Belépés
Almás sült csirkemáj
... almacikkekt egy tányérra kivesszük, a serpenyőbe öntünk a vissza
maradt almás vajhoz 1 evőkanál olívaolajat, rádobjuk a hagymát és a
májat, és 4-5 percig sütjük, időnként megkeverve, hogy mindenhol
egyenletsen átsüljön. Meghintjük a szerecsendióval és a gyömbérel,
sózzuk és borsozzuk, visszatesszük az almákat, a tűzről levéve, fedő
alatt 5 percet pihen...
2024-01-21 05:58:46
Narancsos mézes sárgarépa
... levét, és fedő alatt, közepes lángon
7-8 percet pároljuk, míg a répa puhulni kezd.

Meglocsoljuk a mézzel, meghintjük a gyömbérrel, sózzuk, borsozzuk,
és időnként megkeverve még 4-5 percet pároljuk. A tűzről levéve hozzá
adjuk a finomra vágott petrezselymet, összeforgatjuk, és ízlés szerint
melegen vagy langyosan tálaljuk.


[kep...
2023-12-01 05:34:17
Rizsfelfújt
... Beletesszük a tejbe, elkeverjük.

A tejet egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a vizet, beletesszük a kikapart vanília rúdját is. Beletesszük a rizst és kis lángon, időnként megkeverve puhára főzzük. Ha kész, letakarjuk, és hagyjuk, hogy még egy kicsit szívja magát. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön is. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat hozzáadjuk a rizshez a porcukorral...
2023-10-08 08:33:42
Almaecet hatása és készítése
... felforraljuk, feloldunk benne 20dkg cukrot. Hagyjuk kihűlni, majd ráöntjük az almára. A tetejére tesszük a kenyeret, vászonruhával lekötjük, meleg helyre állítjuk és 10 napig többször megkeverve érleljük. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a megmaradt cukrot. Néhány nap múlva forrni kezd, és ezt követően még négy hétig tovább erjesztjük. A tetején előbb vékony, majd egyre vastagodó hártya...
2019-07-20 23:05:22
Zöldséges karfiolrizs
... nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megdinszteljük rajta a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, hozzáreszeljük a gyömbért, az összes zöldséget hozzáadjuk, és időnként megkeverve 6-7 percig pároljuk-sütjük, nem sózzuk, mert akkor levet enged, és inkább fő, mint sül. Ha roppanós, de már nem nyers, akkor sózzuk, borsozzuk,meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, ...
2019-04-01 15:57:00
Dr. Nagy Mihály - Ősz piktor
... megcsodálva
hat színt festett a zöld fákra,
palettáról rájuk kenni,
nem átallott kézbe venni,
óvatosan, szeretettel
minden egyes levelet.

Hat színt festett, megkeverve,
szivárványnál színesebbre:
saját ízlésvilágára
a zöld tájat átpingálta.
Csiricsáré, tarka-barka? -
színkavalkád nem zavarta.
Szép kontrasztos háttér...
2018-09-26 19:44:48
Dr. Nagy Mihály Ősz piktor
... megcsodálva
hat színt festett a zöld fákra,
palettáról rájuk kenni,
nem átallott kézbe venni,
óvatosan, szeretettel
minden egyes levelet.

Hat színt festett, megkeverve,
szivárványnál színesebbre:
saját ízlésvilágára
a zöld tájat átpingálta.
Csiricsáré, tarka-barka? -
színkavalkád nem zavarta.
Szép kontrasztos hátté...
2018-09-22 10:30:43
Pikáns cukkinikrémleves
... fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk, ha pikánsabbá szeretnénk tenni, akkor megszórjuk csipetnyi őrölt chilivel, majd mehet bele a cukkini is. Ismét sózzuk, borsozzuk, és lefedve, néhányszor megkeverve, kb. 5-7 percig pároljuk.
Hozzáadunk annyi zöldséglevest vagy vizet, hogy kb. egy ujjnyira elfedje, és néhány perc alatt készre főzzük.
Ha kész, botmixer segít...
2018-09-06 23:15:37
Ahány ház annyi féle lecsó
... feldarabolt paradicsomot adunk hozzá. Megsózzuk, óvatosan összekeverjük, és először fedő nélkül pároljuk, hogy a leve kissé elpárologjon, majd amikor forr, lefedjük, mérsékelt lángon, néha megkeverve puhára pároljuk.
Ízlés szerint csípős paprikát is adhatunk hozzá.

RIZSES LECSÓ
1 dl rizst 1 evőkanálnyi olajon kifehéredésig pirítunk, majd felöntjük 2 dl vízze...
2018-07-28 13:03:45
Sajtos krumplileves
... hozzáöntjük az alaplét.
A tejből és a lisztből habarást készítünk, és a tejszínnel együtt a leveshez öntjük, végül hozzáadjuk a felkockázott sajtot.
Fedő alatt - néha megkeverve - kb. 25 percig főzzük, majd botmixerrel leturmixoljuk, és melegen tálaljuk.



DÖMÖTÖ...
2018-07-11 23:47:11
1 2 3 .............44 45 .......66 67 ......87 88 89 
Címkék: Nagy Mihály, RIZSES LECSÓ, tányérra kivesszük, serpenyőbe öntünk, tűzről levéve, répa puhulni, finomra vágott, kisebb lábosba, kikapart vanília, kicsit szívja, tojásokat szétválasztjuk, sárgákat hozzáadjuk, tetejére tesszük, megmaradt cukrot, tetején előbb, összes zöldséget, zöld fákra, zöld tájat, ujjnyira elfedje, leve kissé, lisztből habarást, tejszínnel együtt, leveshez öntjük, felkockázott sajtot, cukkinikrémleves, petrezselyemmel, szerecsendióval, felforrósítjuk, megdinszteljük, hozzáreszeljük, összeforgatjuk, szétválasztjuk, szivárványnál, összekeverjük, petrezselymet, ízlésvilágára, vászonruhával, zöldséglevest, visszatesszük, kifehéredésig, leturmixoljuk, felforraljuk, krumplileves, színkavalkád, meglocsoljuk, paradicsomot, felkockázott, krumpliveles, elpárologjon, olívaolajat, hozzáöntjük, színesebbre, beletesszük, egyenletsen, botmixerrel, porcukorral, rizsfelfújt, karfiolrizs, megcsodálva, kontrasztos, szeretettel, evőkanálnyi, mindmegette, serpenyőben, almacikkekt, feldarabolt, megkeverve, hozzáadjuk, gyömbérrel,
© 2013 TVN.HU Kft.