Belépés
Sütőben sült tejfölös lángos
...

120 perc

Nehézség: 2

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 10 dkg főtt burgonya, 2 dl tejföl, 5 dkg zsír, 1 púpozott teáskanál só, 1 csokor snidling

Az élesztőt és egy evőkanál lisztet meg a meghámozott, lereszelt burgonyát fél dl meglangyosított vízben elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi liszttel, ...
2010-12-12 18:50:44
Ropogós szardellás lángos 2.
...

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1,5 dkg élesztő, 1 csapott evőkanál szardellapaszta, kevés langyos víz, 1 mokkáskanál kristálycukor

Az élesztőt szétmorzsoljuk és fél deci, meglangyosított vízben simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot és letakarva bögre tetejére "futtatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a szardellapasztával és annyi langyos vízzel, hogy ga...
2010-12-12 18:48:13
Krumplis lángos 1.
...

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg finomliszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 2-3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1-1 mokkáskanál törött bors és cukor, olaj a sütéshez.

A burgonyát héjában megfőzzük, és még forrón meghámozzuk. Azonnal áttörjük. Amíg a burgonya fő, az élesztőt elmorzsoljuk, belekeverjük a meglangyosított tejbe, és hozzákeverjük a cukrot, ...
2010-12-12 18:33:17
Káposztás lángos 3.
...

Hozzávalók: 1 kis fej (kb. 50 dkg) fejes káposzta, 1 nagy burgonya, 50 dkg liszt, 1 dl tej, 1 dl tejföl, 2 dkg élesztő, só, (1 gerezd fokhagyma), a sütéshez: olaj.

Elkészítés: A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk, a meghámozott burgonyát pedig sós vízben megfőzzük és áttörjük. Míg a burgonya fő, az élesztőt a ...
2010-12-12 18:18:25
Foszlós lángos
...

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1 dl aludttej (kefir, esetleg joghurt), fél dl tej, fél dkg élesztő, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál só, kevés pecsenyezsír.

Elkészítése: A meglangyosított tejben simára keverjük a szétmorzsolt élesztőt, majd a bögrében felfuttatjuk. Ha már feljött a tetejére, akkor a liszttel, az aludttejjel, a sóval és a szétzúzott ...
2010-12-12 18:12:27
Egyszerű lángos 2.
...

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg finomliszt, 2 dl víz, 1 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál porcukor, 1 teáskanál só, bő olaj a sütéshez.

A tejet langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot. Bögrében, letakarva, 10 percig pihentetjük. Nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést vájunk, ebbe beleöntjük a felfutot...
2010-12-12 18:10:54
Egyszerű lángos 1.
...

Hozzávalók: 40 dkg finomliszt, 1 tojássárga, 2 közepes nagyságú főtt burgonya, 1-1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, a tetejére fokhagyma, reszelt sajt és tejföl.

Elkészítése: Fél dl langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt és belekeverjük a cukrot. Beleöntjük egy nagy bögrébe. Langyos helyen addig kelesztjük, amíg az élesztő "...
2010-12-12 18:10:29
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa



Hozzávalók:
- 80 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 egész tojás
- 10 dkg margarin
- 10 dkg zsír
- 1 kispohár tejföl
- 2 dl tej
- só, ízlés szerint
- 1 mokkáskanál cukor
|...
2010-12-12 13:51:29
Mákos koszorú
Hozzávalók



A tésztához
300 g liszt
50 g kristálycukor
20 g élesztő
1 db tojás
30 g margarin
1,5 dl tej


A töltelékhez
200 g darált mák
100 g mazsola
80 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
40 g méz
4 cl rum
1 citrom reszelt héja
20 g va...
2010-12-10 18:28:11
Gombás - boros kacsa
...

4 személyre

Hozzávalók: 1 kis pecsenyekacsa, 2 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 2 dl félszáraz vörösbor, 1 tyúkhúsleveskocka, 1 evőkanál kristálycukor, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, késhegynyi őrölt babérlevél, só.

ELŐKÉSZÍTÉSE: a megtisztított kacsát félbe vágom, és a bőrét sűrűn bevagdosom, egészen a húsig (így könnyen ki...
2010-12-10 06:07:20
1 2 3 .....17 18 19 .25 26 ..33 34 35 
Címkék: evőkanál lisztet, többi liszttel, élesztőt szétmorzsoljuk, burgonyát héjában, élesztőt elmorzsoljuk, meglangyosított tejbe, káposztát megtisztítjuk, meghámozott burgonyát, meglangyosított tejben, szétmorzsolt élesztőt, bögrében felfuttatjuk, tejet langyosra, tetejére fokhagyma, nagy bögrébe, megtisztított kacsát, bőrét sűrűn, meglangyosított, szardellapaszta, szétmorzsoljuk, lecsepegtetjük, összedolgozzuk, kristálycukor, megtisztítjuk, pecsenyekacsa, beleszitáljuk, megtisztított, hozzákeverjük, belekeverjük, felfuttatjuk, szétmorzsolt, pecsenyezsír, előkészítése, elmorzsoljuk, mokkáskanál, meghámozzuk, pihentetjük, elkészítése, meghámozott, töltelékhez, vöröshagyma, aludttejjel, elkeverjük, finomliszt, hozzáadjuk, szardellás, hozzávalók, szétzúzott, elkészítés, melegítjük, beleöntjük, imagecache, kelesztjük, tojássárga, babérlevél, késhegynyi, bevagdosom, fokhagyma, tésztához, megfőzzük, letakarva, futtatjuk, személyre, teáskanál, félszáraz, káposztás, káposztát, megmossuk, burgonyát, langyosra, mélyedést, lereszelt,
© 2013 TVN.HU Kft.