|
|
|
... Dubarry módra, párolt zöldséggel. Így nem kell gondolkodni azon, hogy mit is készítsünk köretként!
A csirkemellet lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, kicsit megklopfoljuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és meglocsoljuk az olívaolajjal. A karfiolt rózsáira szedjük szét, és sózott vízben roppanósra főzzük. Lecsepegtetjük és félretesszü... |
2018-01-13 15:24:12 |
|
|
|
|
|
|
ROKFORTOS - KÖRTÉS PULYKAMELL
Hozzávalók: 8 db pulykamell-filé, 4 db körte, 20 dkg rokfort sajt. 2 evőkanál liszt,1 dl olaj, só.
A pulykaszeleteket gyöngén megklopfoljuk, sózzuk, lisztbe mártva kevés olajban megsütjük. Tepsibe vagy egy porcelántálra tesszük. A körtét meghámozzuk, kettévágjuk, a közepét kivájjuk, végül fölszeleteljük, és a pulykára tesszük. Megszórju... |
|
2017-02-12 10:58:59 |
|
|
|
|
|
|
... vágott petrezselyemzöldet, megszórjuk sóval, borssal meg majoránnával és jól összedolgozzuk. A csirkemellet éles késsel lapjában bevágjuk úgy, hogy egy nagy szeletet kapjunk, kissé megklopfoljuk és megszórjuk sóval meg borssal. A májas masszát hosszúkásra formázzuk, a csirkemell hosszanti szélére rakjuk és feltekerjük. A császárszalonnát egymás mellé rakjuk úgy, hogy kissé fedjék ... |
2013-07-19 18:08:58 |
|
|
|
|
|
|
... vágott petrezselyemzöldet, megszórjuk sóval, borssal meg majoránnával és jól összedolgozzuk. A csirkemellet éles késsel lapjában bevágjuk úgy, hogy egy nagy szeletet kapjunk, kissé megklopfoljuk és megszórjuk sóval meg borssal. A májas masszát hosszúkásra formázzuk, a csirkemell hosszanti szélére rakjuk és feltekerjük. A császárszalonnát egymás mellé rakjuk úgy, hogy kissé fedjék... |
|
2013-07-17 20:44:08 |
|
|
|
|
|
|
... éles késsel kibontjuk, vízszintesen félbevágjuk, de csak annyira, hogy a mellet szétnyissuk, mint egy nyitott könyvet. Vigyázni kell, hogy ne szakadjon, lyukadjon ki a hús. Óvatosan megklopfoljuk mindkét felét, majd finoman besózzuk.
A mustárt és a mézet jól elkeverjük, és alaposan megkenjük a csirkemellek egyik oldalát. Ezután a melleket félbehajtjuk.
A zsemlem... |
|
2013-01-19 18:34:13 |
|
|
|
|
|
|
... szalonna
8 db tojás
1 db pritamin paprika
12 db magozott aszalt szilva
Egy kuglóf formát kibélelünk sütőpapírral. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sóval, borssal, flekken fűszerkeverékkel fűszerezzük. A hússzeleteket egy sorban lerakjuk a kuglóf formába,erre rászórjuk a reszelt sajt felét, 6 szem aszaltszilvát teszünk rá, maj... |
2012-09-08 11:52:56 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
1 kg burgonya
1 csokor petrezselyemzöld
só ízlés szerint
Elkészítés:
A húst a hártyáitól megtisztítjuk, felszeleteljük és kicsit megklopfoljuk, majd sózzuk. Egy kicsit bevágjuk a széleit, hogy sütéskor ne ugorjon össze, aztán lisztbe fogatjuk, majd forró zsíron hirtelen megsütjük.
Közben a Rama margarinon megpároljuk a zöldb... |
2012-05-08 21:18:42 |
|
|
|
|
|
|
... tk kakukkfű
1 ek vörösborecet
só
bors
A szarvascombot előbb rostirányra merőlegesen nagyobb, és 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket enyhén megklopfoljuk, majd kb. 3x3 cm-es kockákat vágunk belőlük. Az így előkészített húst összekeverjük az olajjal, mézzel, ecettel és a a fűszerekkel, majd hideg helyen pihentetjük pár órán keresztül. (Vigyá... |
2012-02-11 08:25:40 |
|
|
|
|
|
|
...
1 szép fej vöröshagyma
ételítesítő
liszt
kevés vaj
só
ízlés szerint szerecsendió
A karajt megszórjuk sóval, szercsendióval és megklopfoljuk. Lisztbe megforgatjuk, majd naturon megsütjük. Vajon megfuttatjuk a sonkaszeleteket, majd a vajból kivéve ugyanabban a vajban elkészítjük a gombavagdalékot. A hagymát és a fokhagymát nagyon ... |
2011-12-18 12:13:40 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát kifőzzük, lehűtjük, összekeverjük a tejföllel, majonézzel, uborkával, paprikával, hagymával, petrezselyemmel. Ízesítjük sóval, borssal, citromlével. A húst felvágjuk, kissé megklopfoljuk, sózzuk, bepanírozzuk.
Olajban kisütjük. lecsepegtetjük
Tápanyagok 1 adagban
Energia: 1000 kcal
Fehérje: 75 g
Zsír: 50 g
Szénhidrát: 42 g
GI:... |
2011-09-15 10:18:22 |
|
|
|
|