, és fedő alatt sűrűre főzzük. Beletesszük a halszeleteket, és lassú tűzön gyöngéden puhára főzzük...
2008-12-19 00:36:47
Készüljünk Karácsonyra
... kikeverjük.
3. Ezután egy darab folpackot vágunk le, kiterítjük az asztalra.
4. A tésztát nyújtófával kb. 1 cm vastagra, szögletes formájúra nyújtjuk.
5. A fólia tészta nagyságú közepét meghintjük egyenletesen a félretett kókuszreszelékkel.
6. A tésztát ráfektetjük a kókuszos fóliára.
7. A tésztára egyenletesen rákenjük a kókusztölteléket.
8. A fólia ...
2008-12-05 19:47:00
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
2008-12-01 23:35:02
Bibliai szakácskönyv
... hagymákat üvegesre pároljuk, hozzáadjuk az árpát, babot, lassan megpirítjuk, vízzel felöntjük, sózzuk. Felforraljuk, és kis lángon 1-2 óráig főzzük. Időnként megkeverjük.
Tálalás előtt meghintjük a felaprított növényekkel. Minden tányérhoz adunk egy kevés tejfölt.

Mi áll erről a Bibliában?
Az árpa fontos szerepet játszik az egyik gyönyörű szerelmi történetben...
2008-12-01 23:25:32
Fõételek
... Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet, addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik. Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk. Lassú tűzön főzzük. Ha a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a külön, szárazon megpirított tarhonyát és még 10-15 ...
2008-11-29 17:16:59
Káposztában párolt oldalas
... tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra, a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk
2. Az oldalast sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, őrölt köménnyel meghintjük.
3. A húst a zsír és víz nélkül tepsibe tesszük, közepes hőfokon (180 fok) sütni kezdjük.
4. Saját zsírjával locsolgatjuk (kb. 30perc).
5. Egy evőkanál zsírb...
2008-11-29 11:48:12
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: Készüljünk Karácsonyra, apróra vágott, savanyított káposztát, áztatóléből kinyomkodott, sütőport összekeverjük, margarinos masszához, masszát majd, napot állni, pecsenyezsírban megforgatjuk, tört fokhagymát, oldalas darabokat, zöldbabkonzerv levével, leszűrt zöldba, hagymát apróra, kockára vágott, karikára vágott, áttört fokhagymát, krumplit enyhén, halfiléket kisebb, tűzről lehúzva, felkockázott paradicsomot, darab folpackot, tésztát nyújtófával, fólia tészta, félretett kókuszreszelékkel, tésztát ráfektetjük, kókuszos fóliára, tésztára egyenletesen, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, felaprított növényekkel, kevés tejfölt, árpa fontos, egyik gyönyörű, fölszeletelt vöröshagymát, hagyma üvegesre, cikkekre szelt, szétfőtt paradicsomtól, vöröshagymát vékony, petrezselymet apróra, oldalast sózzuk, evőkanál zsírb, kókusztölteléket, kókuszreszeléket, megfonnyasztjuk, pirospaprikával,
© 2013 TVN.HU Kft.