Belépés
Arab lapos kenyér (Zatta)
...
1 dkg élesztő, csipetnyi porcukor, 3 dl langyos víz, 0,5 kg 2x szitált sima liszt, 2 mk. só, 1,5 ek. olaj, 1 ek. szezámmag.
Keverjük el a cukrot, élesztőt, 0,5 dl langyos vízzel. Tartsuk melegen.
Ha megkelt, adjuk hozzá a lisztet, sót, a maradék langyos vizet, öntsük lassan hozzá az olajat, közben dagasszuk 15-20 percig. Fedjük le, kelesszük duplájára.
Kés...
2010-11-14 18:38:56
Arab lapos kenyér (Zatta)
...
1 dkg élesztő, csipetnyi porcukor, 3 dl langyos víz, 0,5 kg 2x szitált sima liszt, 2 mk. só, 1,5 ek. olaj, 1 ek. szezámmag.
Keverjük el a cukrot, élesztőt, 0,5 dl langyos vízzel. Tartsuk melegen.
Ha megkelt, adjuk hozzá a lisztet, sót, a maradék langyos vizet, öntsük lassan hozzá az olajat, közben dagasszuk 15-20 percig. Fedjük le, kelesszük duplájára.
Kész...
2010-11-05 05:05:29
Adelina Vardanega (Zatta)
Hálócsomózók innen-onnan...
2009-02-11 19:46:50
Libanoni ételek
... csutkájukat kiszedjük. Olvasztott vajban (nagy lábasban) megpároljuk az almát. Amikor minden oldaluk megpirult, tálra tesszük.
Fahéjas, gyömbéres cukorral megszórjuk.
Arab lapos kenyér (Zatta)
Hozzávalók: 1 dkg élesztő, csipetnyi porcukor, 3 dl langyos víz, 0,5 kg 2x szitált sima liszt, 2 mk. só, 1,5 ek. olaj, 1 ek. szezámmag.
Keverjük el a cukrot, élesztőt, 0...
2008-12-01 23:35:25
Arab etelek
... habverővel.

1-2 órára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt keverjük bele a joghurtot.

Salátaöntetként vagy sült húsokhoz kínáljuk.


Egyéb ételek
Arab lapos kenyér (Zatta)

1 dkg élesztő, csipetnyi porcukor, 3 dl langyos víz, 0,5 kg 2x szitált sima liszt, 2 mk. só, 1,5 ek. olaj, 1 ek. szezámmag.

Keverjük el a cukrot, élesztőt,...
2008-11-29 22:18:10
1 
Címkék: Adelina Vardanega, maradék langyos, salátaöntetként, hálócsomózók, csutkájukat, megpároljuk, hozzávalók, olvasztott, megszórjuk, habverővel, szezámmag, joghurtot, duplájára, gyömbéres, megpirult, csipetnyi, kelesszük, dagasszuk, kiszedjük, vardanega, porcukor, élesztőt, libanoni, keverjük, lábasban, húsokhoz, kínáljuk, cukorral, langyos, oldaluk, tesszük, adelina, szitált, élesztő, fahéjas, maradék, tálalás, lisztet, tartsuk, melegen, megkelt, olajat, öntsük, vízzel, lassan, vajban, percig, cukrot, amikor, ételek, fedjük, közben, hűtőbe, tegyük, minden, kenyér, etelek, zatta, almát, tálra, lapos, liszt, órára, előtt, egyéb, innen, onnan, vizet, adjuk, hozzá,
© 2013 TVN.HU Kft.