|
|
|
... formát, vastagságot. Ha tepsiben sütjük, nem árt nagyon vékonyan olajjal megkenni mielőtt beletesszük a tésztánkat. Ha teflonos sütőlapunk van, ez nem szükséges.
Ezt követően megkenjük a paradicsomos alapunkkal, rátesszük a feltétet, majd jó alaposan megszórjuk reszelt sajttal. Ha készen vagyunk, mehet is a remélhetőleg minél forróbb sütőbe.
A tészta vastagsá... |
2012-02-25 14:34:46 |
|
|
|
|
|
|
... tekerjük. Hűlni hagyjuk.
A mascarponét kikeverjük a cukorral és a kemény habbá vert tejszínhez adjuk.
... |
|
2012-02-12 08:01:52 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
1 margarin
Elkészítés:
Először az 1. tésztát készítjük el :
A hozzávalókat összegyúrjuk, 6 felé osztjuk, kisodorjuk mind a 6 tésztagombócot és megkenjük barack lekvárral. Feltekerjük és a pléhre rakjuk egymástól kicsit távol.
2. tészta:
A 3 tojást a cukorral habosra keverjük majd hozzáadjuk a lisztet, tejet, olajat... |
2012-02-05 15:59:47 |
|
|
|
|
|
|
... mert a nélkül is finom.
A megkelt tésztát kinyújtjuk és 4 részre osztjuk, téglalapokat kapunk, ezeket a téglalapokat félbevágjuk és háromszögeket kapunk. Megtoltjuk, a széleit megkenjük kissé felvert tojásfehérjével és félbehajtjuk. Széleit villával megnyomkodjuk kicsit és tetejét is megkenjük tojásfehérjével.
200 fokon, előmelegített sütőben aranybarnára süt... |
|
2012-02-02 19:54:41 |
|
|
|
|
|
|
... pudingot megfőzzük a maradék cukorból, tejből és pudingporból. Langyosra hűtjük. Kanalanként belekeverjük a margarinba. A kihűlt piskótát kiborítjuk, hogy a narancsos rész felülre kerül... |
|
2012-01-28 09:08:53 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
1,5 dl tej
olaj a réteslap bekenéséhez
5 k sütésálló szilva lekvár
Elkészítés:
Egy nyirkos konyharuhára terítjük a réteslapot, majd olajjal jól megkenjük a szélét felvert tojással.
A mákot előzőleg ledarálom a cukorral, tejjel jól összeforraljuk amíg kenhető massza nem lesz, majd kihűtjük.
A réteslapra rákenjük a mákot és rátess... |
2012-01-20 08:30:33 |
|
|
|
|
|
|
... felhígítja a tésztának ezt a felét, ezért lehet hozzá még egy kis darált kekszet keverni.) Egy tepsi aljára kókuszreszeléket szórunk vékonyan, belenyomkodjuk a kakaós-kókuszos tésztát, vékonyan megkenjük baracklekvárral, rányomkodjuk a mandulás tésztát és bevonjuk tortabevonóval. Egy pár órára érdemes hűtőbe tenni, hogy a tészta kicsit keményebb legyen, mert úgy könnyebben és szeb... |
2012-01-09 14:57:28 |
|
|
|
|
|
|
... öntjük, és 20 perc alatt megsütjük.
Addig a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral (a kristálycukrot kanalanként adagoljuk).
A tésztát sülés után azon melegében megkenjük baracklekvárral, erre rásimítjuk a habot, megszórjuk a szeletelt mandulával vagy dióval, és még negyed órára visszatesszük száradni.
Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel könny... |
2012-01-06 19:43:56 |
|
|
|
|
|
|
... körútról, felvonulásról és más efféléről beszéltek. Így hát megint forradalom lesz? Csodálkozom, hogy a Jóisten ennyire szűkében van az eszközöknek. Minden pillanatban neki kell állnia, hogy megkenje az események tengelyét. Döcög a kocsi, elakadnak a kerekek. Hamar egy forradalmat! A Jóistennek mindig mocskos a keze ettől a csúnya kulimásztól. Az ő helyében én egyszerűbben csináln... |
2011-12-30 11:59:50 |
|
|
|
|
|
|
... osztjuk. Legcélszerűbb, ha le is mérjük, hogy mindenképp egyenlőek legyenek.
Egy tepsit kivajazunk-lisztezünk, az egyik tésztát vékonyra nyújtjuk, és belesimítjuk a tésztát. Vastagon megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral, majd rásimítjuk a következő lapot.
Az utolsó lappal letakarjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Ha kész van, kicsi... |
2011-12-20 22:07:43 |
|
|
|
|