|
|
|
...
1 dkg élesztő, csipetnyi porcukor, 3 dl langyos víz, 0,5 kg 2x szitált sima liszt, 2 mk. só, 1,5 ek. olaj, 1 ek. szezámmag.
Keverjük el a cukrot, élesztőt, 0,5 dl langyos vízzel. Tartsuk melegen.
Ha megkelt, adjuk hozzá a lisztet, sót, a maradék langyos vizet, öntsük lassan hozzá az olajat, közben dagasszuk 15-20 percig. Fedjük le, kelesszük duplájára.
Kés... |
2010-11-14 18:38:56 |
|
|
|
|
|
|
...
1 dkg élesztő, csipetnyi porcukor, 3 dl langyos víz, 0,5 kg 2x szitált sima liszt, 2 mk. só, 1,5 ek. olaj, 1 ek. szezámmag.
Keverjük el a cukrot, élesztőt, 0,5 dl langyos vízzel. Tartsuk melegen.
Ha megkelt, adjuk hozzá a lisztet, sót, a maradék langyos vizet, öntsük lassan hozzá az olajat, közben dagasszuk 15-20 percig. Fedjük le, kelesszük duplájára.
Kész... |
2010-11-05 05:05:29 |
|
|
|
|
|
|
|
Hálócsomózók innen-onnan... |
2009-02-11 19:46:50 |
|
|
|
|
|
|
... csutkájukat kiszedjük. Olvasztott vajban (nagy lábasban) megpároljuk az almát. Amikor minden oldaluk megpirult, tálra tesszük.
Fahéjas, gyömbéres cukorral megszórjuk.
Arab lapos kenyér (Zatta)
Hozzávalók: 1 dkg élesztő, csipetnyi porcukor, 3 dl langyos víz, 0,5 kg 2x szitált sima liszt, 2 mk. só, 1,5 ek. olaj, 1 ek. szezámmag.
Keverjük el a cukrot, élesztőt, 0... |
2008-12-01 23:35:25 |
|
|
|
|
|
|
... habverővel.
1-2 órára tegyük hűtőbe. Tálalás előtt keverjük bele a joghurtot.
Salátaöntetként vagy sült húsokhoz kínáljuk.
Egyéb ételek
Arab lapos kenyér (Zatta)
1 dkg élesztő, csipetnyi porcukor, 3 dl langyos víz, 0,5 kg 2x szitált sima liszt, 2 mk. só, 1,5 ek. olaj, 1 ek. szezámmag.
Keverjük el a cukrot, élesztőt,... |
2008-11-29 22:18:10 |
|
|
|
|